CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades a Girona en memòria i d’homenatge a Quico Sabaté, Paco Conesa, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogelio Madrigal

Dilluns, 2 gener, 2012

Contra la imposició de l'oblit i de la impunitat dels crims del franquisme i la transició.

DIMECRES 4 DE GENER: a les 12.30h. al cementiri de Girona: Trobada de record i homenatge a Paco Consea, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogelio Madrigal en l'efemèride dels 52 anys del seu assassinat a mans de la Guàrdia Civil al Mas Clarà i les seves immediacions de Palol de Revardit en aplicació de la denominada llei de fugues. Ofrena floral, poemes i paraules davant la seva tomba a terra.

DISSABTE 14 DE GENER a les 11.30h. a L'Espai Marfà: Presentació de "Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista (1945-1960)", (2011, Virus Editorial), la traducció al català de la principal biografia del guerriller anarcosindicalista d'Antonio Téllez Solà. Amb la intervenció d'Enrich Mèlich, ex-guerriller, actiu militant anarquista i llibreter, i de Patric de San Pedro, de Virus Editorial, que enguany compleix el seu 20è aniversari.

DIUMENGE 15 DE GENER: a les 18h. a Kan Rusk: Pizzeria solidària "A Saco Pizzetti" + Projecció del film "Behold a pale horse" (‘Y llegó el dia de la venganza’) del director Fred Zinnemann.
Una super producció de Hollywood, de Columbia (1964), inspirada en la vida de Quico Sabaté (*), amb Gregory Peck, actor que fa de Sabaté, i Anthony Quinn, el seu perseguidor, amb el nom de tinent Viñolas de la Guàrdia Civil, que personifica al comissari Quintela, l’antic cap de la Brigada Político-Social de Barcelona (actualment denominada ‘Grupo VI de la Brigada Provincial de Información’ del CNP, segons el llibre de David Fernández, ‘Cróniques del 6’, Virus). Quintela era expert en la lluita contra l’anarquisme social i la CNT.
Pel.lícula censurada a l'Estat espanyol durant anys pel franquisme, a partir del ministre aleshores d'Informació i Turisme Manuel Fraga Iribarne, i que fins després de la mort de Franco no es va poder projectar. Cine-fòrum posterior.

DIJOUS 19 DE GENER a les 19h. a L'Espai Marfà: Presentació del llibre "Tren Correu 1.104, el darrer viatge del Quico Sabaté i els seus quatre companys", Edithot (2010), a càrrec del seu autor, Joan Ventura Ballbé.

DISSABTE 21 DE GENER a les 11.30h. a L'Espai Marfà: Projecció del capítol sobre Quico Sabaté de la sèrie documental "El Maquis a Catalunya (1939-1963) (1987)", a càrrec del seu autor Ricard de Vargas Golarons.

DISSABTE 28 DE GENER a les 11.30h. al pàrquiing del pavelló esportiu del barri de Fontajau:(punt de trobada): Visita guiada al Mas Clarà i els seus entorns, a Palol de Revardit. A càrrec de Josep Terrades, impulsor del Centre d'Estudi i Divulgació Màs Clarà, investigador expert en la figura de Quico Sabaté.

Organitza: Marxa-homenatge als maquis (Nord-est)