CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Inspecció de Treball admet la denúncia de CGT sobre falta de mesures de protecció en el vot per correu

Dilluns, 8 febrer, 2021

La Generalitat responsable de no facilitar sobres amb autotancament i que són tancats amb saliva per cada votant, un forma de transmissió del virus. La Direcció de correus a Catalunya responsable per no posar ni mitjans humans ni de segureat pels seus treballadors i usuaris.

La inspecció de guàrdia de la Inspecció de treball, ha acceptat la denúncia de CGT- Correus en què es denuncien la falta de mesures de seguretat a l'hora del lliurament i admissió del vot per correus per a les eleccions al Parlament de Catalunya en els domicilis dels usuaris.

La CGT hem proposat des del principi que la manera de gestionar el lliurament en domicili de l'admissió del vot i la recollida del mateix s'havia de fer amb personal contractat i format especialment per a això, i amb tots els EPIS necessaris perquè no es produeixi la transmissió del virus als carters i a la resta de la societat.

Actualment hi ha més de 284.706 sol·licituds de vot per correu (un 350% més que en les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya), de les quals s'han tramitat unes 133.148.

Són milers les persones en quarantena per covid19 o a les quals se'ls ha decretat confinament i que no poden tenir contacte amb ningú i que tenen el dret de sol·licitar el vot per correu, igual que la resta de la població, per a això els carters han d'anar als domicilis sense cap protecció especial, lliurar les paperetes i emportar-se el sobre del vot tancat amb saliva pel votant per a cursar-lo, procediment que requereix uns 10 minuts per vot, amb dificultat de guardar les distàncies sanitàries i que ens converteixen en potencials transmissors del virus.

Sobre les contractacions realitzades per correus han estat, des del 25 de gener fins al 14 de febrer de 550 treballadors, una part d'ells a temps parcial. Només 289 són carters de repartiment.

No entenem la despreocupació i el menfotisme dels quals han muntat les eleccions i que no hagin tingut el més mínim sentit comú per a protegir la salut de tots els treballadors. Correu-vos ni tan sols s'ha molestat a constituir el Comitè de Seguretat i Salut per a tractar operatiu Covid 19 i les mesures preventives concordes a les autoritats sanitàries en la campanya electoral al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021, malgrat que també existia una resolució d'inspecció de treball que instava la constitució d'aquest comitè.

Fem responsables de les conseqüències sanitària a la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals, a la Conselleria de Sanitat, que no paren de donar consells sanitaris però que permeten aquest tipus de barbaritats, i per descomptat de l'Adreça de Correus a Catalunya a qui se li nota la seva falta d'experiència i desconeixement en el treball diari d'un carter ja que passen les hores en els seus calents i còmodes oficines i no han estat capaces de posar mitjans de protecció suficients per als seus treballadors, sent el col·lectiu de carters el segon col·lectiu amb mes contagiats darrere de les treballadores de centres soci sanitaris.

No oblidem l'alta incidència que ha tingut el Covid19 en Correus. A la província de Barcelona, les dades facilitades per l'empresa a 25 de gener, són que sobre una plantilla aproximada de 5.000 persones hi ha 216 positius confirmats, 292 casos probables, 783 contactes aïllats i 2 defuncions.

CGT Correus Barcelona
Barcelona 8 febrer 2021

 

Comunicat Inspeccio acepta denuncia CGTCorreos

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció