CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades de Formació Antitransgènica els dies 11 i 12 d’octubre a Can Masdeu, Nou Barris, Barcelona

Dilluns, 15 setembre, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Aquestes jornades estan dirigides específicament a persones que ja estan vinculades o que volen involucrar-se a la lluita contra l'agricultura i els aliments transgènics. L'objectiu és formar-nos compartint experiències i coneixements, així com debatre entorn als diversos àmbits d'intervenció que engloba l'activisme antitransgènic.


PROGRAMA

Dissabte 11

10h.: Benvinguda

10.30: Presentació de les jornades i dinàmiques de coneixença.

14h.: Dinar

16h. - 20h.: Tallers simultanis

20h.: Concert de sitart

21h. Sopar

23h. Activitats lúdiques.

Diumenge 12

10h.: Esmorzar

11h.: Posada en comú de les conclusions i les propostes dels tallers de
dissabte.

14:30h.: Dinar

Tallers simultanis

1 -Mitjans de comunicació. per què, amb qui, com

Com aconseguir cobertura mediàtica de qualitat en mitjans convencionals i alternatius per a convertir-nos en un referent informatiu dins una campanya de lluita antitransgènica? Com rutlla la premsa per dins i qui ens silencia? Quines dinàmiques i eines de comunicació podem posar en marxa? Partint d'una anàlisi general sobre el funcionament dels mitjans de comunicació, aquest taller es proposa capacitar-nos per a organitzar un equip de premsa en el marc d'una campanya antitransgènica.

2 -Interacció amb l'àmbit científic.

Com cooperar amb científics/ques, investigadors/es i centres de recerca crítics amb l'agricultura i l'alimentació transgènica en tan que actors rellevants en la lluita anti-OMGs.

3 -Marc jurídic-legal.

Revisió general de la normativa europea, la transposició espanyola i catalana: com s’aplica i quines accions legals es podrien emprendre. La qüestió i del MON 810: situació legal i experiències de lluita legal europea. Situació i reflexions entorn a la ILP.

4 - Relacions institucionals o lobby polític.

Com influenciar els polítics/ques per a sensibilitzar-los/les respecte les reivindicacions del moviment antitransgènic. Quines són les possibles estratègies a desenvolupar i què impliquen.

5 - Comunicació per a la sensibilització antitransgènica.

Posada en comú i devast , a partir de les experiències dels participants, sobre les diverses tècniques de comunicació, difusió i educació popular, aprofundint en el coneixement del discurs anti i pro transgènic.

6 -Accions per a la mobilització social

L'acció directa no-violenta com a eina d'intervenció reivindicativa per a la visibilizació del conflicte: objectius, nivells de confrontació, organització, possibilitats, límits i dinàmiques per a cohesionar, enfortir i preparar el grup.

Inscripcions:

Per participar a les jornades cal que us inscrigueu abans del 30 de setembre enviant un correu a inscripcionsomg(arroba)moviments.net en el que haureu d'especificar a quin taller voleu assistir. Tot i que només podreu assistir a un dels tallers, per a facilitar-nos l'organització us demanem que, al inscriure-us, llisteu, per odre de preferència, tres tallers en els que estigueu interessades.

Logística:

• Àpats: l'esmorzar de diumenge costarà 3 euros, i la resta d'àpats 4 euros; així, la quantitat total que haureu d'abonar per a tots els àpats serà 15 euros. Tots seran agroecològics.

• Pernoctacions: s'habilitarà una zona d'acampada. Les persones amb nenes petites o amb necessitats especials que ho especifiquin a l'hora d'inscriure's les hi oferírem opcions més confortables.

En cas que la inscripció als tallers sigui molt desigual ens posarem en contacte amb vosaltres per a suggerir-vos que assistiu al taller que hageu seleccionat en segon o tercer lloc.

Les jornades no estan orientades només a la formació, seran també un espai de treball. És per això que creiem que és molt important que totes les persones que vulgueu participar assistiu tots dos dies i a totes les dinàmiques proposades.

Hem procurat que el programa no quedi massa apretat per deixar espai per a la interacció informal i l'esbarjo. Demanem, però, màxima puntualitat, per respecte a l'organització i a la resta de persones, i per no destarotar els horaris i dinàmiques programades.

Dissabte a les deu del matí puntuals, durant la benvinguda, us vendrem els tiquets dels àpats i us entregarem un dossier amb informació relacionada amb tots els tallers ofertats.

En arxius adjunt, a més del díptic amb el programa, el cartell de les jornades (el podeu imprimir i penjar al local del vostre col·lectiu, associació, cooperativa...) i un document que amplia una mica la informació sobre els diferents tallers pels que podeu optar.

Salut, agroecologia i alegria combativa!!

Organitzen: Som Lo Que Sembrem i Plataforma Transgènics Fora!

Més informació:

www.somloquesembrem.org

www.moviments.net/ilp

www.canmasdeu.net

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció