CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Indústria no té els informes de seguretat de l’MTC

Dissabte, 23 octubre, 2010

L'Audiencia Nacional afirma que no existeixen alguns informes tècnics del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears que havia reclamat l'entitat ecologista Greenpeace.


20/10/10 - ASCÓ - Agències

“No existeixen”. Aquesta és la resposta de l'Audiència Nacional al recurs contenciós administratiu de l'entitat ecologista Greenpeace, que va reclamar a l'alt tribunal els informes tècnics i de seguretat del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Així, mitjançant una providència l'Audiència Nacional ha desestimat la petició de Greenpeace, que concretament havia demanat el projecte tècnic de l'MTC, l'estudi de seguretat de la instal·lació, el projecte tècnic del centre tecnològic associat al cementiri nuclear, l'estudi de seguretat del centre tecnològic i els informes sobre la protecció física de l'emplaçament del complex.

Greenpeace sosté que la inexistència d'aquests documents confirma la vulneració del conveni Aarhus. “És inacceptable que el ministeri hagi afirmat en moltes ocasions que disposava d'aquests documents i que finalment hagi admès que no els té davant d'un tribunal”, va lamentar el responsable de la campanya nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo. En aquest sentit, l'entitat ecologista insisteix que el procediment és “nul de ple dret”, ja que l'absència dels informes esmentats vulnera el dret d'accés a la informació, la participació del públic en la presa de decisions i l'accés a la justícia en matèria de medi ambient. “Han infringit la llei de manera lamentable per tirar endavant el magatzem nuclear a cuita-corrents”, va dir Bravo.

>>> Article extret del diari El Punt

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció