CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada Antitransgènica a Valls, diumenge 25 de gener

Dimarts, 13 gener, 2009

Jornada Antitransgènica - amb Calçotada Agroecològica - que tindrà lloc el proper 25 de gener a Valls (Alt Camp), en el marc de la "Gran Festa de la Calçotada de Valls". Aquesta diada serà el tret de sortida de les mobilitzacions que el moviment antitransgènic català promourà durant els propers mesos per tal de derogar la nova normativa europea d'agricultura ecològica (permet fins un 0,9% de contaminació genètica en la producció ecològica certificada), en vigor des de l'1 de gener de 2009, i avançar cap a una Catalunya lliure de transgènics.


Programa Jornada Antitransgènica 25 de gener:

10h. Mercat Agroecològic; c/ del Teatre.
Funcionarà tot el matí i fins a primera hora de la tarda. Si esteu interessades a posar-hi parada envieu un correu-e a: ferestega@moviments.net

12:30h. Inici de "La Gran Cercavila"; Passeig dels Caputxins.
Una comitiva antitransgènica participarà a la cercavila oficial. Si us animeu a portar capgrossos, gegants, bèsties de l'animalari popular, instruments de música o el que sigui, envieu un correu-e a: estepablanca@tinet.org

13:30h. Calçotada agroecològica; c/ del Teatre.
A aquesta hora es començaran a repartir les racions. Els tiquets s'hauran d'adquirir prèviament al mateix carrer.

16:30h. Acte informatiu i debat; sala d'actes de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls; c/ Jacint Verdaguer, 1, 1er pis. S'informarà breument de quina és la situació actual i les principals conseqüències de l'agricultura transgènica a Catalunya, així com de les properes mobilitzacions antitransgèniques previstes. L'acte comptarà amb el testimoni de diversos actors del sector ecològic afectats per la contaminació genètica.

La jornada de Valls obrirà un període, que s'allargarà com a mínim fins el proper mes de maig, en el que els diversos col·lectius, entitats i plataformes antitransgèniques de Catalunya intensificarem la sensibilització, la mobilització, la presència al mitjans i la pressió popular a les institucions catalanes amb l'objectiu de derogar la nova normativa d'agricultura ecològica (permet fins un 0,9% de contaminació genètica en la producció ecològica certificada), en vigor des de l'1 de gener de 2009, i avançar cap a una Catalunya lliure de transgènics.

La intensificació de l'activitat antitransgènica coincidirà amb l'etapa decisiva de la “Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Catalunya lliure de transgènics” que la Plataforma Som Lo Que Sembrem ha estat impulsant durant el darrer any (www.somloquesembrem.org). D'acord amb les previsions oficials i la informació de que disposem, el Parlament de Catalunya hauria d'emetre un veredicte oficial pel que fa a la ILP cap a finals del mes d'abril o principis de maig. Més enllà de les conseqüències que tindrà la decisió final del Parlament, sigui la que sigui, l'inici de l'etapa decisiva per a la ILP obre una bona oportunitat per a tractar d'incidir, ampliar la base social i donar el màxim ressò a la lluita catalana contra l'agricultura i l'alimentació transgèniques.

D'acord amb el calendari de mobilitzacions conjuntes que hem acordat, la jornada unitària de Valls vindrà seguida d'un dia d'accions i actes descentralitzats, cap a finals de març (la data exacta s'ha d'acabar de concretar), i d'una setmana estatal de lluita descentralitzada (13 - 17 d'abril) que culminarà dissabte 18 d'abril amb una manifestació estatal unitària contra els transgènics a Saragossa.

En base a la importància del període que encetem i a la rellevància cabdal de la lluita antitransgènica en el marc del Moviment Agroecològic i per a la Sobirania Alimentària català, per mitjà d'aquesta carta volem fer una crida a totes les persones, col·lectius, entitats i plataformes que treballeu des d'una perspectiva de justícia social i ecològica a participar i a implicar-vos en les properes mobilitzacions. Estem convençudes que el seu èxit dependrà, en bona part, del vostre suport, la vostra solidaritat i la vostra col·laboració.

Ha arribat l'hora d'intensificar la lluita!!

Ens veiem als carrers i als sembrats?!

Per una Catalunya i un món lliure de transgènics!!

Organitzen i convoquen:

Transgènics Fora!

Som Lo Que Sembrem

ADV Ecològica Gent del Camp