CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Inspecció de Treball paralitza l’enderrocament de Miles de Viviendas

Divendres, 15 juny, 2007

Per informacions rebudes del Departament de Treball l'Inspector José Vicente Marzal, després de la denúncia presentada pel Sindicat CGT per falta de mesures de Seguretat i risc greu contra la salut dels treballadors i altres, ha alçat Acta de Paralització del derrocament de l'edifici situat en el passeig Joan de Borbó núm. 11 de la Barceloneta, conegut com Miles de Viviendas.

La paralització mostra la irracional actuació de l'empresa encarregada Francisco Alberich SA d'efectuar l'enderrocament, que actuant de forma irresponsable, sense les mesures necessàries de prevenció en Seguretat i Salut, va posar en perill als seus treballadors, als veïns i als Mossos d'Esquadra que custodiaven la casa ocupada.

També mostra el caràcter injustificat i absurd de la concessió a Port 2000 (responsable subsidiari del compliment de la Seguretat i Salut de la contracta) de l'enderrocament d'un edifici, que les diferents entitats de la Barceloneta i inclús la pròpia FAVB havien reclamat com a equipament. I la falta de sensibilitat de l'Ajuntament de Barcelona i del Regidor del Districte Carles Martí, que davant de les peticions de diferents entitats del barri que sol·licitaven la paralització de l'enderrocament, del primer edifici construït en el barri, que ha sigut enderrocat sense realitzar un estudi del patrimoni i recatalogació en cas necessari, han ignorat les peticions efectuades. Finalment lamentar que el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, hagi posat en perill innecessàriament als cossos de Seguretat Mossos d'Esquadra, fent-los que custodiaren l'execució d'un enderrocament que incomplia amb les lleis establertes en Matèria de Seguretat i Salut i que ha representat que els Mossos d'Esquadra protegiren l'incompliment de la llei.


Inspecció de Treball paralitza l'enderroc de Miles de Viviendas perquè incompleix les mesures de seguretat
14/06/2007 15:01

BARCELONA, 14 de juny (EUROPA PRESS)

Inspecció de Treball va paralitzar ahir l'enderroc de l'edifici situat al número 11 del passeig Joan de Borbó de Barcelona, conegut com a Miles de Viviendas, perquè incompleix les mesures de seguretat i posa en perill els treballadors, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Treball.

L'enderroc va començar dimarts passat, al cap d'una estona que els Mossos d'Esquadra desallotgessin per segona vegada en 15 dies l'edifici, en què el col·lectiu ocupa s'havia instal·lat des de feia uns dos anys i en què tenien la seva seu diverses associacions i l'anomenada Universitat Pirata.

El mateix dia del desallotjament, el delegat de prevenció de la CGT en Parcs i Jardins de Barcelona, Carlos Bernal, va detectar que els treballs d'enderroc es feien sense les mesures de seguretat prescrites per a aquest tipus d'actuacions.

Així, segons Bernal, la grua que aquest dia va fer esvorancs a la façana era massa a prop del cordó de seguretat al costat d'on es congregaven els Mossos d'Esquadra i alguns curiosos i per accedir a l'edifici els operaris van destrossar un plataner pròxim.

De la mateixa manera, Bernal ha assegurat que havia vist als operaris treballar sense casc ni armilla reflectora, que aixecaven fumeres de pols en no tirar aigua sobre la runa i que algunes de les restes metàl·lics que alçaven amb la maquinària van caure molt a prop dels espectadors.

Bernal va presentar el mateix dia una denúncia a la Conselleria de Treball perquè enviessin un inspector, que ahir va decidir paralitzar les obres fins que l'empresa encarregada de l'enderroc, Francisco Alberich SA, solucioni les deficiències de seguretat.

La CGT ha assegurat avui que la paralització de les obres demostra "l'irracional actuació" de l'empresa encarregada de portar a terme l'enderroc, de la qual va afirmar que ha actuat "de manera irresponsable, sense les mesures necessàries de prevenció en Seguretat i Salut" i ha posat "en perill els seus treballadors, els veïns i els Mossos d'Esquadra".

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció