CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

IX Congrés de l’Associació Nacional de Diplomats/des en Atur del Marroc

Diumenge, 28 desembre, 2008

El divendres 26 de desembre, en els locals de la UMT de Rabat, ha començat l'IX Congrés de la ANDCM. Aquesta organització conta amb més de 70 seccions locals en tot el Marroc. Totes les regions estan presents: del Mediterrani (nord del país), en les fronteres amb el Sahara occidental (al sud), de les fronteres amb Algèria (a l'est) a l'Oceà Atlàntic (a l'oest). La lluita per un lloc de treball digne és el centre de la seva activitat.


La pertinença dels seus membres, en general, a famílies obreres i camperoles, els dificulta trobar una ocupació. En el Marroc, si no tens "contactes" en l'Administració, és pràcticament impossible trobar treball. La ANDCM rebutja absolutament el sistema d'oposicions perquè no hi ha cap transparència, objectivitat ni control dels resultats.

En la sessió d'obertura del Congrés va intervenir en representació de la CGT, única organització no marroquí participant, Agustín Gomez (Secretari de Relacions amb el Magreb), que va assenyalar la importància de mobilitzar-nos unitàriament contra la globalització capitalista i contra les polítiques de la Unió Europea que afecten directament als països d'Àfrica del Nord. La participació de l'ANDCM en la Coordinadora Sindical Euromagrebí és un pas important en aquesta direcció. També van intervenir representants de la AMDH, Via Democràtica, PADS, Joventuts del PSU i de VD, Comitè de solidaritat amb els presos polítics de Marrakech (Zahra i els seus camarades), Chabiba Casablanca per a l'alliberament de tots els presos polítics, i l'actor i humorista Ziz.

La pancarta que presideix el Congrés, que durarà fins al dilluns 29, ha estat donada per la CGT.

Veure reportatge fotogràfic a:

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article25140#