CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Inspecció de Treball dona la raó a la CGT de Trainasa (Aqualia Contact) en la seva denuncia per assetjament laboral

Divendres, 29 abril, 2011

Des de el passat mes de febrer les treballadores de Tratamientos Industriales de Aguas, SA (AQUALIA CONTACT LLEIDA) venen denunciant vexacions i maltractaments per part de la seva superiora directa. Situació que porten patint des de fa més de 3 anys sense que la empresa hagi adoptat cap mesura al respecte.

El passat 6 d’abril, fruit de les reiterades denuncies de les companyes, l’empresa decideix sancionar a aquesta persona amb 14 dies de feina i sou, fent coincidir aquesta sanció amb els dies de vacances de setmana santa. Una mesura que la secció sindical de CGT a Trainasa valora com insuficient.

Denunciats els fets a Inspecció de Treball, aquesta oficina ha emès un informe en el que constata que “… la señora P. R. ha menoscabado reiteradamente la dignidad de los trabajadores y les ha dispensado un trato vejatorio mediante gritos, insultos, humillaciones y amenazas, con conocimiento de la empresa, quien hizo caso omiso de las quejas de varios trabajadores hasta que la situación fue insostenible en el centro de trabajo. Por esta razón, se ha extendido acta de infracción en materia de relaciones laborales a la empresa por culpa [in vigilando] del ambiente laboral del centro de trabajo de Lleida”

Tot i que la situació de les companyes dista molt d’estar solucionada, aquest informe és un pas endavant en la seva lluita contra l’assetjament laboral que pateixen, i ja s’estan plantejant noves mesures fins que aquesta situació es solucioni definitivament.

PROU ASSETJAMENT LABORAL, LA LLUITA CONTINUA!!!

Federació Intercomarcal CGT Lleida