CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jo no faré ni la PCR ni el test d’antígens als alumnes!

Dissabte, 7 novembre, 2020

Fem una crida al col·lectiu docent a desobeir funcions que no li pertoquen

Continua la presa de pèl, el desgavell i el despropòsit del departament d’educació.
La CGT ENSENYAMENT, amb la campanya: JO NO FARÉ NI LA PCR NI EL TEST D’ANTÍGENS!, fa una crida al col·lectiu docent a desobeir funcions que no li pertoquen.

Aquesta pandèmia està posant sobre la taula la nul·la planificació per part del Departament d’Educació. Fins i tot, està deixant entreveure les seves males intencions per enfonsar, encara més; l’educació pública. Si durant l’inici de la crisi social i sanitària, per allà al mes de març, es podia tenir certa condescendència vers el desgavell de la seva gestió perquè ens va agafar a totes amb el peu canviat (tot i que la CGT ENSENYAMENT ja vam denunciar la manca de recursos, les substitucions que no es van fer, l’escletxa digital que perjudicava a les classes més populars, etc.) el que està passant aquest inici de curs és ja un despropòsit que no podem tolerar.

CGT ja vam convocar una vaga amb suficients arguments: augment de plantilles estancades, la poca inversió en el sector públic, l’engany pel que fa a la baixada de ràtios, substitucions de docents que han estat promeses falses, augment de recursos que s’han quedat pel camí, el menysteniment humà cap als treballadors i treballadores vulnerables, el greuge cap a les dones embarassades o les deficiències mesures de prevenció amb que s’ha dotat als centres educatius públics que ha provocat que ells mateixos s’autofinancessin per garantir la seguretat i la salut de la comunitat educativa. I la necessitat de disposar de PERSONAL SANITARI en els nostres centres educatius.

A més, d’un temps cap aquí, no és res nou, s’està burocratitzant de manera preocupant escoles i instituts. Omplint de papers i gestions als centres que els ocupa un temps valuós que va en detriment de la qualitat pedagògica i democràtica de l’educació. Sembla que la màxima sigui “Omplim-los de papers. No sigui que pensin. Així estaran ocupats i distrets en altres afers i no es rebel·laran contra el sistema”. L’última brillant idea que han tingut des de Salut i Educació és que el col·lectiu docent assumeixi tasques sanitàries i sigui l’encarregat de gestionar i acompanyar els alumnes perquè ells mateixos es facin les proves PCR o d’antígens. Des d’inici de curs ja s’estan fent tasques sanitàries que no ens pertoca al col·lectiu docent però que assumim per la nostra “bona voluntat”. Aquesta última decisió ja és la gota que fa vessar el got.

Per això, des de CGT Ensenyament, amb la campanya JO NO FARÉ NI LA PCR NI EL TEST D’ANTÍGENS als alumnes!, fem una crida a tot el col·lectiu docent a DESOBEIR aquesta instrucció i a les autoritats pertinents a dotar de PERSONAL SANITARI els nostres centres educatius. Ja va sent hora que, d’una vegada per totes, deixem d’empassar-nos normes i funcions que no tenen cap sentit, que no ens pertoquen i que són una evidència de la nul·la voluntat política del Departament per garantir que l’educació pública deixi d’estar infradotada. Des de la CGT insistim i animem a tot el col·lectiu docent en la necessitat de seguir mobilitzant-se per garantir els nostres drets com a treballadors i treballadores i seguir amb la lluita col·lectiva pel bé de l’educació pública.

CGT ENSENYAMENT - 04-11-2020


Comunicat a la web d’ensenyament