CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Intel·lectuals, artistes i esportistes donen suport a Núria Pòrtulas i en demanen la llibertat

Dijous, 12 abril, 2007

El moviment de suport a Núria Pòrtulas no para de créixer. Desenes d'intel·lectuals, artistes i esportistes han signat un manifest que també té 2.224 adhesions més de particulars i entitats. El text, que demana la llibertat de Pòrtulas, va ser presentat ahir a la tarda a Barcelona, en un acte que va reunir unes 300 persones. El defensa del Barça Oleguer Presas va llegir el manifest. L'acompanyaven el pallasso Tortell Poltrona, l'actor Carles Canut i l'escriptor Matthew Tree, entre altres persones.


El Punt - 12/04/2007
SÍLVIA BARROSO. Barcelona
La presència de personatges molt populars com ara Oleguer Presas i Tortell Poltrona es va combinar amb les reflexions del filòsof gironí Josep-Maria Terricabras, les paraules personals de la cosina de Pòrtulas i les explicacions de l'advocat de la jove, Benet Salellas. Amb aquests ingredients, la campanya de suport a la noia de Sarrià de Ter acusada de col·laboració amb banda armada va fer un salt qualitatiu: intel·lectuals, artistes i esportistes ja hi han entrat de ple mentre els Mossos d'Esquadra continuen investigant i el secret de sumari s'ha prorrogat una vegada més.

L'acte es va tancar amb crits de «Núria, llibertat» després de la lectura del manifest. Oleguer Presas, flanquejat per Tortell Poltrona, Carles Canut, Matthew Tree i l'advocat August Gil Matamala –pare de l'actriu Ariadna Gil–, havia llegit el text. Pels signants, entre els quals també hi ha Lluís Llach, Marina Rossell i Manu Chao, el cas de Pòrtulas «és un cas entre molts altres de persones imputades per causes polítiques, amb què es retalla la llibertat d'expressió».

Intel·lectuals, artistes i esportistes han signat un manifest de suport a Núria Pòrtulas, la gironina empresonada sota l'acusació de col·laboració amb banda armada anarquista. El text, presentat ahir a Barcelona i llegit pel futbolista Oleguer Presas, demana la llibertat de Pòrtulas.
Salellas va resumir el procés que el 9 de febrer va portar Pòrtulas a la presó de Soto del Real, i que va començar quan el 27 de gener els Mossos li van confiscar una llibreta. Dies després la van detenir i li van aplicar la llei antiterrorista. «Les anotacions que hi tenia eren per a la campanya de suport a Joan Surroche, que sempre ha estat pacífica, amb concentracions i repartiments de fulls volants, la resta són hipòtesis», va assegurar Salellas. Per Terricabras, els ciutadans «han d'exigir l'abolició de la llei antiterrorista, que capgira l'estat de dret i permet detenir abans d'investigar».

Concentració a Girona

MONTSE BARRERA. Girona.-
Com cada dimecres a dos quarts de vuit del vespre, ahir hi va haver una nova concentració davant la seu d'ICV a Girona a favor de Núria Pòrtulas, en què van participar una setantena de persones, controlades pels Mossos d'Esquadra. Els manifestants van tallar, com cada vegada, el trànsit a la via, que agents de la policia local de Girona van procedir a desviar per carrers adjacents de la zona. Els concentrats van exhibir pancartes i corejar consignes contra els Mossos d'Esquadra, el conseller Joan Saura i el seu partit, ICV, i van demanar la llibertat de la noia: «La policia tortura i assassina», «Iniciativa, partit policial», «Prous muntatges policials» i «Saura a la presó, Núria al carrer» van ser algunes de les frases corejades a la concentració, que va durar una hora.