CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Isabel del Mar: un altre vaixell d’ISCOMAR aturat

Dilluns, 19 octubre, 2009

L'ISABEL DEL MAR cessa en la seva activitat. L'últim buc d'ISCOMAR que realitzava ruta entre la península i les Illes Balears ha estat immobilitzat.


L'ISABEL DEL MAR ENTRA EN VAGA ATRACAT EN EL PORT DE BARCELONA.

EL STMM-CGT LAMENTA LA PASSIVITAT DE LES ADMINISTRACIONS, QUE HAN PERMÈS L'ACTUAL SITUACIÓ DEL GRUP I AVUI SEGUEIXEN MIRANT CAP A UN ALTRE COSTAT.

En la tarda/nit del dia 14/10/09, el vaixell ISABEL DEL MAR pertanyent a la companyia ISCOMAR, que feia el trajecte BCN/PM/BCN, procedent del port de Palma de Mallorca, i amb arribades diàries en el port de Barcelona, no se l'autoritzava l'entrada a aquest port per part de l'Autoritat Portuària, degut al fet que li faltava el Consignatari. No costa imaginar les conseqüències que això comportava per als usuaris del Ferri. Finalment, i amb el consegüent retard en el seu horari, i per raons “humanitàries” l'Autoritat Portuària de Barcelona permetia el seu atracament a port i va autoritzar desembarcar el passatge i el que venia en règim d'equipatge, procedint-se a la seva detenció al dia d'avui, quedant càrrega rodada (camions) a bord del buc sense poder desembarcar.

Davant aquest estat de coses la tripulació temia que els ordenessin fondejar en la badia. El que els anava a comportar un empitjorament de la seva situació, agreujat per l'aïllament que els comportava. A més destacaven que tenien dificultats amb la màquina i falta de recanvis per a resoldre aquestes deficiències. A la tripulació se li deu el salari del mes de Setembre, i alguns d'ells que procedeixen d'altres vaixells com el MERCEDES DEL MAR des de Juny o Juliol. Com a conseqüència d'aquesta situació d'impagament de salaris, la possible venda d'aquest buc sense coneixement de la tripulació i amb absolut desconeixement del seu futur laboral el buc ISABEL DEL MAR atracat en el Port de Barcelona ha entrat en vaga legal i així ho hem comunicat a l'empresa i a les diferents administracions.

Resulta lamentable que davant l'evident procés de descomposició que aquesta sofrint CONTENEMAR / ISCOMAR les administracions no prenguin mesures dràstiques, havent de contemplar espectacles vergonyosos com l'ocorregut amb l'ISABEL DEL MAR, on l'Autoritat Portuària de Palma sabent el que passa “es treu el mort de damunt” permetent la sortida del buc, jugant amb el passatge i la tripulació sense cap rubor.

CGT Sector Mar