CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada d’activitats a Barcelona: 12 d’octubre, res a celebrar: Prou impunitat per al feixisme!

Dimarts, 7 octubre, 2014

12 d’octubre, res a celebrar: Prou impunitat per al feixisme!

Jornada d’activitats per la convivència en la diversitat
Plaça de Sants, diumenge, 12 d’octubre

10-12h Esmorzar popular i activitats de lleure.

10h Fira d’entitats al llarg del dia.

12h Manifestació-cercavila

16-18h Activitats de lleure i cultura popular.

18-20h Acte final, amb música i parlaments.

Organitza: Unitat Contra el Feixisme i el Racisme amb el suport de l’Assemblea Bolivariana i altres entitats.

Crida d'UCFR a la participació

Per què no hi ha “res a celebrar” el 12-O?

Perquè en aquesta data, l’any 1492, es va iniciar la colonització d’Amèrica Llatina, amb la brutal explotació dels pobles indígenes i el genocidi de gran part d’ells. Per reemplaçar-los, es va iniciar un intens comerç d’esclaus africans que va comportar la pèrdua de milions de vides més. Les cicatrius d’aquella època perduren fins avui dia, amb un alt grau de pobresa i desigualtat social als països del sud. Ara, però, quan la gent ve a l’Estat espanyol per viure i treballar, topa amb el racisme i, sovint, amb la criminalització. Per tot això, diem “res a celebrar”.

Diversos països d’Amèrica Llatina ara celebren el 12-O com un dia de reconeixement a la lluita constant del poble per la seva llibertat, el “Dia de la Resistència Indígena”, un dia de lluita i de respecte a la diversitat cultural; per tant quelcom positiu. Però el que fa la dreta aquí és tot el contrari; és precisament celebrar l’inici d’aquella colonització. Insistim, això no és res per celebrar.

El 12-O es va convertir en dia festiu (“Fiesta de la raza”) sota el règim franquista, l’any 1940, juntament amb altres dates que celebraven el cop d’estat feixista. Per això, des de fa molts anys, grups nostàlgics franquistes s’apleguen a Barcelona cada 12-O. Abans ho feien a Sants; arran de les protestes veïnals se’ls va expulsar a Montjuïc, però no deixa de ser un acte d’enaltiment del feixisme i rebutjable des d’un punt de vista democràtic. Res d’això és motiu per celebrar.

Als últims anys, a banda de l’acte feixista residual a Montjuïc, s’han celebrat a Plaça Catalunya concentracions més nombroses, contra la independència catalana. És evident que aquests actes, pel fet de celebrar-se en aquesta data, donen ales a l’extrema dreta. Al costat de sectors propers i/o militants del PP i C’s, entre els impulsors també hi ha hagut “Plataforma per Catalunya” (PxC), partit feixista disfressat de demòcrata, i el centre nazi, “Tramuntana”. Una altra vegada, res a celebrar.

L’agressió nazi contra l’acte de la Diada a la Blanquerna l’any passat a Madrid mostra fins a on ha arribat l’amenaça feixista. És per tant escandalós que Interior permetès el mateix grup nazi manifestar-se pel barri multicultural del Raval durant la Diada d’enguany, amb les previsibles crides posteriors a l’odi i la violència. No pot ser que aquests nazis tornin a amenaçar Barcelona aquest 12 d’octubre.

Tot indica que a l’Estat espanyol existeix un greu problema de banalització del feixisme, fins i tot d’impunitat.

El resultat d’aquesta impunitat el veiem a Grècia, on els nazis d’Alba Daurada ja han dut a terme assassinats. Sabem que l’entorn de Plataforma per Catalunya, el centre nazi Tramuntana, i els grups nazis espanyols, tenen connexions clares i directes amb els nazis grecs, i lloen les seves activitats.

Per tot això, expressem la nostra preocupació davant les concentracions a Barcelona del proper 12-O, on es preveu la participació de l’extrema dreta, incloent bandes nazis que es dediquen a la “cacera d’independentistes”. Als anys 30, no calia ser jueu ni comunista per oposar-se als atacs nazis contra la gent jueva o comunista. Avui en dia, no cal ser musulmà o LGBT per oposar-se a la islamofòbia o l’homofòbia. Tampoc cal ser independentista o catalanista per rebutjar els atacs feixistes contra la gent i les organitzacions que defensen aquestes opcions. Sigui quina sigui la posició de cadascú sobre la qüestió nacional, és de pura democràcia exigir que la societat catalana pugui debatre aquest tema, com qualsevol altre, i prendre les seves decisions, sense patir la violència i el terror feixistes.

