CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada de lluita i tancada el 30 i 31 de juliol en defensa de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Divendres, 26 juliol, 2013

Cartell activitats tancada Joan XXIII

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona, constituït pels sindicats CGT, CO-BAS i CATAC-CTS, la CUP i persones a títol individual, ha convocat el 30 i 31 de juliol una jornada de lluita i tancament en defensa de l’Hospital Joan XXIII. Aquesta jornada té com a objectiu denunciar el desmantellament de l’hospital que es fa palès amb el tancament de llits, quiròfans i plantes senceres; l’increment de les llistes d’espera, la reducció pressupostària, l’augment de la precarització laboral i la conseqüent disminució de la qualitat assistencial.

Així doncs, malgrat sobre el paper Joan XXIII seguirà essent un “hospital de referència”, a la pràctica, els serveis que s’hi duran a terme no es corresponen amb el que veritablement hauria de ser un centre de referència tant per a les comarques del Camp de Tarragona com per a les Terres de l’Ebre.

La jornada de lluita del 30 i 31 comptarà amb múltiples activitats que tenen l’objectiu de conscienciar la població i els treballadors/es envers la importància de defensar l’Hospital Joan XXIII davant del procés de “Teclarització” (la privatització de la sanitat a les nostres comarques), així com de defensar una sanitat universal, pública i de qualitat i evitar que aquesta esdevingui un negoci. Entre d’altres, hi participaran Albano Dante Fachin, del col·lectiu Cafè amb Llet, el regidor de la CUP de Reus, David Vidal, la Diputada al Parlament que participa en la comissió d’investigació de sanitat, Isabel Vallet, o el cantautor Fito Luri.

Amb l’objectiu de fer difusió d’aquesta jornada de lluita, aquest dimecres 24 de juliol a les 9:30, el Grup de Treball protagonitzarà una cercavila performativa per a reivindicar la reobertura del 100% dels llits de l’Hospital Joan XXIII. La cercavila sortirà i finalitzarà a l’hospital, aturant-se en els Serveis Territorials de Salut, on a banda d’afegir-se a una altra convocatòria sindical en defensa de la sanitat pública, entregaran una carta a Josep Mercadé en la que s’explicitaran les denúncies i les reclamacions envers la situació a l’Hospital Joan XXIII.

Amb aquestes accions el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona vol esperonar la població i el conjunt de treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari de la importància i la utilitat de la lluita, posant com exemple la petita victòria aconseguida a l’Hospital de Viladecans.

Programa d'activitats:

- Dimarts 30 de juliol

17h. Roda de premsa.

18h. Xerrada "El negoci de la salut" a càrrec d'Albano Dante (CafèambLlet).

20h. Xerrada "Desemmascarant els corruptes", amb David Vidal (regidor de la CUP a Reus) i Isabel Vallet (Diputada de la CUP).

21.30h. Actuació musical del Cor Sageta de Foc

22h. Sopar popular.

22.30h. Actuació musical del cantautor Fito Luri.

23.30h. Projecció del documental "La Salut, el negoci de la vida".

Dormim a l'hospital.

- Dimecres 31 de juliol

8h. Inici de la jornada i esmorzar.

9h. Xerrada "La salut de la sanitat a Tarragona", a càrrec de membres de CGT i CATAC.

10.30h. Cercavila per tot el Parc Sanitari Joan XXIII.

http://pobleviu.cat/2013/07/23/jornada-de-lluita-i-tancament-en-defensa-de-lhospital-joan-xxiii/

>>> Cartell en document adjunt.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció