CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Inici curs 2010-11: menys recursos, pitjors condicions laborals

Dijous, 9 setembre, 2010

Els Governs central i autonòmic segueixen fent caure la factura de la crisi i dels «plans de rescat» de banca i grans empreses, sobre els i les treballadores i en la retallada de serveis públics. El Govern català –en any electoral- afegeix a les retallades el desplegament de la LEC sense voler escoltar les crítiques del professorat.

També –encara sense fixar la data- hi ha unes noves eleccions sindicals que hauran de definir els òrgans de representació del professorat.

Un nou curs que comença...:

... amb menys recursos. Milers de nous alumnes a l’ensenyament públic amb una plantilla pràcticament congelada: menys atenció a la diversitat de l’alumnat i més dificultat en el treball. Creix un 1% el professorat, en
proporció menys que al conjunt de l’Estat, i a 1 professor nou per més de 100 alumnes nous que es veurà anul·lat per la reducció de substitucions. Contrasta el transvasament d’alumnes de la concertada a la pública amb la política del Departament de desviar recursos en el sentit oposat.

.... amb un deteriorament de la situació d’interins i substituts/es. Les retallades de plantilles per centre, més la reducció de serveis educatius augmenten la mobilitat geogràfica, situada ja en la obligatorietat de demanar dos SSTT segons acord dels sindicats majoritaris amb el Departament. Molts interins fins i tot, que venien ocupant vacants, s’han vist abocats a fer substitucions. El Departament ha retingut vacants a 30 de juny deixant centenars de companys/es amb anys de treball a la incertesa del futur de treball. La mateixa poca transparència del curs passat en nomenaments d’interins/es i substituts/es, des de que va iniciar el procediment telemàtic per a la cobertura de les substitucions.

... amb el sou retallat entre el 5’75% (grup A2) i el 7% (grup A1). Entre 150 i 200 euros menys al mes i amb una paga de Nadal que tornarà a ser escurçada. Més feina, pitjors condicions, menys
sou.

... amb una LEC que avença en seu desplegament sense escoltar el
professorat
: El passat agost es va aprovar el decret d’autonomia de centres i resta imminent el de direccions. El discurs del neo-liberalisme a l’escola, amb les seves conseqüències de privatització, de gestió per beneficis i no per necessitats socials, de competitivitat i no solidaritat, ... ens ha arribat de la ma del Govern tripartit «progressista i d’esquerres», possiblement si ho hagués intentat el de CiU les direccions sindicals majoritàries, amb una lluita més decidida, no ho haguessin permès.

... amb un calendari que complica molt la nostra feina, particularment ara a l’inici de curs amb l’angoixa de pocs dies de preparació de les classes, sense les plantilles completes. Un pas més al progressiu increment de la burocràcia a la nostra feina.

El proper 29 de setembre està convocada vaga general, per aturar la política del Govern contra els treballadors/es, contra la Reforma Laboral, contra la retallada de sous i de pensions.

Des de la CGT, que des de fa mesos ens hem adreçat a la societat i als sindicats majoritaris sobre la necessitat de la convocatòria d’una VAGA GENERAL, fem una crida a secundar-la en una acció massiva i unitària de rebuig d’aquestes polítiques antisocials.

Fem que la vaga general sigui un primer pas contra:

· Retallades i congelació de sous i pensions

· Retallades en la despesa social i pujada d’impostos i tarifes

· Privatització de l’ensenyament i la sanitat

· Retallades dels drets laborals i endarreriment de l’edat de jubilació

Des de CGT-ensenyament restem a la vostra disposició per anar al vostre centre a fer alguna xerrada o informar-vos del que considereu oportú. Igualment us animem a participar en totes les assemblees de zona i altres actes generals perquè la resposta sigui tot un èxit.

DEFENSEM L’ENSENYAMENT PÚBLIC.

DEFENSEM LES CONDICIONS LABORALS.

TOTES I TOTS A LA VAGA GENERAL

CGT-Ensenyament

www.cgtcatalunya.cat/cgtense

Attached documents