CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornada internacional d’acció contra el feixisme i el racisme, 22 de març 2014. UCFR convoca manifestació a Barcelona

Dimarts, 11 març, 2014

Cartell 22M a Barcelona

UCFR convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume.

No volem la ultradreta ni aquí, ni a Europa, ni enlloc!

Jornada internacional contra el feixisme i el racisme, el 22 de març

Una assemblea antifeixista internacional organitzada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, amb la participació d’altres moviments, incloent-hi UCFR, va convocar una jornada internacional contra el feixisme, per al 22 de març de 2014.

Aquesta jornada està pensada per sumar forces amb el dia internacional contra el racisme, el 21 de març; fomentar l’oposició a les candidatures feixistes a les eleccions europees del maig de 2014; i sobretot impulsar i enfortir moviments amplis contra l’extrema dreta a cada territori.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, i s’estan preparant diversos actes locals per a les setmanes anteriors.

Donem suport a aquesta jornada internacional i específicament a la manifestació de Barcelona i als actes d’UCFR arreu de Catalunya.

Expressem la nostra solidaritat amb el moviment contra el feixisme a Grècia, alhora que declarem el nostre suport a les i els activistes que en aquest país estan sent processats per la seva activitat antiracista i antifeixista, per una fiscalia que actua, sovint, basant-se en “proves” presentades pels nazis.

Declarem el nostre suport per a les diferents iniciatives de crear moviments unitaris contra el feixisme i el racisme a diferents territoris de l’Estat espanyol, i a la coordinació entre aquests moviments de cara a les eleccions europees del maig, perquè no surti elegit cap eurodiputat feixista.

No volem nazis, ni aquí, ni a Europa, ni enlloc!
Feixisme mai més!

Unitat contra el feixisme i el racisme
http://unitatcontraelfeixisme.org
http://www.facebook.com/unitatcfr
http://twitter.com/#!/UnitatvsRacisme

Crida

No volem la ultradreta ni aquí, ni a Europa, ni enlloc!
Per la convivència en a diversitat!

L’amenaça de l’extrema dreta creix arreu d’Europa, sota diverses formes. L’Alba Daurada grega i el Jobbik hongarès són partits obertament nazis, mentre el Front National (FN) francès o la Lega Nord a Itàlia són feixistes disfressats de demòcrates; tots aquests partits tenen l’objectiu d’acabar del tot amb la democràcia, com ja van fer Hitler, Mussolini i Franco. D’altra banda, el PVV de Geert Wilders a Països Baixos, o UKIP a Gran Bretanya, són partits populistes xenòfobs: volen fer girar el sistema actual cap a la dreta, sense trencar-lo del tot. Tot i aquestes diferències, l’FN de Marine Le Pen i Geert Wilders han pactat una candidatura comuna per a les eleccions europees del proper 25 de maig, en les que amenacen amb ser una de les forces més votades a bastants països.

Per això, és molt positiva la convocatòria d’una jornada internacional contra el feixisme, per al 22 de març de 2014, impulsada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, conjuntament amb altres moviments europeus. L’objectiu és enfortir l’oposició unitària al racisme i a l’extrema dreta, tant de cara a les eleccions europees com al dia a dia de cada país.

És molt important que aquesta jornada agafi força a casa nostra. Sembla que hi haurà diverses candidatures d’extrema dreta a l’Estat espanyol per a les eleccions europees, com ara els nazis descarats de “España en Marcha”, que van atacar la Blanquerna a Madrid, i el populisme d’extrema dreta de Vox, on participa Alejo Vidal-Quadras. La greu crisi interna i la debilitat electoral de Plataforma per Catalunya —fruit en part de la feina feta per UCFR— fan improbable que aquest partit es presenti, però encara caldrà molta més feina per expulsar-lo dels ajuntaments l’any que ve.

