CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

IX ELAOPA (Trobada Llatinoamericana d’Organitzacions Populars Autònomes)

Diumenge, 12 desembre, 2010

Aquest trobada s'iniciava l'any 2003, com un espai alternatiu al Fòrum Social Mundial (FSM), en el qual no participen els partits politics, ONG’s ni representants de governs; entitats que difereixen de la realitat i de les intencions de les nostres organitzacions.

El ELAOPA significa ajuntar-se, trobar-se i articular la lluita de les organitzacions populars d'Amèrica Llatina, posant-se com actors amb base en les seves necessitats, realitats i aspiracions. Pretén ser un catalitzador de la lluita popular, amb real independència de classe, amb l'objectiu d'una major integració dels moviments socials i organitzacions autònomes en les diferents parts de Llatinoamèrica.

Fins ara les trobades s'han celebrat a Brasil (2003), Bolívia (2004), Argentina (2005), Uruguai (2006), Xile (2007), Brasil (2008), Argentina (2009) i Uruguai (2010), participant-hi organitzacions diverses: grups sindicals i sindicats, col·lectius culturals, muralistes, grups de teatre, moviment dels piqueteros, aturats/des i moviments de lluita per la terra, col·lectius feministes, centres socials, ateneus, organitzacions camperoles, ecologistes, col·lectius de defensa dels drets humans, organitzacions d'estudiants...

Uns dels eixos principals en les trobades ha estat la construcció del poder popular, des d'una perspectiva autònoma i popular, és a dir, des de baix, capaç de resistir a l'opressió i crear alternatives de lluites conjuntes, a partir de la solidaritat entre les i els companys agredits.

La coordinació i articulació dels moviments socials són necessàries per a poder enfortir la construcció del poder popular a partir de la participació de totes i tots, i desenvolupar reflexions i anàlisi col·lectives que puguin proporcionar les eines i suggerir formes per a la lluita anticapitalista.

Per assistir a la Trobada 2011 les inscripcions es poden fer fins al 10 de gener de 2011, cal fer una contribució d'inscripció de 25,00 reals (moneda local) per costos de l'alimentació i infraestructures. La trobada serà en el Centre de Formació Campo Cidade do MST/Regional SP , en la ciutat de Jarinú, Grand So Paulo. Per inscripcions i dubtes: ixelaopa@riseup.net

Amunt els que lluiten !

Comissió Organitzadora IX ELAOPA

Més informació a: www.elaopa.org