CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Interior sanciona amb fins a 30.000 euros dos militants de la PAHC per “promoure i organitzar una manifestació” a Sabadell

Dilluns, 8 octubre, 2012

DIRECTA SABADELL | 05/10/2012

Pau Llonch i Oriol Sorolla, militants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, han rebut avui una notificació de sanció administrativa de la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior per considerar-los “promotors i organitzadors” d’una manifestació pel dret a l’habitatge que va tenir lloc el passat 3 de febrer. La sanció, que podria ser d’entre 300 i 30.000 euros per cada un, ha estat imposada per “contravenir la Llei orgànica reguladora del dret a reunió”, ja que segons el Departament d’Interior, la manifestació “no havia estat comunicada a l’autoritat governativa”.

Per una manifestació contra agressions policials

L’expedient administratiu sancionador arriba nou mesos després de la manifestació convocada per la PAHC, la Federació d’Associacions de Veïnes de Sabadell, la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès i pel Moviment popular de Sabadell contra les agressions sofertes per diversos membres de la PAHC a mans d’agents dels Mosssos d’Esquadra unes setmanes abans en una acció de denúncia simbòlica contra diverses entitats financeres i per exigir el dret a un habitatge digne. L’expedient policial de la manifestació acusa els dos militants de la PAHC de “tenir un paper molt rellevant en l’organització i desenvolupament de la manifestació”. A Pau Llonch per “confirmar la intenció que durien a terme una manifestació per protestar contra els desnonaments i demanar la dació en pagament retroactiva i el lloguer social” i a Oriol Sorolla per “encapçalar la manifestació i fer el parlament davant l’Ajuntament”.

Segueix la repressió contra les vaguistes del 29M

A les notificacions sancionadores rebudes avui, se n’hi ha afegit una altra contra el mateix Sorolla, acusat de “promoure i organitzar” el piquet unitari que va tenir lloc a Sabadell durant la darrera Vaga General del 29 de març passat. El mateix dia de la vaga, set persones van ser detingudes, i el passat mes de juliol sis més, per participar en aquest piquet informatiu després que la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra efectués dures càrregues per dispersa-lo. Sorolla, que és també membre dels Serveis Informatius Populars de Sabadell, va ser retingut juntament amb dues altres membres del mitjà quan cobria la jornada i ja va ser advertit pels agents antidisturbis que seria denunciat com a “promotor” del piquet. De resultes d’aquesta retenció, una de les periodistes va resultar ferida per un cop de porra a la mà. Sorolla ha denunciat un cop més l’existència de fitxers policials il·legals ja que les notificacions les ha rebut en una adreça on ja no viu, i on mai ha constat de manera oficial que hi habités.

* Notícia publicada al web del setmanari Directa

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció