CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Joan Peiró i la justícia de Franco, un documental de Xavier Muntanyà (2004)

Dimecres, 26 febrer, 2014
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

Joan Peiró i la justícia de Franco és un documental de Xavier Muntanyà, produït per TVC, sobre Juan Peiró i Belis, anarquista català nascut el 18 de febrer de 1887 en el barri obrer de Sants (Barcelona) i afusellat per les autoritats franquistes el 24 de juliol de 1942. Arreplega, entre altres, testimoniatges dels seus fills i néts (Guillermina i Joan), així com d'Isidre Guàrdia, que va estar amb ell a la presó, i de diversos companys i amics.

http://vimeo.com/5799258

Documental centrat en el dirigent anarcosindicalista Joan Peiró, secretari general de la CNT als anys 20 i ministre d’Indústria durant la II República.

La trama argumental se centra en una valoració de la seva biografia, amb una atenció especial als records emotius dels seus fills, i al seu particular consell de guerra i posterior afusellament el 1942. És interessant l’episodi quan la Falange va intentar atraure Peiró a les seves files pel gran prestigi de què gaudia entre els obrers.

De realització correcta però un pel convencional, és un documental interessant per la seva acurada aproximació a un dels líders dels sector més moderat del sindicat anarquista i per la presència de molts testimonis de la seva vida i repressió.

http://lallumllibertaria.wordpress.com/2014/02/23/joan-peiro-i-la-justicia-de-franco-xavier-muntanya-2004/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció