CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Inspecció de Treball sancionarà a Ferrovial per vulnerar el dret a vaga al 112

Dimarts, 28 desembre, 2021

L'inici de l'expedient contra l'empresa respon als fets que van tenir lloc durant l'aturada convocada pels dies 23-24 de juny de 2021.
Aquest fet obre la porta a possibles demandes judicials que podrien inhabilitar l'empresa per ser contractada pel sector públic.
Les treballadores del servei porten més de 4 mesos en vaga indefinida reclamant la fi de la precarització del servei i de les seves condicions laborals.

Inspecció de Treball ha iniciat un procediment administratiu sancionador contra Ferrovial Servicios S.A. per vulnerar el dret a vaga de les treballadors del 112. Els fets van tenir lloc durant la passada revetlla de Sant Joan, quan la plantilla del 112 va declarar una jornada de vaga, convocatòria feta a través de CGT Catalunya. Segons recull l'informe de l'autoritat laboral, durant el transcurs de l'aturada l'empresa “va vulnerar un dret constitucional en fer exercir a dos coordinadors funcions corresponents als gestors”. Afegeix que “es va produir un exercici abusiu del poder de direcció que va produir una reducció dels efectes de la vaga”.

Aquest fet obre la porta a possibles demandes judicials per atemptar contra els drets fonamentals dels treballadors, que en base a l'apartat a) de l'article 71.1 de la llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic, podrien inhabilitar a l'empresa per ser contractada pel sector públic durant un període màxim de cinc anys, en funció del que dictamini la sentència.

Actualment les empleades del servei d'emergències continuen en vaga indefinida, reivindicant les mateixes millores laborals i estructurals del servei que reclamaven amb l'aturada de la revetlla de Sant Joan. Ferrovial, lluny de buscar una solució al conflicte, s'enroca en una posició immobilista que sembla no tenir fi, mentre vulnera els drets de la plantilla davant la inacció de la Generalitat.

Comitè de vaga del 112 Reus i Zona Franca

27 de desembre de 2021

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció