CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Indigneu-vos” i “La crisis que viene”, dues lectures per a estendre la indignació

Dilluns, 6 juny, 2011

-

Indigneu-vos

Stéphane Hessel crida a la insurgència pacífica al seu llibre "Indigneu-vos!" i s'ha convertit en tot un fenomen literari a França i a tot el món gràcies a "Indigneu-vos!". Es tracta d'un petit escrit, d'unes 30 pàgines, on Hessel fa una crida a la insurrecció pacífica. Es dirigeix sobretot als joves. Els demana que s'indignin davant les desigualtats que imperen en la societat actual i que lluitin per trobar solucions.

Stéphane Hessel, que té 93 anys, va ser veterà de guerra i va aconseguir sobreviure a la tortura i la deportació al camp de concentració a Buchenwald. L'experiència li va servir per formar part de l'equip de redacció de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Gràcies al boca-orella, ha aconseguit contagiar la seva rebel·lia i esperança a milers de francesos fins arribar a vendre més d'un milió d'exemplars i situar-se durant 4 mesos com el llibre més venut. Publicat en català i castellà per Destino va ser èxit de vendes el passat Sant Jordi.

El llibret, que es ven a un preu de 5 euros, també us el facilitem en català i en castellà en els pdf adjunts.


-

La crisis que viene

Pamflet del col·lectiu Observatorio Metropolitano editat per Traficantes de Sueños, està corrent pels cercles de les acampades i les mobilitzacions d'indignades i intenta respondre a preguntes com què és la crisi?, d'on vé la crisi?, qui són els responsables de la crisi?.

La crisi és avui el fantasma que recorre Europa. Dels rescats financers dels anys 2008 i 2009 a la crisi del deute públic dels països de l'Europa «perifèrica», una constant subjeu a totes les mesures: els interessos i els beneficis financers van primer. Encara que això costi el benestar immediat i futur de poblacions senceres. Encara que això impliqui el desmantellament dels sistemes de pensions i la reculada de drets socials conquistats fa dècades. Encara que tals polítiques llisquin al conjunt de l'economia per la senda renquejant de l'estancament.

La pròxima dècada no ens ofereix més que una nova ronda de privatització de serveis i garanties socials, major reculada dels salaris i una crisi social que encara avui només coneixem en la seva fase embrionària. Per això la crisi no és només econòmica, sinó al mateix temps social i política. L'actual conjuntura desvetlla la incapacitat de la classe política realment existent per a desplaçar aquesta situació a no-res que no sigui plegar-se als dictats de poderosos interessos econòmics.

En aquestes condicions, potser només quedi un únic camí: dirigir la indignació, apostar per una política construïda des de baix, perdre la por imposada per una atmosfera mental infectada per la idea de l'escassesa i conquistar l'alegria d'un món que encara avui, sota l'amenaça de l'inici d'una llarga decadència, és més ric que qualsevol dels seus precedents.

El llibre, de 143 pàgines, es ven 6 € i també us el podeu descarregar gratuïtament (o fent una donació) des del web: www.traficantes.net/index.php/editorial/catalogo/otras/La-crisis-que-viene

Attached documents