CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Intent de prohició d’accés de delegades de Junta de personal durant l’avaluació de Riscos laborals al laboratori de biologia del INTCF de Barcelona

Dijous, 4 febrer, 2016

Dilluns passat 1 de febrer estava prevista l'avaluació de riscos laborals que des de la CGT portem mesos exigint, en compliment de la legalitat, al laboratori de biologia del Departament de Bcn de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses(INTCF).

El director del centre va intentar prohibir l'entrada a 2 delegadas electes de CGT i JYP de la Junta de Personal.

Vam procedir a cridar als Mossos d'Esquadra. Una patrulla es va presentar al despatx del director i denunciem el que estava succeint.

Davant la situació, el director va intentar suspendre l'avaluació de riscos. Li vam indicar que, si ho feia, havia de clausurar el centre fins que la salut dels treballadors estigués degudament protegida.

Finalment, després de dues hores, el Ministeri de Justícia va confirmar al director que estava obligat a permetre'ns l'entrada als delegats dels 6 sindicats presents i no només de 4.

L'avaluació va confirmar molts dels riscos per als treballadors que portem mesos denunciant: temperatures i concentracions de CO2 fora de normativa, material de treball insuficient / obsolet / inadequat, etc.

Riscos molt greus per al personal que manipula productes químics tòxics i que fan proves de laboratori de la màxima importància per a la justícia.

La seva professionalitat ha suplert amb escreix la falta de mitjans i les males condicions durant molt de temps. Ara toca que tinguin un lloc de treball saludable i segur, tal com es mereixen.

La salut, el primer.

Secció Sindical CGT Justícia Barcelona

Més informació:

- TWITTER CGT JUSTÍCIA BARCELONA

- Facebook: CGT Justicia BCN

E-MAIL: cgtjusticiabcn@gmail.com