CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, dissabte 2 de juny a Barcelona

Dijous, 24 maig, 2012

Cartell jornada 2J

“Polítics xenòfobs, ‘centres socials’ nazis, agressions feixistes al carrer… Com podem aturar l’extrema dreta?”

11h-24h • dissabte 2 de juny • Espai Jove La Fontana, Gran de Gràcia 190, Metro Fontana, L3, Barcelona.

Aquestes jornades són un espai de debat respecte a com podem impulsar millor la lluita contra l’extrema dreta. Convidem a participar-hi activistes dels grups locals d’UCFR; gent de les 300 entitats adherides a UCFR; persones a títol individual que simpatitzen amb els nostres objectius i volen saber-ne més…

Amb la participació, entre d’altres, de: Weyman Bennett, Unity Against Fascism (GB); Rosa Cañadell, portaveu d’USTEC; Esteban Ibarra, Movimiento Contra la Intolerancia; Miquel Ramos, Obrint Pas; Rosa Toran, Amical Mauthausen; La Xixa Teatre…

Les notícies d’arreu d’Europa són molt preocupants. Amb el rerefons de la crisi, a França, el Front Nacional, del qual Plataforma per Catalunya (PxC) és una petita còpia, va rebre més del 18% dels vots a les eleccions presidencials. A Grècia, el partit obertament nazi, Alba Daurada, ha aconseguit 21 diputats amb el 6,9%. A Noruega, aviat serà l’aniversari de la terrible matança d’Oslo a mans d’Anders Breivik, un home que té una ideologia molt semblant a la de PxC.

A casa, PxC ha fracassat als seus intents d’entrar al Parlament català i al Congrés de Madrid. Però tenen desenes de regidors, i ara un sector del partit aplica l’estratègia de Casa Pound Itàlia, declarament feixista, de crear ‘centres socials’ per intentar captar joves. Hi ha cada vegada més agressions feixistes i racistes al carrer, fins i tot protagonitzades pel mateix ‘führer’ de PxC, Josep Anglada.

És clar que ens enfrontem a una greu amenaça. Però també és clar que tenim respostes. La magnífica manifestació al Clot contra el local nazi n’és l’última mostra. Quan ens unim, som molts més que ells; tenim molta més força que una colla de feixistes que han de mentir per intentar guanyar suport.

Aquestes jornades són un espai de debat respecte a com podem impulsar millor la lluita contra l’extrema dreta. No seran classes magistrals, sinó una oportunitat perquè totes les persones que donen suport a UCFR puguin compartir idees i propostes, preguntes i diverses respostes.

L’objectiu és enfortir i estendre la nostra lluita, i construir més unitat contra el feixisme.

Unitat contra el Feixisme i el Racisme - UCFR

Programa complet, cartell, triptic i formulari d’inscripció a: http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/jornades

Programa de les jornades

- 11,00h-11,30h

Acte d’obertura: formem-nos davant el racisme i el feixisme

Amb: Rosa Cañadell, portaveu d’USTEC

- 11,30h-14,00h

Allò que sempre volies saber sobre UCFR… cinc preguntes típiques

Molta gent dels moviments, quan sent parlar d’UCFR per primera vegada, es planteja preguntes. Algunes tenen respostes clares, altres no tant, però paga la pena debatre-les a fons. En aquesta sessió, treballarem en grups petits entorn a aquestes qüestions:

Hem d’enfocar-nos en grups feixistes com a tal, com PxC, o hem de combatre tots els partits que expressen idees racistes?

El fet de mobilitzar contra els grups feixistes és un atac injustificable a la seva llibertat d’expressió?

Quina posició ha de prendre UCFR davant accions d’enfrontament directe amb el feixisme?

Hem d’intentar prohibir judicialment PxC?

Què pot fer UCFR per combatre la islamofobia?

Després, una posada en comú, amb resums dels grups, explicació de qualsevol debat nou que hagi sorgit…

- 14,00h-16,30h

Temps per dinar

Dinar popular, 5 euros

- 16,30h-18,30h

Tallers en paral·lel:

A: Antirumors

La Xarxa Antirumors fa una feina continua de conscienciació, amb octavetes, vídeos, i els cursos per a agents antirumors. Aquest taller donarà un tastet de la seva feina, amb algunes activitats de les que duen a terme als seus cursos.
Amb: Karol Astudillo, activista d’UCFR i coordinadora de la Xarxa BCN Antirumors; La Xixa Teatre, entitat membre de la Xarxa BCN Antirumors i especialitzats en teatre social antirumors.

B: Mitjans i internet

Les xarxes socials i els mitjans de comunicació són una eina essencial en la lluita contra l’extrema dreta. Com podem estendre la nostra feina en aquest camp?
Amb: L’Arqueòleg Glamurós (blocaire i tuitero).

C: Defensa legal

Quan ens mobilitzem contra el feixisme, sovint topem amb problemes legals. En aquest taller s’explicarà el marc legal que ens envolta, i com podem treballar de manera més efectiva davant els problemes que sorgeixin. El taller es dirigeix tant a persones que es troben davant de denúncies per la seva activitat, com als grups locals que necessiten saber més del tema.
Amb: Carla Duran, advocada i UCFR El Garraf.

D: Música i antiracisme

Hi ha una llarga experiència en aquest camp a Gran Bretanya, primer amb Rock Against Racism, i actualment amb Love Music Hate Racism, que promou concerts antiracistes autogestionats arreu del país. Com podríem treballar millor aquest aspecte aquí?
Amb: Miquel Ramos, Obrint Pas; Weyman Bennett, Unity Against Fascism (GB).

- 19,00h-21,00h

Acte final: amb la unitat podem aturar l’extrema dreta!

Presenta i modera: Amaia García, UCFR Clot. Amb: Rosa Toran, Amical Mauthausen; Esteban Ibarra, Movimiento Contra la Intolerancia; Miquel Ramos, Obrint Pas; Weyman Bennett, Unity Against Fascism (GB); Txell Bru, UCFR.

- 21,00h-24h

Espai relax

Begudes, bocates i una mica de música.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció