CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades de debat a Málaga del 28 al 30 de setembre sobre la construcció d’un espai sindical de lluita en l’àmbit Euromagrebí

Dissabte, 8 setembre, 2007

Mitjançant la present carta us volem convidar a les “Jornades de debat internacional sobre la coordinació del sindicalisme de base i connexió social en l'àmbit Euromagrebí” que tindran lloc en la ciutat de Màlaga, durant els dies 28, 29 i 30 de Setembre de 2007 i que estaran organitzades per la Confederació General del Treball (CGT) de l'Estat Espanyol.

En els últims temps s'han produït diverses trobades entre diferents organitzacions sindicals, tant en l'àmbit europeu, com en el Euromagrebí, o dit també d'altra manera en l'àmbit Mediterrani. Aquestes trobades han tingut com objectiu oposar-se d'alguna forma a les polítiques neoliberals existents. També i paral·lelament a aquestes trobades s'ha anat teixint una xarxa de relacions, coneixements, accions solidàries entre organitzacions de la riba nord i sud del mediterrani, amb l'objectiu comú d'oposar-se d'alguna forma a les polítiques neoliberals existents.

Per diferents motius, a data d'avui, ens trobem sense un espai que tingui l'estabilitat necessària per a desenvolupar una acció contra el neoliberalisme que, no només es caracteritzi per unes reivindicacions justes, sinó per una pràctica sindical autònoma d'institucions, partits, religions, etc; per un funcionament de base, participatiu i horitzontal; i per una actitud combativa que vagi més enllà de declaracions formals.

La part organitzativa de la trobada ja està bastant avançada, es realitzarà en un Alberg de Màlaga amb sales per a reunions, menjador i habitacions dobles i triples per a dormir en el mateix edifici per a evitar desplaçaments (també es facilitarà una llista d'hostals i pensions per a les persones que prefereixin aquesta opció). Es realitzaran traduccions simultànies d'anglès i francès durant el transcurs de la trobada. Estem treballant en les diferents temàtiques i en breu es facilitarà el programa definitiu (al final us facilitem un avanç del mateix) amb uns textos breus sobre els temes seleccionats per a facilitar el debat. Aquests textos també seran traduïts principalment al francès.

Pensem que la fase de detecció i anàlisi del problema la tenim bastant avançada. Ja sabem qui és l'enemic i on està. Per això l'objectiu principal d'aquesta trobada no és compartir grans exposicions sobre els diferents problemes, sinó aconseguir un consens per a establir uns acords mínims, que ens permetin desenvolupar accions, de tal forma que es visualitzi una resposta clara i organitzada contra el neoliberalisme.

Us esperem a Màlaga.

Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT.


AVANÇ DEL PROGRAMA DE LES JORNADES

A continuació us descrivim, en línies generals, el programa de les jornades. Encara que no és totalment definitiu, si que us servirà per a fer-vos una idea, doncs no hi haurà variacions significatives.

- DIVENDRES DIA 28.

RECEPCIÓ. Al llarg del matí, des e les 10 h., tindrà lloc la recepció de les diferents delegacions.

RODA DE PREMSA a les 12 h.

MENJAR a les 14 h.

OBERTURA. Aproximadament a les 17:00 hores, tindrà lloc l'obertura i presentació de les jornades.

XERRADA – DEBAT A lles 18h. Introducció a càrrec de Iván Martín, economista, professor de la Universidad Complutense i membre de la Casa Ärabe de Madrid. Hi haurà una xerrada sobre el neoliberalisme en la zona mediterrània. Contarem amb la participació de dos ponents que ens donaran una visió dels desafiaments i perspectives, tant des de la riba Sud com de la riba Nord. A partir d'aquí començarà el debat.

SOPAR

- DISSABTE DIA 29.

TAULES DE TREBALL TEMÀTIQUES. Al llarg de tot el dia realitzarem les taules de treball, que les seves temàtiques seran:

Durant el matí:
Polítiques de les transnacionals, precarietat i immigració. Presenta Desiderio Martín.
Lluita per la Terra i Medi ambient. Presenta Juan Calvente.
Coordinació sindical en l'àmbit euromab¡grebí. Presenten Agustín Gómez i Àngel Bosqued.

Durant la tarda:
Drets Socials i Llibertats. Presenten Antonio Carretero i Jacinto Ceacero.
Dona i àmbit euromagrebí. Presenten Empar López i Paula.
Elaboració d'un possible manifest conjunt. Coordina José Pascual.

FESTA MEDITERRÀNIA


- DIUMENGE DIA 30.

REUNIÓ EN PLENÀRIA PER A CONSENSUAR CONCLUSIONS I PROPOSTES a partir de les 10h.

Tancament de les jornades a les 13.30 h.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció