CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada de formació sobre la reforma laboral i les retallades socials

Dijous, 1 juliol, 2010

JORNADA DE FORMACIÓ CONFEDERAL

REFORMA LABORAL I RETALLADES SOCIALS

LLOC: Comitè d'Empresa de RENFE, Atocha Av. Ciudad de Barcelona 10, soterrani 2º, Madrid

DATA: 9 de juliol de 2010

En el seu reconeixement de la sobirania dels mercats, i per a aplacar la seva ira i recuperar la seva confiança, el Govern s'ha sotmès al seu dictamen amb un lliurament total, aplicant una sèrie de mesures que tenen una única direcció: eliminar drets socials i laborals, facilitar a les empreses l'explotació d'una classe obrera d'usar i llençar, i lliurar al capital tot el públic.

En un entorn de crisi de la qual cal salvar als seus responsables i sacrificar a les seves víctimes, les idees generalitzades sobre una Vaga General es barregen amb el descrèdit dels sindicats majoritaris i la desídia i sentiment de fatalitat que han provocat les seves actuacions.

Les mesures sempre urgents dictades per aquest govern, com ve sent habitual, són un conglomerat de modificacions de diverses normes, de difícil lectura i amb un abast que sovint no és fàcilment visualitzable en la seva totalitat sense una anàlisi més profunda.

És per aquesta raó necessari iniciar el debat sobre l'expoli de drets al que pretenen sotmetre'ns i sobre la forma d'enfrontar-nos a aquesta agressió sense precedents.

Aquesta Jornada està enfocada fonamentalment als membres del Comitè Confederal i als responsables d'Acció Sindical i d'Acció Social de Confederacions Territorials i Federacions Sectorials, pensant tant en la seva funció de transmissors dels debats que es portin a terme com en la seva responsabilitat per a engegar els acords adoptats.

La Jornada es desenvoluparà sobre el següent programa:

10:30 – 12:30 Ajustaments i retallades socials i laborals. Desiderio Martín

12:30 – 14:00 Reforma Laboral i les seves conseqüències en la negociació col·lectiva. Raúl Maíllo

16:00 – 18:00 Estratègia sindical i social i Assemblees de treballadors. Pepe Aranda

Escola de Formació Confederal “Eladio Villanueva”

Attached documents