CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Informe “The EPR in crisis” versió en català i castellà

Dimarts, 5 juliol, 2011

Hi va haver un temps en què es podia debatre sobre energia nuclear sense la opressiva presència de Fukushima. Eren temps de contundència en el discurs i en la mentida, però eren els debats que es desenvolupaven dins dels marges en què el "lobby" nuclear es sentia més a gust: es debatia sobre terminis de construcció, sobre preus, sobre models de substitució, sobre les "noves" generacions de reactors "intrínsecament segurs", Txernòbil estava lluny en el temps, gairebé oblidat, i s'havia fet una bona feina de desinformació per reduir-lo a gairebé res ...

Eren els temps, i el tipus de debat, que el "lobby" nuclear intenta avui recuperar desesperadament.

Una energia nuclear sense víctimes visibles, sense radiacions alliberades, sense evacuacions, sense que se sàpiga d'aigua i aliments contaminats, sense nuclis trencats que expulsen mort, etc. Tan sols un fred i acadèmic debat sobre xifres.

Com en tot el relacionat amb "lo nuclear", aquest debat tenia els seus paranys, i com, esperem que més tard que d'hora, aconseguiran imposar-lo novament, és molt recomanable llegir el breu informe que el professor Steve Thomas va realitzar sobre les vicissituds d'uns de els nous models de reactors nuclears: l'EPR francès.

Permet captar els marges i les mentides del debat nuclear abans de Fukushima, i ens prepara per als termes del debat que intentaran imposar.

Les versions en català i en castellà de l'informe "The EPR in crisis" es poden descarregar de l'espai web Tanquem les Nuclears - Nova Cultura de l'Energia:

www.tanquemlesnuclears.org/materials/eprencrisicatala.pdf

www.tanquemlesnuclears.org/materials/eprencrisiscastellano.pdf

Tanquem les Nuclears

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció