CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada de vaga el 2 d’abril al Metro de Barcelona davant el bloqueig de la negociació del conveni per part de la Direcció de TMB

Dimarts, 22 març, 2016

EL COMITÈ D'EMPRESA DEL METRO DE BARCELONA CONVOCA UNA NOVA JORNADA DE VAGA DAVANT EL BLOQUEIG DE LA NEGOCIACIÓ PER PART DE LA DIRECCIÓ DE TMB.

VAGA DIA 2 D'ABRIL

El Comitè d'Empresa del Metro ha convocat una jornada de vaga per al proper dia 2 d'Abril, consistent en aturades parcials de 2 hores i mitja de durada en cada torn, matí, tarda i nit. L'horari per al personal d'operació, i per tant l'afectació directa a la circulació de trens, serà de 10.30 a 13.00, i de 18.30 a 23.00h.

El motiu de la convocatòria és el bloqueig per part de la Direcció de la negociació de conveni. Bloqueig que es concreta en els següents aspectes:

Precarietat: encara que l'empresa ha publicat un esborrany que recull algunes de les nostres peticions, és un document sense validesa fins a la seva signatura i a més l'empresa es nega a negociar algunes de les reivindicacions, per exemple donar alguna garantia als treballadors que es contracti per treballar a l'estiu, que en algun moment passaran a treballar durant tot l'any.

Augment salarial: l'empresa retira de la massa salarial més de 20 milions d'euros, que assignarà al personal directiu mitjançant pactes individuals, i no accepta negociar un augment per a la plantilla partint de tota la massa salarial de l'empresa.

Quant a la resta de reivindicacions dels sindicats, l'empresa no assumeix cap d'elles, ni tan sols les que no comporten una despesa econòmica.

SOBRE EL PORTAL DE TRANSPARÈNCIA TMB

Davant l'anunci de l'ajuntament d'un portal de transparència de TMB, volem mostrar la nostra indignació perquè no s'incorpora cap dada de les sol·licitades des de fa anys pels sindicats de Metro, i que ens han de facilitar segons sentència ferma. Segueixen apareixent solament mitjanes salarials dels grups de directius (que ja eren públics) però no el salari (de diners públics) que percep cada directiu. També se segueixen ocultant els quantiosos beneficiosos socials que reben els directius i el seu cost econòmic: mútues privades de salut, plans de pensions privats, dietes, diners per a la formació dels seus fills, etc.

PROPERES VAGUES

En cas de continuar durant el mes d'Abril, el bloqueig per part de l'empresa, el Comitè convocaria noves jornades d'aturades durant la setmana del 25 d'Abril, en compliment dels acords de l'última assemblea de treballadors.

De tot l'anterior s'ha informat a l'equip de l'Ajuntament de Barcelona, sense que de moment hàgim rebut cap trucada per la seva banda per interessar-se per la situació.

Contactes:
Portaveu Comitè de Vaga. Oscar Sánchez 650 94 39 27
Secretària General CGT-Metro. Victoria Rodriguez 628 72 63 13
President Comitè d'empresa. Antonio Ceballos. 618 65 12 45

Secció Sindical CGT Metro Barcelona
http://www.cgtmetro.org
https://twitter.com/CGTmetroBCN
@CGTmetroBCN

Attached documents