CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Joan Garcia Oliver. Retrat d’un revolucionari anarcosindicalista”, nou llibre sobre el militant anarquista escrit per Lluís Alegret

Dimecres, 22 octubre, 2008

Joan Garcia Oliver (Reus 1901 –Mèxic 1980) fou -juntament amb Durruti i Ascaso, amb qui s’uní per a formar el grup Los Solidarios- el líder anarcosindicalista més conegut i influent.


Empresonat diverses vegades, fou home d’idees i d’acció, va participar de manera decisiva (i heroica) en els combats i barricades del 19 de juliol de 1936, i va formar part del Govern de la Generalitat. Féu amistat amb Josep Tarradellas i fou ministre de Justícia del Govern de Francisco Largo Caballero. Va posar en funcionament els Camps de Treball per a detinguts polítics i va esdevenir, entre el 1936 i el 1939, un dels homes més forts del moviment anarquista.

Tot i això, el seu itinerari vital era pràcticament desconegut, i en aquest sentit, el llibre que presentem és una biografia molt esperada dins del món de la historiografia catalana.

El llibre es completa amb textos introductoris de Miquel Siguan i de Bernat Muniesa.

Publicat per Editorial Pòrtic, el llibre té 312 pàgines.


Lluís Alegret

Doctor en filosofia i catedràtic d’ensenyament secundari, Lluís Alegret i Biosca (1934-2007) també havia dedicat bona part del seu temps a estudis d’història i, de manera concreta, a l’anarcosindicalisme. Com a professor de filosofia és autor de manuals com: Antologia de textos de filosofia (1983) i Filosofia de COU (1986), i d’altres obres com Realitat afectiva i racionalitat i Filosofia i política, ara (2004).