CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades de Formació Antitransgènica els dies 11 i 12 d’octubre a Can Masdeu, Nou Barris, Barcelona

Dilluns, 15 setembre, 2008

Aquestes jornades estan dirigides específicament a persones que ja estan vinculades o que volen involucrar-se a la lluita contra l'agricultura i els aliments transgènics. L'objectiu és formar-nos compartint experiències i coneixements, així com debatre entorn als diversos àmbits d'intervenció que engloba l'activisme antitransgènic.


PROGRAMA

Dissabte 11

10h.: Benvinguda

10.30: Presentació de les jornades i dinàmiques de coneixença.

14h.: Dinar

16h. - 20h.: Tallers simultanis

20h.: Concert de sitart

21h. Sopar

23h. Activitats lúdiques.

Diumenge 12

10h.: Esmorzar

11h.: Posada en comú de les conclusions i les propostes dels tallers de
dissabte.

14:30h.: Dinar

Tallers simultanis

1 -Mitjans de comunicació. per què, amb qui, com

Com aconseguir cobertura mediàtica de qualitat en mitjans convencionals i alternatius per a convertir-nos en un referent informatiu dins una campanya de lluita antitransgènica? Com rutlla la premsa per dins i qui ens silencia? Quines dinàmiques i eines de comunicació podem posar en marxa? Partint d'una anàlisi general sobre el funcionament dels mitjans de comunicació, aquest taller es proposa capacitar-nos per a organitzar un equip de premsa en el marc d'una campanya antitransgènica.

2 -Interacció amb l'àmbit científic.

Com cooperar amb científics/ques, investigadors/es i centres de recerca crítics amb l'agricultura i l'alimentació transgènica en tan que actors rellevants en la lluita anti-OMGs.

3 -Marc jurídic-legal.

Revisió general de la normativa europea, la transposició espanyola i catalana: com s’aplica i quines accions legals es podrien emprendre. La qüestió i del MON 810: situació legal i experiències de lluita legal europea. Situació i reflexions entorn a la ILP.

4 - Relacions institucionals o lobby polític.

Com influenciar els polítics/ques per a sensibilitzar-los/les respecte les reivindicacions del moviment antitransgènic. Quines són les possibles estratègies a desenvolupar i què impliquen.

5 - Comunicació per a la sensibilització antitransgènica.

Posada en comú i devast , a partir de les experiències dels participants, sobre les diverses tècniques de comunicació, difusió i educació popular, aprofundint en el coneixement del discurs anti i pro transgènic.

6 -Accions per a la mobilització social

L'acció directa no-violenta com a eina d'intervenció reivindicativa per a la visibilizació del conflicte: objectius, nivells de confrontació, organització, possibilitats, límits i dinàmiques per a cohesionar, enfortir i preparar el grup.

Inscripcions:

Per participar a les jornades cal que us inscrigueu abans del 30 de setembre enviant un correu a inscripcionsomg(arroba)moviments.net en el que haureu d'especificar a quin taller voleu assistir. Tot i que només podreu assistir a un dels tallers, per a facilitar-nos l'organització us demanem que, al inscriure-us, llisteu, per odre de preferència, tres tallers en els que estigueu interessades.

Logística:

• Àpats: l'esmorzar de diumenge costarà 3 euros, i la resta d'àpats 4 euros; així, la quantitat total que haureu d'abonar per a tots els àpats serà 15 euros. Tots seran agroecològics.

• Pernoctacions: s'habilitarà una zona d'acampada. Les persones amb nenes petites o amb necessitats especials que ho especifiquin a l'hora d'inscriure's les hi oferírem opcions més confortables.

En cas que la inscripció als tallers sigui molt desigual ens posarem en contacte amb vosaltres per a suggerir-vos que assistiu al taller que hageu seleccionat en segon o tercer lloc.

Les jornades no estan orientades només a la formació, seran també un espai de treball. És per això que creiem que és molt important que totes les persones que vulgueu participar assistiu tots dos dies i a totes les dinàmiques proposades.

Hem procurat que el programa no quedi massa apretat per deixar espai per a la interacció informal i l'esbarjo. Demanem, però, màxima puntualitat, per respecte a l'organització i a la resta de persones, i per no destarotar els horaris i dinàmiques programades.

Dissabte a les deu del matí puntuals, durant la benvinguda, us vendrem els tiquets dels àpats i us entregarem un dossier amb informació relacionada amb tots els tallers ofertats.

En arxius adjunt, a més del díptic amb el programa, el cartell de les jornades (el podeu imprimir i penjar al local del vostre col·lectiu, associació, cooperativa...) i un document que amplia una mica la informació sobre els diferents tallers pels que podeu optar.

Salut, agroecologia i alegria combativa!!

Organitzen: Som Lo Que Sembrem i Plataforma Transgènics Fora!

Més informació:

www.somloquesembrem.org

www.moviments.net/ilp

www.canmasdeu.net

Attached documents