CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#interferencies: una pel·lícula de ficció, una reflexió sobre qui mou els fils, genera els deutes i imposa retallades

Dilluns, 9 gener, 2012

#interferencies és una pel·lícula de ficció, una reflexió sobre qui mou els fils, genera els deutes i imposa retallades ... Un projecte en Creative Commons per compartir l'acció. Alhora, és un web per prendre consciència de les causes de la crisi global i de les desigualtats al Nord i al Sud.

#interferencies és un projecte audiovisual, educatiu i mobilitzador, iniciat des de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Fundació Quepo.

La pel·lícula #interferencies i la web www.interferencies.cc s'estrenaven el 18 de novembre coincidint amb el final de la campanya electoral a l'Estat espanyol. Un treball de més de dos anys, basat en una extensa investigació, posa sobre la taula denúncies concretes sobre l'acció irresponsable, fins i tot il·legal, d'empreses transnacionals, governs i institucions internacionals.

De Botín a Brufau, d'Unión Fenosa a Zara, del Govern espanyol al Banc Mundial, la pel·lícula va enumerant decididament als responsables de la crisi, no només al nostre país, sinó també a nivell global. Una visió alternativa de la societat civil sobre temes de rabiosa actualitat, inherents al sistema econòmic i polític en què vivim, que es converteixen en un toc d'atenció a la classe política i l'opinió pública per mostrar com les decisions d'uns quants ens afecten a totes.

REALITAT I FICCIÓ S’ENTRELLACEN

Tot i que fa dos anys que estem treballant en aquest projecte, el rodatge de la pel·lícula, iniciat el 16 de maig passat, va coincidir amb l'eclosió del moviment 15M. La realitat de les mobilitzacions als carrers i places de l'Estat espanyol ens van portar a rescriure el final de la pel·lícula, incorporant l'energia i les propostes d'aquest inesperat i esperançador moviment.

SINOPSI DE LA PEL·LÍCULA

Cecília, Anna, Maria i Rodrigo formen una jove companyia teatral, de recent èxit per la seva descarada i transgressora posada en escena, i pel compromís social i polític dels continguts que mostren. Assajant el que serà la seva pròxima estrena, una obra de denúncia sobre què i qui mou els fils en la societat de consum, van prenent consciència de la dificultat d'abastar la complexa i sagnant realitat que volen mostrar, entrant a poc a poc en una crisi d’identitat moral i artística que els enfronta entre si. Les manifestacions del 15M a tot el país envairan el procés creatiu de la companyia, que suposa un punt d'inflexió sense retorn.

CULTURA LLIURE I COL·LABORATIVA

#interferencies neix amb vocació de projecte obert i compartit. Des de la seva concepció i desenvolupament, gràcies a la participació i col·laboració de més de 150 professionals del cinema, empreses del sector audiovisual, entitats socials i institucions públiques que han aportat el seu gra de sorra de forma altruista i compromesa, fins a la seva difusió i distribució sota llicència 3.0 de Creative Commons. Tothom és lliure de copiar, distribuir, comunicar públicament i transformar l'obra, sempre que compleixi tres condicions: reconeixement autor, ús no comercial i compartir amb la mateixa llicència.

UN PROJECTE GLOBAL D'EDUCACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT

La pel·lícula és la punta de l'iceberg d'un projecte integral i 2.0 que inclou les dimensions formatives i de denúncia, amb vocació de transformació social. Al web www.interferencies.cc oferim material educatiu, per temes i per capítols, suggeriments didàctics i propostes d'acció individuals i col·lectives. L'objectiu és que l'espectador no es quedi en les reflexions de la pel·lícula, sinó que tingui la possibilitat d'aprofundir i de participar en campanyes i alternatives per a cadascuna de les problemàtiques, convertint-se en partícip de la transformació social.

L'estrena a internet s'ha per lliuraments, estrenant el primer capítol el 18 de novembre, el mateix dia que s'estrenava la pel·lícula als cinemes. L'estrena de la resta de capítols coincidia en el temps, amb la campanya de VERKAMI per obtenir recursos per poder editar la pel·lícula en DVD. La pel·lícula es pot veure completa per Internet a partir del 20 de desembre.

INTERFERÈNCIES película SUBT. CAST. from Quepo on Vimeo.

L'HAN FET POSSIBLE ...

#interferencies és una pel·lícula que neix del somni utòpic d'expressar tot allò que hem investigat i denunciat des de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) al llarg dels nostres onze anys d'existència. Intentar expressar en alguna cosa més que un documental que mecanismes, processos i actors són responsables de l'empobriment de milions de persones cada dia al món. Perquè la pobresa i les injustícies al món tenen responsables. Però en aquest camí de voler narrar inexpressable ens creuem amb la Fundació Quepo, que portava molts anys també, en la croada de fomentar un món de l'audiovisual compromès amb la realitat social que l'envolta. I Quepo va abraçar el projecte i el va fer seu.

En aquest instant, la utopia va començar a fer-se realitat a partir del treball desinteressat d'un gran equip de persones, organitzacions i institucions, arribant a comptar a més de 150.

Tota la informació a http://interferencies.strabinarius.com/ca

Per veure la fitxa artística i tècnica, aneu a http://interferencies.strabinarius.com/ca/proyecto

SEGUEIX-NOS!

@interferencies // Facebook/interferencies

interferencies.cc // info@interferencies.cc

www.odg.cat

www.quepo.org

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció