CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada el 13 de març a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, per reivindicar serveis per a l’atenció de tot tipus d’infarts

Dilluns, 12 març, 2012

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII, amb el recolzament de l’Assemblea 15 M i el Sindicat COBAS, convoquem, a tota la ciutadania de Tarragona el dimarts 13 de març a una jornada reivindicativa per l’atenció adequada de tot tipus d’infart, incloent l’infart de miocardi amb elevació del segment (ST). Aquest tipus d’infart necessita d’una Angioplàstia primària (cateterisme cardíac).

L’Angioplàstia primària és un procediment que consisteix en desobstruir l’arteria del cor taponada perquè pugui arribar la sang amb oxigen al múscul del cor. Es tracta d’evitar que aquesta part del múscul cardíac mori i així permetre que el cor pugui seguir funcionant correctament.
Per salvar el teixit del múscul cardíac L’ANGIOPLÀSTIA PRIMÀRIA s’ha de realitzar abans de dues hores des de l’inici de l’infart.

En un estudi realitzat pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), en el que es feia un seguiment a 300 persones amb infart, la taxa de compliment de codi infart només va ser d’un 56.96 %. Això vol dir que el 48 % de les persones infartades no se’ls hi va poder realitzar l’ ANGIOPLÀSTIA PRIMÀRIA abans de les dues hores estipulades.

És per això que reivindiquem l’obertura del servei d’Hemodinàmica les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any a Tarragona. Aquesta unitat actualment està tancada 124 dies a l’any, els dies restants (241), només està oberta de 8 del matí a les 5 hores de la tarda, i una hora abans del tancament de l’uniat no s’admet cap pacient i en aquests casos es deriven a Barcelona.

Tarragona és l’única província del seu nivell, amb més de 800.000 habitants, on no es pot realitzar cateterisme cardíac les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any. A les Terres de l’Ebre les persones que pateixen un infart de tipus amb elevació del ST fora de l’horari, es troben a 200 Km de rebre el tractament adequat.

El dia 18 de Gener del 2012 el Departament de Salut de la Generalitat feia públic que estudiaria la obertura de la sala de Hemodinàmica perquè el servei tingui cobertura les 24 h. del dia, però segons sembla el Govern té altres prioritats (potser apujar-se les dietes i el quilometratge, perquè no creiem que es desplacin en tren, en bus o en bicicleta).

També volem informar-vos que aquesta jornada anirà acompanyada d’una exposició perquè tothom entengui millor el problema.

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

Attached documents