CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Indignació contra la precarietat a Toprural

Dimarts, 23 agost, 2011

Als pitjors anys de la crisi, entre 2008 i 2010, l’empresa on treballem ha duplicat els seus beneficis però els nostres sous segueixen sent, en la seva majoria, uns sous de misèria. Molts dels treballadors d’administració, gestió de continguts o comercials tenim un sou base que podria considerar-se amb prou feina de mileurista. Durant aquests anys, els nostres sous fins i tot han baixat perquè no hem cobrat els bonus trimestrals sobre el creixement, i els incentius que exigeix l’empresa per assolir algun plus són desorbitats i irreals.

La política d’estalviar costos ha portat a la companyia a substituir llocs de treball indefinits per becaris, a derivar part del nostre treball cap a empleats autònoms i a externalitzar serveis. En només dos anys els beneficis han augmentat de forma espectacular, de 800.000 euros a 1,5 milions.

Davant aquests resultats, els i les treballadores de Toprural no estem disposats a pagar la crisi i estem exigint a la companyia un augment de sou del 20% per als salaris més baixos i lligar els nostres bonus al balanç de beneficis. Entenem que les peticions proposades són més que raonables per premiar l’òptim treball realitzat pels empleats, permetre un repartiment més equilibradat dels guanys i un escurçament en la bretxa salarial.

Lamentablement la direcció ni tan sols ha volgut entrar a dialogar sobre aquestes o altres mesures i ha tornat a demostrar la seva insensibilitat habitual davant l’estupor general provocat per la publicació dels seus resultats corresponents a l’exercici 2010.

2010 no va ser un any fàcil: es va haver de superar una migració informàtica que va oferir innombrables problemes amb els clients de Toprural. El bon fer dels treballadors va reconduir una situació crítica que, a data 31 de desembre i en plena crisi econòmica, només va oferir una reducció en la facturació del 6% —es va passar de 4.500.000 a 4.300.000. La direcció va agrair l’esforç dels treballadors amb acomiadaments improcedents —els 47 empleats que van acabar l’any 2009 es van quedar en els 38 de finals de 2010—, deixant sense bonus al personal —perquè “tècnicament” l’empresa no havia crescut— però, això sí, disparant la seva taxa de beneficis.

Com pot reduir —encara que sigui poc— la facturació i disparar la taxa de beneficis en un 25%? Doncs retallant algunes despeses, però especialment en sous i salaris. Aquesta partida es va desplomar el 2010 en un 27%, sens dubte com a conseqüència de l’estrenyiment de la plantilla i l’exclusió de pagues addicionals. Es van abonar en sous un total de 1.208.238 euros al llarg de l’any, xifra que pot semblar un bon pessic. No ho és tant si considerem que les retribucions de l’Administrador Únic i la denominada alta direcció ascendeixen a ni més ni menys 406.106 euros —suposa un 40,15% del total abans indicat.

Els i les treballadores de Toprural no estem disposades a pagar la crisi. Volem sous dignes per a tothom. No serà fàcil, però tampoc és impossible.

Juntes ho podem tot!, aquesta crisi no la paguem!, estem indignades!

Secció sindical CGT Toprural


Treballadors de Toprural en lluita per sous dignes i contra acomiadaments injustificats

Toprural, empresa dedicada a la difusió del turisme rural per internet, dispara any rere any els seus beneficis gràcies a un magnífic equip de professionals el bon treball dels quals és agraït amb acomiadaments injustificats, sous precaris i repressió sindical.

Política de negació absoluta dels delegats dels treballadors triats en les eleccions sindicals de maig de 2010. Repressió cap als treballadors afiliats, cinc dels quals han estat acomiadats.

Un empleat amb set anys d'antiguitat i una reducció de jornada des de feia només sis mesos va ser acomiadat improcedentment abonant-los indemnització conforme a aquesta reducció i no a la jornada completa.

Des de l'any 2007 el benefici net de Toprural ha augmentat un 244% mentre que la immensa majoria dels sous no han variat més enllà de l'augment de l'IPC. El 2010 Toprural va augmentar el seu benefici net un 25% fins a 1.487.038 €, esperonat per la reducció dels costos salarials en un 27%.

La Direcció de l'empresa va negar el bonus de 2010 als empleats al no complir-se la premissa del creixement de la facturació (en plena crisi econòmica només va baixar un 6%).

A Toprural les pagues extres estan prorratejades i un nombre considerable de treballadors guanyen entorn de 14.500 € bruts anuals.

Què demanem?

* Fi de l'assetjament a la secció sindical de CGT a Toprural.

* Stop als acomiadaments.

* Pujada dels sous més precaris i lligar el bonus al balanç de beneficis.

* Una política de formació seriosa i consensuada que fins a ara ha brillat per la seva absència.

PER JUSTÍCIA SOCIAL I EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS

http://cgttoprural.wordpress.com/