CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades de formació i debat en matèria d’estrangeria a Lleida

Dijous, 10 desembre, 2009

Persones o immigrants?

Jornades de debat i formació

La presència de persones nascudes fora de territori de l'estat espanyol és cada vegada més evident. El fenomen de la immigració té els seus orígens lluny d'aquí, en realitats cruament colpejades per sistemes econòmics que no dominem però que sí que ajudem a fer funcionar. Alhora, però, som moltes les que també qüestionem aquests mateixos sistemes econòmics, que condemnen a persones a la misèria d'haver de deixar casa seva i els seus, d'emprendre viatges perillosos i de ser rebuts en societats cada vegada més tancades, obtuses i insolidàries. Aquestes societats són, com a engranatges d'un sistema econòmic globalitzat, culpables de que es produeixin aquests fenòmens? Són còmplices de les realitats que viuen les que han de deixar casa seva, travessar oceans i estrets i acostumar-se a una nova realitat?

Les societats són canviants des de la nit dels temps. Són permeables i com a tal, susceptibles de patir transformacions en funció de les realitats que s'esdevinguin. Com a organització de suport a la persona nouvinguda, Acció Social per les Persones Immigrades vol afegir la seva veu en el debat constant entorn la immigració. Alhora, vol convidar a totes les persones interessades, a conèixer de primera mà el funcionament de les successives lleis d'estrangeria que regularment s'aproven a l'estat espanyol i condemnen a un bon grup de persones a la incertesa de la seva situació legal només pel fet d'haver nascut fora de les seves fronteres. També volem donar a conèixer les diferents iniciatives i mecanismes que poden existir per fer front a lleis injustes i insolidàries.

Volem aportar el nostre gra de sorra a través d'aquestes jornades de debat i formació.

- Debat i anàlisi: “La situació de les persones nouvingudes a Lleida”:

Presentació a càrrec de Joan Ramon Barri i Paris, Educador Social i responsable d'Acció Social de la CGT i membre d'ASPI.

Els efectes de la immigració a Lleida, a càrrec de Jordi Domingo, Doctor en Geografia Humana i professor de la Universitat de Lleida.

Experiència d'una persona immigrada autoorganitzada, a càrrec de Samira Elansari, nouvinguda i membre de l'associació Ibn Batuta Lleida.

Dimecres dia 16 de desembre a les 19.30h a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Lleida.

- Debat i anàlisi: “La llei d'estrangeria i la nova reforma”:

Presentació a càrrec de Blanca Rivas i Roigé, advocada i membre de la Confederació General del Treball a Lleida i d'ASPI

La llei d'estrangeria i la seva reforma a càrrec de Carles López i Miquel, advocat i membre de l'Associació de Jurístes Demòcrates de Catalunya.

La denúncia de la llei d'estrangeria i la seva reforma per part de les persones immigrades, a càrrec d'un membre de la Marxa per la Igualtat.

Dijous dia 17 de desembre a les 19.30h a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Lleida.

- Formació en matèria d'estrangeria. L'atenció a la persona nouvinguda.

Nocions bàsiques per l'assessorament legal a persones nouvingudes: marc legislatiu, permisos i nova reforma de la llei d'estrangeria.

A càrrec de Meritxell Fernàndez i Blanca Rivas, advocades de la CGT de
Tarragona-Reus i Lleida i membres de l'àrea d'immigració de CGT Catalunya.

Dissabte dia 19 de desembre de 9.30h a 14'30 hores al local de la CGT Lleida (Avda. Catalunya, 2. 8è pis)

Cal confirmació d'assistència. Nombre limitat de places.
aspilleida@gmail.com, 973 27 53 57 (deixar missatge), 680 18 61 05

- Experiències d'assessorament legal i social a persones nouvingudes. Punts d'informació i suport a la persona nouvinguda.

Explicació i funcionament del punt de suport a la persona immigrada de CGT Tarragona – Reus, a càrrec d'un membre de l'equip de treball.

Presentació de la proposta del punt d'informació i suport a l'immigrant a Lleida, a càrrec d'un membre de l'equip de treball.

Dissabte dia 19 de desembre a les 16'30h al CSA La Maranya de Lleida (C/ del Parc, 13).

ORGANITZA: ASPI, Acció Social per a les Persones Immigrades i CGT Ponent.

COL·LABORA: CSA La Maranya i Associació de Juristes Demòcrates.