CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

INDRA inicia un ERO per acomiadar 1850 treballadors. CGT de Catalunya ha registrat convocatòria de vaga indefinida

Dimarts, 7 juliol, 2015

INDRA inicia un ERO per acomiadar 1850 treballadors

L'empresa Indra Sistemas ha començat avui, 7 de juliol, un procés d'acomiadament col·lectiu que afectarà a un total 1.850 famílies, prop del 10% de la plantilla. Indra Sistemas és la major empresa de serveis informàtics espanyola amb uns 21.000 treballadors a Espanya i més de 40.000 a tot el món.

A Catalunya hi treballen un miler de persones, de les que prop d'un centenar anirien al carrer. Te contractes amb l'administració pública, les principals empreses del sector financer, i altres d'importància com Gas Natural, Aigües de Barcelona i la central nuclear de Vandellós.

Vinculada a Bankia i als diferents governs del Partit Popular, els darrers temps ha pagat jubilacions daurades de milions d'euros als seus directius (16 milions a Javier Monzón fa només uns mesos) per a continuació presentar un ERO per causes econòmiques i productives.

A més d'aquests acomiadaments l'empresa deixa entreveure que l'acompanyarà de rebaixes salarials al voltant del 10% pels que es quedin, i un augment de la jornada laboral.

Davant d'aquesta barbaritat la CGT de Catalunya ha registrat aquest matí la convocatòria d'una vaga indefinida, tal i com es va aprovar per aclamació a l'assemblea de treballadors del 29 de juny. L'intenció de la CGT és que els treballadors no paguem la mala gestió i els sous i indemnitzacions milionàries dels nostres directius, i per aconseguir-ho arribarem a on calgui.

SECCIÓ SINDICAL CGT INDRA BCN

Si necessiteu ampliar informació podeu fer-ho contactant amb:
Daniel Alzueta – 615 89 99 65
Secretari General CGT a Indra Sistemas
Carlos Jordana – 636 94 55 99
Secretari General CGT a Indra Sistemas – Barcelona

- TWITTER CGT INDRA BCN

- WEB CGT INDRA BCN

- Imatge registre CGT de Catalunya de vaga indefinida a Indra davant l´ERO:
imatge registre CGT Catalunya devaga indefinida a Indra davant l´ERO

TEXT REGISTRE VAGA INDEFINIDA DE CGT DE CATALUNYA A INDRA:

A la CONSELLERIA D'EMPRESA I OCUPACIÓ

D.Oscar Murciano en la meva qualitat de secretari d'acció social de CGT Catalunya, amb DNI i amb domicili a efectes de notificació a Via Laietana 18, Planta 9, Barcelona 08003, davant aquest organisme comparec i com millor procedeixi i DIC:

Que mitjançant el present escrit vinc a avisar de la convocatòria d'una vaga legal, a l'empara de les previsions del Reial Decret Llei 1711977, de 4 de març, que afectarà a l'empresa INDRA SISTEMAS SA, amb CIF domiciliada al c / Roc Boronat 133, 08018 - Barcelona del sector de SERVEIS INFORMÀTICS i amb un total aproximat de 1035 treballadors a Catalunya.

L'esmentada vaga s'ajusta a les següents circumstàncies i condicions.

1. La convocatòria de la vaga s'ha efectuat per acord del sindicat CGT de Catalunya

2. La vaga s'iniciarà el dia 14 de Juliol a les 00:00 hores i la seva durada prevista és indefinida, afectarà a tota l'empresa indicada en l'àmbit territorial de centres de treball ubicats a Catalunya.

 3. L'objectiu de la vaga és que la direcció de l'empresa esmentada s'avingui a evitar mesures traumàtiques derivades de l'aplicació d'un procés col·lectiu segons l'article 51 del TRLET.

4. Fins al moment s'han realitzat successives comunicacions i reunions amb l'empresa sobre els extrems indicats sense que s'hagi obtingut cap resultat.

5. El comitè de vaga estarà integrat per les següents persones:

Carlos
Daniel
Manuel
Sergi
Lluís
Eduardo
Francisco
Iván
Alejandro

En virtut de tot això, SOL·LICITO es tingui per preavisada l'anterior vaga en els termes legalment establerts a tots els efectes legals.

A Barcelona a 7 juliol 2015


Indra presenta un ERO amb 93 baixes a Barcelona i CGT respon convocant vaga indefinida

El pla pretén reduir la plantilla del grup en 1.850 persones, la major part de les quals als centres que el grup té a Madrid i en l'àmbit de consultoria

La direcció de la multinacional espanyola de consultoria i informàtica Indra ha comunicat als sindicats la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà en total a 1.850 persones, de les quals 93 al centre que la societat té a Barcelona. En l’àmbit territorial l’afectació és en prop d’un 80% a Madrid i la resta a diferents instal·lacions que el grup té a l’Estat espanyol. Les baixes se sumarien al miler d’acomiadaments previstos pel grup a Amèrica llatina, especialment al Brasil.

Indra ha manifestat que aquest procés s’emmarca dins el projecte de transformació global de la companyia orientat a millorar la seva competitivitat i generar un creixement rendible i sostenible per als propers anys, centrat en el Pla Estratègic que presentarà demà, 8 de juliol, durant el ‘Dia de l’inversor ‘

Per àmbits, entre el 75 i el 80% de les baixes correspondrien a l’àrea de consultoria. La resta afectaria a defensa, transport, etc., segons han comunicat fonts sindicals. La informació ha estat donada en una reunió mantinguda entre els màxims directius d’Indra i els representants dels treballadors. Concretament, a Barcelona, i de forma gairebé simultània, CGT ha demanat vaga indefinida per al centre de treball d’aquesta ciutat, que té 1.035 operaris. La convocatòria ha estat formalitzada al departament d’Empresa i Ocupació en resposta a la decisió de les assemblees de treballadors. De moment la vaga la convoca CGT, un sindicat que el conjunt de l’empresa no és majoritari, tot i que fonts d’aquesta organització expliquen que també han manifestat que s’hi adheriran membres d’altres organitzacions i també independents.

Indra és una multinacional amb gran projecció no sols a Espanya sinó a Amèrica llatina. Dóna feina a unes 41.000 persones arreu del món, de les quals 21.000 a l’Estat espanyol.

Indra es defineix com una empresa de consultoria i tecnologia. Però és molt més. Opera també en els àmbits de defensa, transport, energia, telecomunicacions, serveis financers i serveis al sector públic. Es considerava fins fa poc la segona empresa europea en capitalització borsària.

L’origen de la societat cal buscar-lo al sector públic. Va néixer de la mà del Instituto Nacional de Indústria (INI). En aquests moments la participació pública és del 20% del capital a través de la Sociedad Española de Participaciones Industriales (SEPI). El grup va facturar l’any passat uns 3000 milions, en 149 països.

Indra va registrar unes pèrdues netes de 20 milions d’euros en el primer trimestre de 2015, front al benefici de 31 milions d’euros del mateix període de l’exercici anterior, a causa de l’estacionalitat de processos electorals i els resultats negatius al Brasil. Pel que fa al conjunt de 2014, la firma va perdre 92 milions d’euros, enfront del benefici net de 116 milions d’euros de l’exercici precedent.

FONT: DIARITREBALL.CAT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció