CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Indicis de tràfic d’influències en la contractació a TMB arran d’una denúncia de CGT

Dimarts, 29 març, 2016


L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA APRECIA INDICIS DE TRÀFIC D’INFLUÈNCIES EN LA CONTRACTACIÓ A TMB.

Admesa a tràmit la denúncia de CGT – Bus de Barcelona per la contractació a dit de 4 familiars de sindicalistes d’UGT i SIT.


La contractació es va realitzar el mes de juliol de 2015 a Metro de Barcelona.


L’Audiència Provincial de Barcelona, en apreciar indicis de possible delicte penal, revoca la inadmissió a tràmit de la querella de CGT-Bus per part del Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona.


Amb data 14 de març de 2016, la Secció Setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha revocat la inadmissió a tràmit de la querella presentada per la secció sindical de la CGT a autobusos de Transports de Barcelona en contra de Transports Metropolitans de Barcelona per un possible delicte de tràfic d’influències (art. 428 Codi Penal) i/o de prevaricació administrativa (art. 405 i 405 Codi penal). La resolució considera que els indicis i la prova documental que acompanya la querella són sòlids i que podrien indicar l’existència d’un delicte de tràfic d’influències en la contractació aquest estiu passat (mes de juliol) de 4 familiars de dirigents de les seccions sindicals d’UGT i SIT a autobusos de Barcelona. Aquesta contractació, que es va produir sense seguir cap dels mecanismes establerts i passant per alt la denominada “bossa d’estiu”, va col·locar al Centre d’Atenció al Client del Metro de Barcelona i al Departament de Logística, Vendes i Recaptació del Metro de Barcelona a 3 persones que tenen estretes relacions de parentiu amb tres membres de les executives dels sindicats esmentats. El cas retorna al jutjat d’instrucció que haurà d’emprendre les diligències oportunes per a esclarir els fets. La resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona reconeix, a més, que Inspecció de Treball ja va constatar les irregularitats el mes de setembre de 2015 i va imposar sancions a TMB per aquests fets.


Es dóna la casualitat que els familiars de les persones contractades a dit són dirigents de dos dels tres sindicats amb qui l’actual administració de l’Ajuntament de Barcelona ha tancat els preacords del Conveni col·lectiu d’Autobusos de Barcelona. Preacords que en dues ocasions, el novembre del 2015 i el febrer de 2016, han refusat per àmplia majoria. Aquests dos sindicats s’han negat a recolzar, a més, les convocatòries de mobilitzacions i aturades decidides reiteradament per assemblees de treballadors d’autobusos, tractant de boicotejar-les activament. De fet, l’Ajuntament de Barcelona els ha fet servir, junt amb CCOO, per a evitar reconèixer i asseure’s a negociar amb el Comitè de vaga i amb l’assemblea de treballadors/es.


Lluny de suposar un canvi d’aires, fins ara Barcelona En Comú sembla voler mantenir les pràctiques mafioses a TMB. El cas denunciat de contractació a dit dels sindicats més propers a la direcció (i, per tant, a l’Ajuntament) és, de moment, el darrer capítol d’un nou intent de comprar fidelitats sindicals endollant familiars una empresa municipal.

Barcelona, 29 de març de 2016

SECCIÓ SINDICAL CGT TB BUS

Més informació:

- https://twitter.com/cgtbus
- http://cgtbus.es/