CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ja ha sortit el número 113 de la revista Catalunya (gener 2010)

Divendres, 15 gener, 2010

El número 113 del "Catalunya", publicació mensual de la CGT de Catalunya, inclou:

- Editorial:

Per la mobilització anticapitalista durant la presidència espanyola de la UE.

- Reportatge:

Economia sostenible.

- Laboral/economia:

La CGT proposa la possibilitat d'una vaga general. Les principals fortunes espanyoles atresoren 6800 euros més durant el 2009. Apostant per una autèntica dinàmica de lluita. Estatut dels o contra els treballadors?. La línia 9 del Metro de Barcelona ha estat inaugurada amb presses i sense garanties. El fals naufragi del Grup Contenemar. CGT convoca vaga de dissabtes a Correos de Balears. Reunió d'acció sindical de CGT a Madrid. La secció sindical de CGT insta a Seat a produir cotxes sense emissió de CO2. Els treballadors de Calvià 2000 contra la privatització del servei municipal d'aigua potable. Per la readmissió de Diego oya, acomiadat per Kalise Menorquina. Augmenta la inflació anual als Països Catalans. Contra la nova borsa de treball de l'ICS. Coordinadora del sector de la informàtica de la CGT. Les empreses reben 400 milions en bonificacions a la Seguretat Social. La nova reforma laboral és un cop d'estat capitalista. Acomiadaments i retards en el pagament dels salaris a Ficosa. Es degraden les condicions laborals al sector de les assegurances. El 88% de les rescissions de contractes es porten a terme amb els acomiadaments exprés. Aticle d'opinió de Vicent Martínez.

- Tema del mes:

Manifest 100 anys d'anarcosindicalisme i programa d'actes confederals.

- Entrevista central:

Jesús Lizano: "L'anarquisme és la denúncia de tot poder".

- Convocatòries:

IX Congrés de la CGT de Catalunya. Jornada de Salut Laboral a Barcelona. Es porta a terme a Ruesta una trobada de joves de CGT.

- Sense Fronteres:

El sindicalisme al Nord d'Àfrica. Aminetu Haidar retorna al Sàhara Occidental.

- Social:

El Pacte aprova el pla sectorial de carreteres de Mallorca. Comença el judici pel tancament del diari Egunkaria. Davant la nova ofensiva per imposar el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears. El decreixement fa xarxa als Països Catalans. En defensa dels drets fonamentals a internet. La proposta de calendari escolar del Departament d'Educació no s'aguanta per enlloc. La primera Internacional del segle XXI. Desmilitaritzem l'educació. Articles d'opinió de Pep Cara i Toni Àlvarez.

- Dinamita de cervell:

Carta oberta a Amadeu Casellas. Jaume Brossa, un modernista llibertari. Ja ha sortit l'Agenda Llibertària. S'estrena el documental sobre Cipriano Mera "Vivir de pie". El planeta demana humans, no primats. Inauguració de la llibreria Aldarull. "Notícies d'enlloc" de Morris. Una mirada crítica des del cinema: Novecento. Soscavant els fonaments "again". Receptes de cuina. Pàgines web. Llibres. Revistes. Articles d'opinió de Jordi Martí, Jaume Fortuño i Carlus Jové.

- Entrevista contraportada:

Mohamed Balga, de Pateras de la Vida: "Emigrar s'ha convertit en una cultura".

Us podeu descarregar el Catalunya 113 a:

www.revistacatalunya.cat/cat113.pdf