CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jean Marc Rouillan, membre d’Action Directe, en llibertat condicional desprès de 24 anys de presó

Dijous, 19 maig, 2011

Desprès de 24 anys de presó, l'activista francès Jean Marc Rouillan, ex-membre d'Action Directe, surt en llibertat condicional el dijous 19 de maig. Rouillan està bé de salut, tan físicament com psicològicament, i no ha renunciat mai als seus ideals. L'activista ha sofert més de 10 anys de reclusió en aïllament, 7 anys en un sol període, entre d'altres vexacions que ha estat denunciades al llarg dels anys pels seus familiar, amics i pels grups de suport que ara celebren veure'l en llibertat. La justícia francesa i els mitjans oficials li han demanat durant anys el penediment i la renúncia a parlar del seu passat, però no ho han aconseguit.

Jean Marc Rouillan no haurà de tornar a la presó per dormir, però portarà el braçalet de control i té l'obligació de treballar i d'indemnitzar a les vídues del general René Audran i del president de la Renault, Georges Besse, amb una part del seu salari. Tampoc gaudirà plenament del dret a la llibertat d'expressió, no podrà parlar del que va fer, fa més de dos dècades, ni perquè ho va fer. Amb aquesta ridícula amputació del dret d'expressió, un del mes elementals dels humans, , el govern francès només mostra que té por, una por atàvica d'una insurrecció armada,o que ressorgeixin grups armats i facin de justiciers contra banquers, empresaris, polítics, generals, i corruptes de tota mena. La justícia francesa li ho impedeix expressament sota l'amenaça de tornar-lo a empresonar, com ja va fer l'any 2007 després que ell contestés a un periodista de L'Express: “No puc parlar sobre el passat, però el sol fet de no poder-ne parlar ja és una resposta. Si m'hagués penedit o hagués escopit sobre el nostre passat, de segur em deixarien parlar”. El van condemnar per aquestes paraules a dos anys més de presó. Així les gasten a França!

El que Rouillan no pot expressar

El què Jean Marc Rouillan no pot explicar és que va promoure, fundar i encoratjar grups armats i múltiples accions violentes contra el capitalisme. No pot dir que creia que el capitalisme no cediria un canvi sense defensar-ho per les armes ni que la lluita armada era la manera de provocar una insurrecció contra la dictadura del capitalisme.

No li deixen parlar de la seva experiències en grups armats contra el sistema capitalisme, que és el causant de cents de mils de morts, de guerres, l'espoli i robatori de riquesses. Son els veritables terroristes. Exposem-ho breument. Popular: Va ser militant i membre del MIL, Movimiento Ibérico de Liberación; del GAC, Grups autònoms de Combat; del GARI, Groupes d'action révolutionnaire internationalistes, i d'Action Directe. Grups armats que tenien les seves arrels en grups d'afinitat anarquistes, en la FAI, en els maquis, i dels que ell se sent continuador i hereu.

Action Directe va ser l'únic grup francès que va atacar amb les armes al neoliberalisme incipient dels anys 80 de manera persistent i continuada. No els hi perdonen. Els atacs, atemptats i sabotatges es dirigien als símbols del poder capitalisme. Per exemple, contra bancs, la borsa, contra entitats i empresses d'Israel, contra multinacionals dels EUA, contra seus del FMI, de l'OTAN, policia de tota mena, jutjats i mitjans de comunicació oficials. Subversió, sabotatge i clandestinitat eren el pa de cada dia dels membres Acció Directe.

Qui és Jean Marc Rouillan?

Jean Marc Rouillan, de 59 anys, és un francès, molt vinculat a Catalunya i a la revolució espanyola. Va lluitar contra la dictadura franquista, compromès en la lluita anticapitalista, un home d'acció, solidari amb els presoners i oprimits. Un dels pocs que va ser coherent amb el compromís de seguir la lluita armada, una lluita que duia inevitablement a la presó o a la mort.

JeanMarc Rouillan, autor de culte

Jean Marc ruillan és també un escriptor amb una dotzena d'obres de les que es poden destacar, traduïts al castellà: Odio las mañanas, editorial Llaüt de Barcelona, sobre les presons franceses. Paul d'Epinettes de les editorials Llaüt i Pepitas de Calabaza. És un relat filosòfic sobre el rol destructiu i assassí de les presons. Els seus dos llibres autobiogràfics publicats per l'editorial Virus: De memoria I. Los comienzos: otoño 1970 Toulouse, sobre la seva iniciació a la conscienciació política, les manifestacions contra el franquisme, la vida en comunitat, els exiliats anarquistes de Tolosa, la contracultura, les primeres expropiacions. De memoria II. El duelo de la inocencia: Barcelona, septiembre 1973 és el relat del comando guerriller del MIL format per Jean Claude Torres, Salvador Puig Antich i Rouillan, fins a a la detenció de Puig. Explica la vida del grup guerriller a Barcelona i argumenta la tesi que Puig Antich sí que va matar a un dels policies que el va detenir. De memoria III, la curta estació dels GARI, Tolosa 1974 sortirà al setembre, editat per Agone sobre els Grups d'Acció Revolucionaris Internacionalistes i la seva acció més destacada, el segrest del banquer Suárez.

“El feixisme esborra i destrueix la memòria” va dir Jean Marc Rouillan en una ocasió i amb els seus llibres fa un esforç per a rescatar la història silenciada i tergiversada.

Jean Marc Rouillan explica l'intent d'execució de Creix, una de les poques accions polítiques del MIL (Memòries II). "Puig Antich tenia bones informacions d'on vivien els germans Creix, caps de l'odiada BPS; Brigada Político Social de Barcelona, brutals torturadors de detinguts polítics. Eren una especie de germans Badia. (Miquel Badia fou el famós cap dels mossos d'esquadra de la República, també perseguidor i torturador d'anarquistes). Rouillan explica que durant una localització i seguiment de Creix va voler liquidar-lo a Urquinaona, sense esperar fer-ho en el lloc propici, al davant de la casa familiar a Pedralbes.

Cal fer un reconeixement a tots els mitjans llibertaris i anticapitalistes que han donat informació sobre Jean Marc Rouillan i els seus companys d'Action Directe. Igualment agrair a tots els col lectius, entitats i persones que han anat demanant la llibertat de Jean Marc Rouillan, en especial al grup Tokata de València (http://boletintokata.wordpress.com/ que han traduït i difós escrits de Jean Marc Rouillan i realitzat accions per a exigir al Govern francès el seu alliberament, així com una serie de xerrades i presentacions dels llibres de jean Marc Rouillan.

La premsa oficialista francesa ja està anunciant que el perillós terrorista Jean Marc Rouillan surt en llibertat i distribueix dosis de por i pànic, quan els veritable terroristes son Sarkozy, Obama, OTAN. Sempre ens informen al revés i ens distreuen!

Txema Bofill/ La Bisbal d'Empordà, 17 de maig. 2011

(Article publicat a la Directa, ampliat)