CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ja volem el pa sencer! Manifestació 30 d’abril i altres actes pel 1r de Maig a Reus

Dilluns, 27 abril, 2015

Manifestació 30 d’abril a Reus

Manifestació i altres actes pel 1r de Maig 2015 a Reus

Un seguit de col·lectius (CGT, COS, Esquerra Independentista del Camp, Ateneu Llibertari, Procés Constituent, Associació Antidesnonaments, L'Hora Violeta) hem organitzat una manifestació i altres actes a Reus amb motiu del 1r de Maig, dia de la classe treballadora, amb el lema "Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer", una frase de l'Ovidi Montllor en aquest 20è aniversari de la seva mort.

La manifestació tindrà lloc el dijous 30 d'abril amb sortida a les 19.30h a la plaça Pintor Fortuny (cantonada Plaça Llibertat i carrer Llovera) i final a l'avinguda del Carrilet.
Així mateix convoquem a la manifestació anticapitalista del divendres 1 de Maig a Tarragona (18.30h Plaça Imperial Tarraco).

Altres actes al voltant del 1r de Maig seran:

- Dijous 23 d'abril, 18.30h Plaça Mercadal, xiulada contra l'incivisme institucional. Cercavila reivindicativa contra l'ordenança del civisme de Reus.

- Divendres 24 d'abril, 17h al local de l'Ateneu Llibertari, taller antirepressiu amb Alerta Solidària organitzat per l'Avellana Roja, el SEPC i l'Ateneu Llibertari.

- Dissabte 25 d'abril, 19h Plaça Evarist Fabregas (Pallol), performace itinerant 'Dona i Treball'. L'explotació laboral afecta a la majoria de les persones, però les dones es troben en una situació d'encara més precarietat. L'Assemblea Feminista Revolucionària L'Hora Violeta pretén amb aquest acte denunciar les desigualtats de gènere existents en el mercat laboral.

- Dimarts 28 d'abril, 19.30h al local de l'Ateneu Llibertari (c/Anselm Clavé 5), presentació de la Guia d'Autodefensa Laboral per a Precàries editada per la CGT de Catalunya i xerrada-debat sobre la precarietat laboral que afecta especialment als joves, amb les intervencions d'Ermengol Gassiot, secretari general de CGT Catalunya, i un membre de Procés Embat, xarxa de militants socials de tradició llibertària.

- Dijous 7 de maig a les 19.30h al local de l'Òmnium Cultural (Raval Santa Anna 2), acte de suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica, amb David Balbàs i Josep M. Vilanova. (ACTE POSTPOSAT)

- Dijous 14 de maig a les 19.30h al local de l'Òmnium Cultural (Raval Santa Anna 2), xerrada de Jordi Calvo, del Centre Delàs, sobre 'Armamentisme, militarisme i cultura de la pau. Per una Catalunya sense exèrcit'.

L’1 de Maig i tots els dies de l’any…

ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!

Manifest de CGT Baix Penedès, CGT Tarragona i CGT Baix Camp per a l’1 de Maig de 2015

Avui sortim al carrer un any més a commemorar l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora. Sortim al carrer per a honorar la memòria dels obrers anarquistes morts a mans de la injustícia burgesa arran de la revolta de Haymarket, a Chicago, als Estats Units de Nord-amèrica, l’any 1886. Obrers morts pel simple fet de lluitar per una jornada de vuit hores de treball. I juntament amb la seva memòria, honorem també la de tots aquells companys i companyes, conegudes o anònimes, que al llarg de la història han estat represaliades i han caigut per haver defensat la causa de l’emancipació de la classe obrera.

Avui sortim al carrer per a fer-nos dignes de la seva herència de lluita, i per a proclamar que aquesta continua i continuarà, l’1 de Maig i tots els dies de l’any. Fins que aconseguim la derrota final del capitalisme, i la construcció, sobre les seves ruïnes, d’una societat de persones lliures i iguals, sense cap forma d’explotació ni d’opressió, de cap mena.

Avui, com aleshores, les militants del moviment obrer i la gent de classe treballadora continuem patint els cops cruels de la repressió de l’Estat burgès, al servei dels interessos del Capital. Companys i companyes detingudes, torturades, maltractades, mortes a les comissaries, imputades penalment i empresonades pel simple fet de lluitar pels drets de totes. Pel simple fet d’organitzar-se, de participar en una manifestació o en un piquet. Pel simple fet de llegir un llibre i de pensar, de dissentir, de tenir o aparentar tenir un comportament o una ideologia proscrita pel Poder. Avui és també un dia per a proclamar públicament la nostra solidaritat amb totes elles, de deixar ben clar que si ens toquen a una ens toquen a totes, de reclamar justícia. Per a totes elles, volem la seva llibertat i la seva absolució, les volem a casa. I volem dir ben alt i ben clar als agents de l’aparell repressor capitalista que no ens deixarem emmordassar. Que el carrer és el nostre espai de lluita i que mai no ens el prendran.

Avui és un dia també per a recordar i reivindicar que la classe treballadora és una classe internacional. Nosaltres, les explotades i els explotats pel capitalisme estem als cinc continents i venim de tots els racons del món. Parlem català, castellà, occità, francès, alemany, rus, àrab, amazic, urdú, quítxua… Parlem totes les llengües, i en totes elles cridem a la solidaritat i al suport mutu. Declarem que tota forma de racisme i xenofòbia és contrària als nostres interessos de classe, i que tots aquells que cerquin dividir-nos amb discursos de discòrdia, tot creant barreres entre nosaltres en base al nostre origen ètnic o nacional divers, són els nostres enemics. No hi ha lloc entre nosaltres per a aquesta gent. Són i seran sempre la vergonya de la classe obrera, l’avantguarda de la reacció feixista. La nostra lluita és també, i especialment, en contra seva.

Finalment, avui és un bon dia per recordar tots els drets laborals i socials que ens han estat robats durant els últims anys, des que va començar l’actual crisi-estafa capitalista, i l’onada de polítiques austericides impulsades per la Troika. Polítiques aplicades entusiàsticament a cop de tisora pels governs d’en Zapatero, en Rajoy i en Mas, i també pels diversos cacics locals que manen als ajuntaments dels nostres municipis. Una estafa que ha tingut unes dures conseqüències socials en aquest territori, que és el més castigat per la precarietat laboral i per l’atur de tota Catalunya. Ja és hora d’organitzar-nos i començar a refer-nos d’aquestes derrotes, de recuperar entre totes tot allò que és nostre. Ens han robat el present, fem-nos fortes per a impedir que ens robin també el futur. I fem-ho, com ho hem fet sempre, de la manera que sabem que és la més efectiva, la de l’acció directa, la de la lluita col·lectiva al carrer i als centres de treball, la de la solidaritat activa i recíproca entre totes nosaltres.

VISCA L’1 DE MAIG! VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

CONTRA L’ESTAT, EL CAPITAL I EL PATRIARCAT, ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!

Més informació:

- TWITTER CGT REUS

- PÀGINA FACEBOOK CGT BAIX CAMP- PRIORAT

>>> Teniu els cartells en documents adjunts.