El racisme és un problema cada vegada més greu a molt països europeus, així que, tant a les eleccions europees com al debat polític en general, hem d’exigir als altres partits i a les institucions que no utilitzin discursos xenòfobs, islamòfobs, o gitanòfobs, i a més a més que no donin ales als discursos de l’extrema dreta respecte a la qüestió nacional i les llibertats sexuals.

Amb la situació de crisi actual, el feixisme és una amenaça real, però la seva victòria no és gens inevitable. Som moltes més les persones que defensem una societat plural i democràtica, les que celebrem la nostra diversitat i riquesa cultural, les que volem la justícia social per a tothom, sense importar el color de la pell, el gènere, la religió, la orientació sexual…

Així que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, i prepara diversos actes locals per a les setmanes anteriors. Donem suport a aquestes mobilitzacions. Unim-nos contra el feixisme i el racisme.

No passaran!

Cartell en pdf
Octaveta en pdf
Esdeveniment a facebook

http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2014/01/23/manifestacio-22-m/

Declaració acordada a la trobada internacional a Atenes, 5-6 d’octubre de 2013, organitzada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme de Grècia.

Davant l’amenaça creixent del neonazisme, un nou moviment de resistència es desplega i lluita per aturar-lo abans que sigui massa tard. El passat 19 de gener, a Atenes i a més de 40 països, milers de persones es van manifestar contra el feixisme i el racisme, com a mostra que l’esperança portada per la lluita pot vèncer la desesperació i la por. Després de l’assassinat d’Pavlos Fyssas una gran mobilització antifeixista ha obligat el Govern grec a aplicar mà dura contra Alba Daurada.

Cada vegada més, els governs estan jugant la carta del racisme, tot culpant els immigrants de la seva crisi sense sortida i de la desocupació massiva. Volen convertir les persones immigrades en els bocs expiatoris de la seva fallida.

Els neonazis són engendrats pel racisme, per les polítiques que construeixen camps de concentració per a la FRONTEX i pel tancament de les fronteres de la fortalesa Europa. També es beneficien de la “lluita contra el crim”, atribuït aquest pels governs a la immigració, en comptes de vincular-lo a la pobresa i la misèria provocades per les seves polítiques. Els neonazis intenten atraure votants enrabiats en un període de profunda crisi política i econòmica en què les polítiques d’austeritat neoliberals estan atacant l’ocupació, els salaris, l’educació i la sanitat públiques i minant els drets democràtics.

Ara és el moment d’intensificar, reforçar i coordinar arreu d’Europa i del món els nostres passos comuns per lluitar contra el racisme i l’amenaça del feixisme.

No hi pot haver cap tolerància davant l’intent de legitimar els feixistes a través de les eleccions europees, estatals o locals, com un mitjà per encobrir les seves activitats criminals als carrers i als nostres barris. Necessitem construir la lluita en defensa de la unitat, dels drets civils i dels drets dels treballadors i les treballadores, sense distinció de religió, ètnia, gènere, color de pell, orientació sexual… Necessitem defensar la riquesa de la societat multicultural. Fem dels nostres barris i les nostres ciutats ponts de relació i solidaritat, lluny de la lògica de la divisió. No hauríem de permetre que els neonazis constitueixin brigades d’atac per assaltar i causar el terror, que cremin mesquites i sinagogues, apallissin immigrants, refugiats i gitanos, ataquin gent LGBT i que facin dels militants d’esquerra un dels seus objectius.

Animem els sindicats, organitzacions de joves, organitzacions antiracistes i antifeixistes, comunitats d’immigrants, moviments que defensen els drets de la gent LGBT, de dones, del poble gitano… a que se’ns uneixin en la lluita per una Europa i un món sense racisme i feixisme, per impedir les mentides, la ignorància, la por i els prejudicis que generen racisme, islamofòbia, antisemitisme i que aplanen el camí als feixistes.

Unim-nos contra les organitzacions feixistes, el racisme i la islamofòbia!

Convoquem un Dia d’acció internacional amb manifestacions contra el feixisme i el racisme, el dissabte 22 març 2014.

http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2014/01/11/22-marc-2014/

Attached documents