CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades de lluita contra la Banca: del 28 de gener al 3 de febrer del 2013

Dijous, 10 gener, 2013

Després de la Vaga General del 14N, la CGT segueix cridant a tota la societat, a les i els treballadors, a les organitzacions sindicals i moviments socials del nostre país i a nivell internacional, per a seguir construint processos unitaris de mobilització permanent contra la política econòmica, social, laboral, mediambiental... del govern i de la UE, qui decreten retallades, reformes, rescats, depreciació de les pensions, etc, etc, que ens conduïxen a l'espoli de la classe dominant cap a les classes populars, perdent el dret fonamental al treball, a l'habitatge, a l'educació i sanitat universals, a la justícia, a les llibertats...

Així, la CGT està donant suport i confluint amb totes les lluites que actualment estan obertes en el sí de la societat, al costat de les diferents “marees sectorials”, com la defensa de la sanitat pública i universal, l'educació i universitat pública i laica, contra la privatització dels transports, de l'energia, dels serveis públics, contra les taxes judicials, per una dependència digna, pel suport a la investigació, per una solució als desnonaments, contra les privatitzacions d'empreses i serveis públics, contra els ERO's, en defensa d'un sistema públic de pensions, per l'autoorganització de les persones aturades.

De la mateixa manera, la CGT torna a emplaçar al sindicalisme institucional a continuar la lluita visualitzada el 14N, instant-los a que deixin de gestionar la crisi del capital i es neguin a signar ERO's, convenis col·lectius, acords amb la patronal i el govern en els quals s'aplica la Reforma Laboral contra la qual hem anat a la Vaga General.

En aquest context, la CGT, després de convocar una Jornada de Lluita el passat 13 de desembre en defensa dels serveis públics, ara planteja una Jornada de Lluita contra la Banca per a la segona meitat de Gener de 2013, sent la banca el rostre més responsable i més visible de la crisi econòmica amb la qual ens estan humiliant a la classe treballadora i a la tota la població en el seu conjunt, una jornada amb accions i mobilitzacions.

Proposem una Jornada de Lluita contra la Banca, de manera descentralitzada, per a continuar cridant a tota la societat, a les i els treballadors, a les organitzacions sindicals i moviments socials del nostre país a seguir construint processos unitaris de mobilització permanent contra la política econòmica, social, laboral, mediambiental... del govern i de la UE.

Una Jornada de Lluita contra la Banca que proposem tingui lloc entre els dies 28 de gener i 3 de febrer, organitzada conjuntament amb les organitzacions sindicals i socials de cada territori. Amb aquesta Jornada de Lluita pretenem plantejar a la societat, l'oposició al rescat de la Banca amb diners públics i sí al rescat de les persones i paralitzar els desnonaments, i divulgar les nostres alternatives sobre banca pública i social aprovades en el XVI Congrés de Màlaga. Per a això, anem a plantejar quantes accions puguem (manifestacions, concentracions, ocupacions, assemblees, debats, compareixences per a paralitzar desnonaments...)

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

>>> En documents adjunts teniu les 4 pàgines del dossier sobre la banca publicat en el número 264 del Rojo y Negro, un material relacionat amb el que planteja la jornada de lluita.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció