CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jacinto Ceacero, nou Secretari General de la CGT

Dissabte, 1 març, 2008

El divendres 29 de febrer, en el marc de la Conferència Sindical de CGT que se celebra del 28 de febrer al 2 de març a Bilbao, ha tingut lloc el Congrés Extraordinari de l'organització, en el qual han estat renovats diversos càrrecs del Secretariat Permanent, entre ells la Secretaria General del Comitè Confederal.


La responsabilitat de representar a l'organització ha recaigut en el company Jacinto Ceacero, del Sindicat d'Oficis Varis d'Úbeda. Els altres càrrecs confederals renovats han estat: Secretaria d'Organització (Jorge Rubio), Secretaria d'Acció Sindical (Ángel Luis García) i Secretaria de Jurídica (José Manuel Muñoz Póliz). Tots ells han estat triats amb un ampli consens.

El nou Secretari General, en la seva primera intervenció com a tal, insistia que l'organització és molt més que el Comitè Confederal, fent èmfasi que la CGT és una multitud de projectes, duts endavant pels seus militants, i als quals les estructures han de donar suport. Ceacero destacava com objectius principals durant el seu mandat millorar les relacions a nivell humà dintre de l'organització (una cosa que considerava fonamental, entenent l'organització com conjunt de persones) i potenciar la participació. En aquest sentit, el company donava rellevància a la necessita de passar de "afiliació" a "militància". I aquí considera primordial la formació, com garantia que aquest objectiu es pugui complir.

En el Congrés també ha estat aprovat l'informe de gestió de l'anterior Secretari General, Eladio Villanueva, que destacava en la seva intervenció: "No em vaig satisfet, ja que m'hagués agradat fer més, però em vaig amb un milió d'imatges que em reconforten".

Paral·lelament al Congrés, la Conferència Sindical va seguir el seu ritme, constituint-se les diferents Comissions de Ponències, que van iniciar el seu treball. També cal destacar les intervencions el mateix dia del company Lucio Urtubia, que va explicar algunes de les seves experiències i les seves impressions, molt positives, dels projectes autogestionaris a Sudamèrica; i d'Ernesto Ledesma, company zapatista que va informar sobre la recent escalada en la repressió de les comunitats indígenes a Mèxic.

Roberto Blanco, Gabinet de Premsa Confederal de CGT

Podeu veure una àmplia galeria fotogràfica a ROJO Y NEGRO