CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Informe “The EPR in crisis” versió en català i castellà

Dimarts, 5 juliol, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Hi va haver un temps en què es podia debatre sobre energia nuclear sense la opressiva presència de Fukushima. Eren temps de contundència en el discurs i en la mentida, però eren els debats que es desenvolupaven dins dels marges en què el "lobby" nuclear es sentia més a gust: es debatia sobre terminis de construcció, sobre preus, sobre models de substitució, sobre les "noves" generacions de reactors "intrínsecament segurs", Txernòbil estava lluny en el temps, gairebé oblidat, i s'havia fet una bona feina de desinformació per reduir-lo a gairebé res ...

Eren els temps, i el tipus de debat, que el "lobby" nuclear intenta avui recuperar desesperadament.

Una energia nuclear sense víctimes visibles, sense radiacions alliberades, sense evacuacions, sense que se sàpiga d'aigua i aliments contaminats, sense nuclis trencats que expulsen mort, etc. Tan sols un fred i acadèmic debat sobre xifres.

Com en tot el relacionat amb "lo nuclear", aquest debat tenia els seus paranys, i com, esperem que més tard que d'hora, aconseguiran imposar-lo novament, és molt recomanable llegir el breu informe que el professor Steve Thomas va realitzar sobre les vicissituds d'uns de els nous models de reactors nuclears: l'EPR francès.

Permet captar els marges i les mentides del debat nuclear abans de Fukushima, i ens prepara per als termes del debat que intentaran imposar.

Les versions en català i en castellà de l'informe "The EPR in crisis" es poden descarregar de l'espai web Tanquem les Nuclears - Nova Cultura de l'Energia:

www.tanquemlesnuclears.org/materials/eprencrisicatala.pdf

www.tanquemlesnuclears.org/materials/eprencrisiscastellano.pdf

Tanquem les Nuclears

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció