CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Informacions d’interès per a la jornada d’aturades i mobilitzacions del 7 d’octubre contra les 65 hores

Divendres, 3 octubre, 2008

CGT contra la Directiva europea de la setmana laboral de fins a 65 hores

LA CGT DE CATALUNYA CONVOCA ATURADES I A LA MANIFESTACIÓ DE BARCELONA I CONCENTRACIONS DE GIRONA I TARRAGONA PER AL DIMARTS 7 D’OCTUBRE


El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya ha presentat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya una convocatòria de vaga que s’iniciarà el dia 7 d’Octubre de 2008 a les 06.00 hores, amb una durada de 24 hores, finalitzant a les 06.00 hores del dia 08 de octubre de 2008. També ha procedit a constituir el pertinent Comitè de Vaga.

Cal que tingueu en compte que l'abast temporal exacte de la convocatòria de vaga serà de 4 hores, les quals es concretaran a cada empresa pels representants dels treballadors.

Així mateix participem en la convocatòria de manifestació que es farà el dia 7 d’octubre a Barcelona, amb sortida a les 19 h. a Passeig de Gràcia / Provença i final al Portal de l’Angel, sota el lema "No a les 65 hores, Sí a les 35 hores. La crisi que la paguin els rics".

La manifestació de Barcelona la convoca la Campanya contra les 65 hores, per més informació i descarregar-se el cartell de la mani de Bcn, el manifest i tríptics de la campanya, aneu al web:
www.moviments.net/xarxacontratancaments/

A Tarragona també convoquem a la concentració que tindrà lloc a les 19 h. a l'Estatua dels Despullats (Rambla Nova) davant el local de la patronal tarragonina CEPTA.

I a Girona convoquem a la concentració que es farà a les 20 h. al Pont de Pedra-Rambla de la Llibertat.

Des del Comitè Confederal de la CGT a nivell d'Estat espanyol s'ha remarcat públicament que la CGT no dona suport a les aturades simbòliques de 15 minuts convocades a nivell europeu per la CES (a nivell d'Estat espanyol per CCOO-UGT sense gaire convicció). Des de la CGT de Catalunya tampoc recolzem les aturades convocades pels sindicalisme institucional, el que hem fet és legalitzar una convocatòria de vaga a nivell de Catalunya dins un espai de 24 hores que dona cobertura als treballadors de les empreses on s'acordin aturades que vagin més enllà dels 15 minuts.

La convocatòria de Vaga vol donar cobertura a tots els treballadors i treballadores que vulguin realitzar algun tipus d’aturada durant el dia. A cada empresa es decidirà la durada de l’aturada i les activitats informatives a realitzar.

Una representació del Comitè de Vaga hem mantingut el dia 1 d'octubre una reunió amb el Servei de Relacions Col·lectives de la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta reunió ha quedat clar que:

- La nostra convocatòria de vaga afectarà al territori complet de Catalunya el dia 07 d’octubre de 2008.

- La realització concreta de les hores de vaga serà decidida a cada empresa, ja que l’objectiu de la convocatòria es cobrir legalment la celebració d’assemblees informatives així com l’assistència a la manifestació que es realitzarà aquell dia.

- Això representa aturades de 1 a 4 hores, a diferents torns del dia, segons els acords als que arribin el treballadors. Per això, les seccions sindicals que facin l’aturada hauran de comunicar-ho a la Direcció de l’empresa.

La CGT de Catalunya fa una una crida a la participació a la manifestació de Barcelona i les concentracions de Girona i Tarragona de tots els afiliats i afiliades de la CGT, a convocar concentracions i assemblees on sigui possible, a participar en les aturades, així com a la difusió dels motius pels quals estem contra la Directiva europea de les 65 hores.

Una agressió com aquesta requereix una resposta contundent. Considerem totalment insuficient i un simple rentat de cara la jornada europea convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES), CCOO-UGT-USO a nivell d’Estat espanyol, en defensa del treball digne, que inclou aturades d’un màxim de 15 minuts en algunes empreses. Per això hem legalitzat una vaga de 24 hores el 7 d’octubre, per anar més enllà, per donar cobertura legal a la possibilitat de realitzar a les empreses aturades més llargues que els 15 minuts proposats per la CES, per poder realitzar a les empreses assemblees informatives en condicions, per garantir que en tots els torns i durant tot el dia 7 els treballadors i treballadores puguin secundar la vaga en funció d’allò acordat a cada empresa i sector.

Una Directiva amb efectes tan negatius com aquesta no es pot aturar amb protestes i mobilitzacions testimonials, per això entenem que la jornada de lluita del dia 7 ha de ser el principi d’un procés de mobilització que ens porti a la convocatòria d’una jornada de vaga general de 24 hores a nivell europeu.

No a la Directiva europea de les 65 hores

No a la Directiva de retorn d'immigrants

Que la crisi la paguin els rics

Secretariat Permanent CGT Catalunya

>>> En document adjunt, serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya per al 7 d'octubre.

Attached documents