Per resumir:

- No volem celebrar l’inici d’un genocidi i espoli.
- Demanem a les respectives autoritats que no autoritzin cap mobilització de grups nazis i/o feixistes el 12-O. No volem nazis, ni aquest dia ni cap altre, ni aquí ni enlloc.
- Mentre respectem tota posició democràtica al voltant de la qüestió nacional, rebutgem i condemnem qualsevol col·laboració amb el feixisme en aquest debat, o qualsevol altre.
- Donem el nostre suport al actes unitaris, contra el feixisme i el racisme, que es realitzaran a Sants al llarg del diumenge 12 d’octubre.

Des de tots els espais de la societat catalana, des de tots els orígens i diverses sensibilitats, hem d’aixecar la veu de manera unitària per cridar: No volem nazis aquí ni enlloc! Feixisme mai més! I s’ha de tornar a cridar, les vegades que faci falta: No passaran!

Cartell en color
Cartell en blanc i negre per baixar i fotocopiar

http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2014/09/30/jornada-dactivitats-12-doctubre-res-a-celebrar-prou-impunitat-per-al-feixisme/

12-O: NO VOLEM NAZIS A BARCELONA NI ENLLOC

Arriba un altre 12 d’octubre i els nazis tornen a amenaçar amb venir a Barcelona per manifestar el seu odi. I nosaltres tornem a expressar el nostre rebuig a tot el que representen.

Els mateixos grups feixistes que van atacar la Blanquerna l’any passat tornen a celebrar un acte a Montjuïc. Ens alegra que aquest any no puguin manifestar-se pels carrers de Sants, ni tan sols des de Plaça Espanya. No obstant, ja s’ha constatat en masses ocasions que una concentració de nazis comporta un greu perill d’agressions. El barri de Sants i la ciutat en general tenim el dret a no patir aquesta amenaça. Per tant, no deixa de ser indignant que les autoritats permetin un acte d’aquesta naturalesa a qualsevol indret del país.

I, de nou, se celebra un acte a Plaça de Catalunya —organitzat aquest any per Societat Civil Catalana— on diversos grups feixistes han anunciat la seva participació. Dins d’UCFR conviuen persones que se senten catalanes, espanyoles, d’altres països o de cap; allò que ens uneix és el rebuig a l’extrema dreta i les seves idees. Com expliquem a la crida “12 d’octubre res a celebrar: Prou impunitat per al feixisme!”, ens oposem a celebrar el que Franco va anomenar “dia de la raça”. Però també volem expressar la nostra preocupació especial vers l’aspecte abans esmentat.

Plataforma per Catalunya, el centre nazi Tramuntana i altres grupuscles feixistes han declarat públicament la seva intenció de participar a l’acte d’SCC. Fins i tot parlen d’una “gran manifestació” des de Passeig de Gràcia amb Provença fins a la concentració. Tot això reflecteix la seva estratègia d’intentar normalitzar l’extrema dreta, com fa el Front National a França. És positiu que SCC hagi declarat: “Rebutgem la presència en els actes de qualsevol persona o organització de dubtosa reputació democràtica o d’ideologia xenòfoba”, però l’experiència demostra que no n’hi ha prou amb aquestes declaracions genèriques. Tampoc n’hi ha prou amb “evitar qualsevol simbologia de partit o de grup”. Les cares d’alguns dirigents feixistes són prou conegudes: si se’ls permet participar, encara que sigui disfressats, seran visibles i se n’aprofitaran per fomentar l’odi. Demanem a SCC que anunciï expressament que PxC, Tramuntana i la resta no tenen cabuda al seu acte —amb o sense banderes— i que prendran les mesures necessàries perquè això sigui efectiu.

Per la nostra part, ens mobilitzarem de forma unitària al llarg del dia arreu del barri de Sants, en actes contra l’odi i per la convivència en la diversitat. Cridem a la màxima participació en aquestes activitats, així com en d’altres que aquell dia comparteixin aquest objectiu.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Barcelona, 7 d’octubre de 2014

Unitat contra el feixisme i el racisme
http://unitatcontraelfeixisme.org
http://www.facebook.com/unitatcfr
http://twitter.com/#!/UnitatvsRacisme