CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Incendiari informe “secret” sobre la continuïtat de Parcs i Jardins de Barcelona

Dissabte, 24 desembre, 2011

El dimecres dia 14-D de forma anònima (amb carta per correu convencional i sense remitent) se'ns va filtrar un informe encarregat per Parcs i Jardins a l'empresa Konsac-Group on s'estudia la possibilitat de privatització de la totalitat del servei de jardineria.

L'informe contempla tres possibilitats:

1ª.- Subrogació de tota la plantilla a una empresa privada.

2ª.- Subrogació separada en el temps de diferents segments de la plantilla.

3ª.- Amortització gradual i paulatina dels llocs de treball.

En l'esmentat informe es descriuen els pros i els contres de les tres possibilitats.

De la subrogació total de la plantilla, argumenten, estratègicament és la que té més avantatges, una vegada solucionats els problemes jurídics (canvi d'estatuts i del Conveni Col·lectiu).

De la subrogació per parts i temps la veuen més problemàtica al ser major el temps de conflicte, la qual cosa seria perjudicial per a la fi marcada.

L'amortització progressiva la cataloguen com el pla “B” però es queixen de la lentitud en la seva execució.

En resum aquest és l'informe que ens han filtrat i que sobre el qual l'ajuntament hauria d'aclarir si és veritable l'informe i si aquestes són les seves veritables intencions. Aquí teniu el link a l'informe complet, perquè vosaltres mateixos feu la vostra pròpia valoració:

http://sapb_cgt.pangea.org/local/docu.pdf

Més info:

www.publico.es/catalunya/413111/l-ajuntament-estudia-privatitzar-parcs-i-jardins

www.malesherbes.blogspot.com/2011/12/parcs-i-jardins-seis-anos-despues_17.html

www.favb.cat/node/634

Secció Sindical CGT Parcs i Jardins


Treballadors de Parcs i Jardins es concentren el 23 de desembre davant l'Ajuntament de Barcelona contra la privatització de l'Institut Municipal

Un centenar d'empleats del Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona han protestat aquest divendres 23 de desembre a la plaça de Sant Jaume enfront de l'Ajuntament perquè l'alcalde, Xavier Trias (CIU), no emprengui la privatització de l'institut.

Els treballadors han fet coincidir la protesta amb l'últim ple de l'any del consistori, i han cantat la nadala del '25 de desembre' amb una nova lletra contrària a la privatització, a més de portar pancartes com la de 'Trias. CIU = acomiadaments en Parcs i Jardins'.

El comitè d'empresa ha criticat la situació de deterioració intencionada per a justificar la privatització de l'institut, i ha subratllat que el 2005 hi havia un 9% del pressupost externalitzat, i ara ja arriba al 30%.

El 14 de desembre li va arribar al comitè d'empresa un suposat esborrany d'informe de l'empresa Konsac Group sobri la possibilitat de privatitzar l'institut, i que va ser enviat per correu ordinari i sense remitents. L'informe, sobre la base d'una sol·licitud feta per la Direcció de l'institut i dades aportades per l'empresa, presenta tres opcions encaminades a la privatització, encara que a diferents velocitats, donant per bona la de subrogació total de l'institut a una empresa privada.

El tercer tinent d'alcalde i responsable d'Hàbitat Urbà i Medi ambient, Antoni Vives, ha convocat al comitè d'empresa el 29 de desembre, el que va en paral·lel a la negociació del conveni, que per al comitè ha passat a segon pla davant la possible privatització de l'institut.

Font: Agències