CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Informació sobre les Targetes de transport amb bonificacions per a persones en atur a Catalunya

Dimarts, 28 febrer, 2012

Nota informativa de l'Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona

El 22 de febrer a les 11 hores es va reunir en la seu de la Direcció General del Transport de la Generalitat una delegació de l'Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona amb el Director Sr. Ricart Font i el Sr. Benjamí Cubillo per a tractar de la petició de gratuïtat de transport públic per a les persones en atur presentada en aquesta Direcció el 21 de juny de 2011 (*).

En aquesta reunió se'ns va informar de les conclusions dels treballs referent a això que es faran públiques pròximament i s'engegaran el 12 de març de 2011:

En la província de Barcelona tindran accés a la Targeta trimestral per a la zona 1 per un preu de 27,75 euros, el que representa una reducció del 79,5% sobre el seu preu normal (135 euros), els següents col·lectius de persones sense ocupació:

* Les persones en atur la prestació contributiva de les quals per atur sigui inferior al Salari Mínim Interprofessional (641 euros), percebin el subsidi normal d'atur o el subsidi vinculat.

* Els treballadors en atur sense ingressos per haver esgotat la prestació d'atur i subsidi, inscrits en les oficines del SOC.

* Joves en atur que busquen el primer treball, no tinguin altres ingressos i s'inscriguin en les oficines del SOC.

En les províncies de Girona, Lleida i Tarragona, s'estableix per als mateixos col·lectius la targeta mensual bonificada amb similars reduccions. En pròxima documentació que està elaborant la Direcció general del Transport de la Generalitat s'indicaran amb més detalls els procediments, requisits i punts d'accés per a obtenir tant els certificats com les targetes de transport.

S'establirà un període de seguiment per a avaluar l'engegada d'aquesta targeta social. En aquest seguiment podrà participar l'Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona a través de reunions periòdiques on abordar incidències, defectes i millores.

La delegació de l'Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona, després de valorar l'avanç produït sobre anteriors propostes de la Direcció i la disposició a fer un seguiment de l'engegada de les noves targetes de transport, va insistir sobre la necessitat d'aplicar altres opcions més flexibles i no substitutòries com una targeta rosa per a persones en atur, realitzar un major esforç per a arribar a la pràctica gratuïtat o un preu merament simbòlic per a les persones en atur i sense ingressos, i avançar en noves millores per al conjunt dels aturats/des.

Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona

(*) Aquesta petició va ser plantejada per l'Assemblea de treballadors/es en atur de BCN en una reunió amb aquesta Direcció celebrada el 21 de juny de 2011 on es van presentar les referències a diverses ciutats a Espanya i Europa on les persones en atur tenen accés al transport públic gratuïts o amb importants bonificacions. En aquesta reunió el Director Sr. Ricard Font es va comprometre a desenvolupar un estudi sobre la qüestió.

Després de finalitzar-se l'estudi es van presentar els seus resultats a una delegació de l'Assemblea de treballadors/es en atur el 13 de desembre d'any passat, al costat d'una primera proposta de la Direcció general de transport sobre reducció de la targeta trimestral per a les persones en atur. Aquesta proposta va ser desestimada per la delegació de l'Assemblea per ser insuficient, comprometent-se el Sr. Ricard Font a prosseguir els estudis i realitzar nous esforços. El passat 24 de gener del 2012 va haver una nova reunió on la Direcció va presentar noves propostes que van ser considerades insuficients per l'Assemblea de treballadors en atur. En aquesta reunió es va expressar el nostre malestar i rebuig als increments del preu dels bitllets de transport públic.


Els desocupats que cobrin menys del salari mínim tindran descompte en la T-trimestre

Podran optar a aquests descomptes les persones que estiguin en atur durant un mínim de dotze mesos en els últims dos anys

24/02/2012 - Barcelona. (EFE).- Les persones que cobrin un subsidi d'atur inferior al salari mínim interprofessional -641,40 euros- podran tenir un descompte del 80% en la targeta de transport T-Trimestre, que els costarà 27,75 euros, en l'àrea metropolitana de Barcelona. També s'aplicaran descomptes en l'àrea metropolitana de Girona, amb una reducció del 78% en la T-Mes; del 77% en la T-Mes de Lleida, i del 76% també en la targeta mensual que s'utilitza en el Camp de Tarragona.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya, engegarà aquestes bonificacions a partir del pròxim 12 de març, amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments dels desocupats en la recerca de treball. Aquest descompte pot beneficiar a unes 200.000 persones que cobren un subsidi d'atur per sota del salari mínim interprofessional o bé reben altra ajuda inferior o res però estan inscrits com demandants d'ocupació durant un mínim de dotze mesos en els últims dos anys, segons informa en un comunicat la Generalitat.

En concret, en la Regió Metropolitana de Barcelona s'aplicarà un descompte del 80% en la targeta T-Trimestre, de manera que els beneficiaris abonaran 27,75 euros en lloc dels 135 euros que costa normalment. A Girona, el descompte serà menor però s'aplicarà sobre la targeta T-Mes i costarà 9,90 euros enfront dels 45,30 euros que val habitualment i podran optar a recarregar fins a dues T-Mes en una única tramitació. A Lleida, la bonificació arriba al 77% i també s'aplicarà sobre la T-Mes, de manera que les persones en atur pagaran 8,90 euros en lloc dels 38,50 euros del preu de venda. En l'àmbit de l'àrea del Camp de Tarragona, els descomptes s'aplicaran igualment sobre la T-Mes i arribaran a representar el 76% d'estalvi respecte al preu original, passant dels 44,85 euros que val normalment a 10,85 euros.

Podran optar a aquests descomptes les persones que estiguin en atur durant un mínim de dotze mesos en els últims dos anys, que estiguin buscant treball de forma tutoritzada pel servei d'Ocupació de Catalunya i que requereixin mobilitat freqüent. Altre requisit serà percebre un subsidi d'atur amb un import inferior als 641,40 euros del salari mínim interprofessional. Abans de sol·licitar els abonaments amb descompte, els desocupats haurien d'obtenir un certificat que acrediti que compleixen aquests requisits, que expediran les oficines de treball o el Servei Públic d'Ocupació Estatal (Sepe), segons la seva situació laboral.