CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ja no hi ha excuses: hem d’aconseguir un bon conveni a Seat

Dimecres, 3 juny, 2009

El teatre mediàtic de la “concessió” del Q3 ha demostrat tres coses:

- Que la congelació salarial només era per a posar-nos de genolls a la plantilla de SEAT i per a crear un precedent contra 18 milions de treballadors. El 2% d'IPC previst pel govern per a 2009 ho hem perdut i si no el reconquistamem en conveni, serà per a sempre.

- Que cap sindicat ha portat el Q3. Es farà a Martorell perquè és una fàbrica molt competitiva, demostrant-se amb l'adjudicació del model, a pesar de les noves condicions que pretenia imposar la Direcció de SEAT després del referèndum.

- Que les presses a fer la consulta abans de publicar-se el compte de resultats (+44,4 MM d'euros), van ser per a manipular la decisió de la plantilla en la congelació salarial.

És més, el xantatge exercit per VW contra la plantilla de SEAT per a aconseguir la congelació salarial a canvi del Q3, ha generat una desmotivació i insatisfacció general. Però atès que la decisió ja està presa, no hi ha cap excusa per a alentir el Conveni Col·lectiu i retornar a la plantilla, amb un bon acord, aquesta motivació.

Des de la CGT volem fer una crida a treballar unitàriament per aconseguir un bon conveni en SEAT. Si alguna cosa està demostrant aquesta crisi és que les mesures de flexibilitat i els objectius d'abaratament infinit, NO HAN GARANTIT NI EL FUTUR NI LES VENDES.

Per això, és necessària la constitució de la Taula de Conveni sense més demora i una negociació transparent, on la plantilla participi i decideixi lluny de qualsevol xantatge. Els treballadors de SEAT ens mereixem, no només recuperar el perdut en els últims convenis, si no també aconseguir unes condicions econòmiques i socials acords amb el treball que desenvolupem i els beneficis que generem.

Des de la CGT no ens resignem a acceptar simplement la imposició de la congelació salarial. Creiem que amb la unitat de la plantilla podem aconseguir que es consolidi una paga que ens permeti recuperar el perdut amb la congelació. Però sobretot aquest conveni ha de servir per a acabar d'una vegada per sempre amb els abusius ritmes de producció, les actituds autoritàries d'alguns comandaments, les RDEs, l'externalizació de serveis per a fer negoci fins i tot amb la nostra salut, el no reconèixer els nostres drets bàsics…

Per a la CGT la negociació del conveni s'ha de centrar en el repartiment del treball i la riquesa mitjançant la reducció de la jornada i l'augment salarial: 32 hores setmanals i oficialía bàsica de 2ª com compensació pel treball en equip. Disponibilitat del treballador i no de l'empresa de la borsa d'hores.

Un altre dels punts important per a la CGT és la transparència i regulació salarial dels directius incloent-los en el Conveni igual que la resta de la plantilla. Si tant volen estalviar des de la Direcció de SEAT que s'estableixin un salari màxim. No és acceptable la congelació salarial a sous de 900 € i que la Direcció s'emporti desenes de milions d'euros en salaris i primes.

Per això esperem que se celebrin com més aviat Plens de Comitès per a acordar la unitat d'acció entre tots els sindicats, cap a un bon Conveni.

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

www.cgtbarcelona.org/cgtseatmartorell/documents/fulls_informatius/090602CGT.pdf