CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Indra planteja ERTEs per a gairebé 20.000 treballadors basant-se en previsions de “possibles” pèrdues

Dijous, 2 abril, 2020

Divendres passat va començar la negociació de dos ERTO plantejats pel grup Indra en dues empreses del grup: Indra Sistemes, matriu del grup, i Indra Solucions Tecnologies de la Informació. Aquests ERTO a més de les suspensions de contractes, inclouen una rebaixa de salari del 5% al 25% pels gairebé 20.000 treballadors de la plantilla.

Pel que fa a les suspensions de contracte, la mesura s'aplicaria a 8.000 treballadors sense que es contempli cap mena de complement a la prestació de desocupació com sí que ocorre en molts altres ERTO. L'empresa matriu, Indra Sistemes, és la més castigada per aquesta mesura que afectaria 3.750 treballadors, el 60% de la plantilla, mentre que a Indra Solucions TI els contractes suspesos són 4.250 treballadors, el 32% de la plantilla.

Aquestes mesures, a més, es pretenen imposar sense acreditar cap disminució d'activitat per part de l'empresa, si no sobre la base de previsions de possibles disminucions en el futur

Es dóna la circumstància que Indra és una empresa en excel·lent situació tant a nivell financer com econòmic, segons comptes de l'empresa. A nivell financer compta amb un fons de maniobra de gairebé 600 milions d'euros, la qual cosa dóna a Indra un matalàs financer que la majoria d'empreses no tenen. En l'econòmic compta amb un EBITDA de més de 340 milions d'euros i un resultat d'explotació de 221 milions.

Des de CGT considerem que l'ERTO i la rebaixa salarial no estan justificats. No sols l'empresa no ha acreditat cap disminució d'activitat, sinó que d'existir tal disminució l'estalvi que suposen aquestes mesures és perfectament absorbible pels resultats d'Indra.

Més informació:
David Lozano (CGT Indra Barcelona): 635 863 154
Manuel Guirao (CGT Indra Aranjuez): 654136370
Carlos Morcillo (CGT Indra Torrejón d'Ardoz): 652507539

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció