CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Internet per a facilitar, no pas per marginar

Dijous, 7 juliol, 2022

Actualment, Internet és una eina imprescindible o essencial per a agilitzar molts dels tràmits que la ciutadania ha de fer amb l'Administració Pública. No hem de deixar de tenir present això, com tampoc podem oblidar a aquelles persones que tenen difícil accés (per diverses causes) al seu ús.

Problemàtica, que cada vegada més, dona lloc a l'exclusió de persones grans, de les zones rurals i de ciutadanes i ciutadans amb vulnerabilitat econòmica o social.
Això és el que es denomina “bretxa digital”, escenari de desigualtat que es produeix en funció de la capacitat de les persones per a accedir i utilitzar les Tecnologies d'Informació i Comunicació (TIC).

Davant aquesta conjuntura, la Federació Estatal del Personal Treballador de l'Administració Pública (FETAP) de la CGT, denúncia i exigeix a l'Administració Pública que asseguri la possibilitat d'atenció presencial en totes les oficines d'Ocupació, Serveis Socials, Hisenda, etc. Ja que es fa imprescindible posar fre a la brutal segregació que els grups socials més vulnerables sofreixen en veure limitats els seus drets a conseqüència de la bretxa digital, impedint-los la seva plena integració social.

Això s'evidencia en: la dificultat d'accés a formació, possibilitats laborals, ajudes socials i econòmiques, fent que la seva situació de marginalitat s'agreugi cada vegada més.
L'Administració Pública té l'obligació d'oferir els mitjans necessaris perquè cap persona quedi sense l'atenció adequada i personalitzada.

Això passa pel requisit imprescindible que mantingui personal d'atenció directa al públic, cessant la dinàmica, que va iniciar fa anys (en 2015 es va fer un Pla de Transformació Digital de la AGE) i s'ha accelerat amb el pretext de la COVID 19, d'anar reduint personal i sobrecarregant al que manté.

Federació de Treballadors i Treballadores de l'Administració Pública (FETAP-CGT)

 

 

https://fetap-cgt.org/2022/07/05/internet-para-facilitar-no-para-marginar/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció