CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades ”Els nostres somnis no caben a les urnes. Treiem la política al carrer”

Divendres, 4 maig, 2007

La vida no hi cap a les urnes, treiem la política al carrer!
Aquesta és una crida a enfortir un espai polític des de baix i per sota, amb l’objectiu que la col·lectivitat s’apropiï de la política, de la ciutat, de la cultura, de l’economia, dels drets, de la vida endefinitiva. També és una crida a visibilitzar les formes horitzontals i viscudes de fer política, les lluites quotidianes i reals que són menyspreades pel sistema de partits, ocultades pels mitjans de comunicació de masses, gestionades únicament amb el silenci i la repressió.


S'han preparat un seguit d'activitats pels dies 5, 6 i 12 de maig. Més informació al web: http://www.solesnopodem.org/

Soles no podem, i de qualsevol manera no val!

Des de fa un temps ens estem trobant gent provinent de les lluites socials, amb l’objectiu de construir, entre tots i totes, per sota i a l’esquerra, una xarxa que faci front al projecte de destrucció neoliberal. Pensem que és necessari fer-ho per tal de canviar la situació d'atomització de les lluites, per a superar la sensació de solitud de cadascuna de les resistències. Des de la diversitat i el respecte a l'autonomia, no es tracta de renunciar a res del que ja estem fent: es tracta d'obrir horitzons i multiplicar la potència de cada lluita. Volem que aquest espai en permanent construcció s’expressi i funcioni com una alternativa a les formes verticals de fer política, sempre obert a la participació de totes les persones i col·lectius que així vulguin compartir-lo: ha de ser de totes i per a totes les que resisteixen al capitalisme i lluiten per transformar l'actual sistema polític, social i econòmic mitjançant una pràctica política horitzontal, assembleària, incloent, solidària i que respecti l'autonomia de cada una. Davant del desig de transformació, una cosa tenim clara: soles no podem, i de qualsevol manera no val.

Treiem la política al carrer!

En els darrers mesos, hem vist com s’ha intensificat l’ofensiva institucional i mediàtica contra totes les formes de viure i fer política que molesten, escapen i/o s’oposen al model de vida imposat per l’economia de mercat, i a la governabilitat de l’estat-democràcia. Malgrat aquesta nova ofensiva del poder, l’oposició social no s’ha expressat amb tota l’energia que el context requereix. Per tant, us volem proposar una sèrie d’iniciatives, debatudes i elaborades des de l’espai de trobada “Soles no podem i de qualsevol manera no val”, tot i que aquesta iniciativa va més enllà d’aquest espai, intentant no caure en tancaments ni exclusions. L’objectiu és visibilitzar i compartir una política quotidiana que des de fa temps es ve construint i que creix des de diferents espais. Amb això també es vol reforçar la xarxa entre col.lectius i persones que volen tornar la política al carrer. La proposta es concreta en realitzar accions coordinades amb l'objectiu de denunciar l'absència de solucions als problemes reals per part del sistema de partits i plantejant com alternativa una nova forma de fer política basada en l'horitzontalitat i la participació activa.

Eleccions? Assemblees populars als carrers i les places!

¿Com encarar un procés electoral, des del punt de vista de qui aspira a l’experiència viscuda del municipalisme autogestionari? ¿Com fer-ho en un context o­n la democràcia participativa és, únicament, una retòrica destinada a emmascarar l’intensa violència de la reestructuració metropolitana? ¿És pertinent, avui, forçar una alternativa electoral quan vivim els moments més àlgids del descrèdit de la democràcia representativa? ¿És possible una altra politica en un marc o­n el vincle social està extremadament mediatitzat per la mercantilització?

La relació, sempre conflictiva, entre un protagonisme social que tendeix a l’autonomia respecte de l’Estat, que s’expressa amb l’acció directa, que es socialitza horitzontalment i, per altra banda, un sistema de partits que cada vegada més esdevé un sobrant de la societat, una carcassa exògena, una autorepresentació, s’aguditza quan ens acostem a la “festa de la democràcia”: les eleccions.

Els debats, poden girar al voltant de recolzar forces de l’esquerra institucional que en la seva pràctica diària gestionen positivament vers el latifundisme urbà i per contra penalitzen la pobresa i/o la dissidència. Poden girar vers constituir candidatures que si tenen èxit cauran, com afirma Luciano Canfora, en l’esclavatge de la cultura dels seus antagonistes. Poden girar, també, en la verbalització de la impotència a través de crides abstencionistes, amb uns resultats mai verificables ni susceptibles de provocar alternatives a la vigent crisi del sistema de representació.

Però, sobretot, podem decidir girar la mirada cap als nostres espais, i centrar el debat en com articulem aquesta esfera pública no estatal que s’intueix però que no acaba d’emergir.

Altres formes de fer política. Tornem la política al carrer!!

Els polítics inicien la seva campanya. Com sempre plena de promeses i solucions que des de dalt volen imposar als de sota pel seu propi interès. Hi ha altres formes de fer política. On cadascú té la seva pròpia veu, on la gent s’organitza i parla amb els que són com ella per resoldre els problemes que els afecten, sense esperar que vingui ningú a dir-li què i com ha de fer. Cal recuperar la política, el carrer, la solidaritat, els espais públics...
Hi ha qui va per lliure, hi ha qui s’organitza, hi ha qui simplement no li agrada que li diguin com ha de viure o com ha de ser. Per això convidem a tothom a que surti al carrer a dir la seva, a conèixer els altres i parlar dels problemes que els hi afecten. Com una aranya que vol teixir la seva xarxa i que convida a tothom a fer-la seva i a fer-la córrer per tota la ciutat. I es que la vida no hi cap a les urnes. Per això els dies 5, 6 i 12 de maig volem tornar la política al carrer.

PROPOSTA DE JORNADES “TREIEM LA POLÍTICA AL CARRER”

Dissabte 5 de maig

El dia 5 de maig a Sants, al Raval, a l'Eixample, a Gràcia, al Poble Nou, a Nou Barris, s'organitzen taules rodones i assemblees al carrer per parlar i conèixer-nos, trobar-nos i discutir dels nostres problemes. Es crida a les persones, assemblees de barri, ateneus, centres socials, organitzacions, associacions... dels diferents barris de Barcelona a difondre i a organitzar assemblees populars al carrer, on l’eix a discutir sigui el tornar la política al carrer, des de tots els àmbits de les nostres vides. Vine o organitza la teva pròpia assemblea al teu barri. La proposta de celebrar -el proper 5 de maig- Assemblees Populars als carrers i places de tots els barris de la ciutat, és una possibilitat de superar una discussió viciada. Tornar la politica al carrer, reforçar el vincle social a partir del gaudi d’estar junts, insistir en la creació d’organismes de democràcia directa, pensar col·lectivament els problemes comuns i decidir les solucions a aplicar entre totes, en definitiva, reapropiar-nos de la politica i de la ciutat des de la singularitat de cadascú, és, senzillament, seguir aprofundint en la tasca que ja fem, pero fer-ho visible i fer-ho a l’hora.

Cada col·lectiu promotor de les assemblees sabrà quins són els temes i problemàtiques a treballar, poden ser qüestions locals (p.ex. plans urbanístics) com qüestions transversals convocades específicament (p.ex. habitatge, migracions, etc). No es tracta de fer la feina als polítics de cara les eleccions, sinó de junts crear processos de debat i execució de les decisions preses.

Les jornades al carrer confirmades són:

- Sants (Plaça Màlaga, 5 de maig a les 17h)
- Eixample (Av. Gaudí - Provença, 5 de maig a les 18h)
- Horta (Centre Mates i Ramis - c/ Feliu i Codina, 20 - 4 de maig a les 19.30h)
- Poblenou (Industrias waldes - c/ ramon turró, 111 - 5 de maig a partir de les 11h)
- Nou Barris (Marquesina de Via Júlia, 4 de maig a les 19.30)
- Gràcia (Plaça de la Virreina, 5 de maig a les 17h)

Diumenge 6 de maig

Debat i reflexió conjunta en un espai obert i públic. El dia 6 de maig es fara una reflexió conjunta amb les diferents aportacions de cada barri o assemblea temàtica. Ens tornem a trobar, aquest cop totes juntes, a la plaça del sol de Gràcia (Metro L3 Fontana) i posem en comú tot allò que hem parlat i escoltat a les assemblees de cada barri. A l'Infoespai es posarà un punt d'informació.

Al matí es debatrà en grups a partir del que s’hagi compartit en les assemblees del dia anterior. S’han establert 4 eixos de discussió: reapropiar-se la ciutat (habitatge, plans urbanístics, okupacions); reapropiar-se els drets(treball, papers, consum); reapropiar-se la solidaritat (antirepressiva) i reapropiar-se la política (noves formes de fer política, assemblees de barri, municipalisme autogestionari, projectes socials, etc). Per la tarda es farà una assemblea plenària per provar d’arribar a conclusions o estratègies conjuntes. En qualsevol cas, serà una passa més per tal de seguir fent política al carrer i evitar que el sistema de partits ens continuï expropiant les nostres eines de conflicte i alternativitat.

Dissabte 12 de maig

El dia 12 de maig estem preparant una jornada a la Rambla del Raval amb mercat d'intercanvi, tallers, fira de col·lectius, dinars populars varis, manifestació, camió-concert i el que les persones ofereixin!
Fem un gran mercat d’intercanvi, porta tot el que creguis que pots compartir o intercanviar amb altres. Perquè no tot ho pot el diner. O porta la teva bicicleta i vine al taller de bicis i te l’arregles tu mateix. Coneix i tasta una birra artesanal. Vine a veure els malabaristes, equilibristes i pallassos o munta el teu propi espectacle i mostra-ho als demés. Ensenya que hi ha altres formes de comunicar-se, d’informar. No tot és com ens mostren els grans mitjans de comunicació i entreteniment. Si t’han acomiadat de la feina o volen fer-te fora de casa, o sempre et para la policia per demanar-te els papers, munta la teva paradeta i mostra i informa d’allò que et passa o el que fas. O pinta una pancarta ben gran amb el que vulguis dir o marca’t un graffiti. Vine a menjar i beure al carrer, a reciclar i a recuperar l’espai públic. Mostra el que fas a l’ateneu, o a casa teva.

Perquè el dia 12 tornem la vida al carrer. I ho volem cridar després en una manifestació i ballar-ho en un concert.

Si els nostres somnis no caben a les urnes, treiem la política al carrer!

Perquè els nostres problemes no hi caben a les urnes, tornem la política al carrer.

Perquè la vida no hi cap entre quatre parets, tornem la vida al carrer.
Participa i digues la teva.

Perquè soles no podem i de qualsevol manera no val.

Us podeu adherir, trobar més informació i col·laborar a la web

www.solesnopodem.org


Presentació de Soles No Podem

Tot comença amb el neixement de l'espai comunitari "Soles no podem i de qualsevol manera, no val". És un espai obert, sense estructures definides, sense censura, on es pot dialogar, reflexionar, opinar, però en el que cada veu compta.

En el "Soles no podem i de qualsevol manera no val" conflueixen persones de diferents col·lectius, moviments, associacions, persones a títol individual, etc. en definitiva persones que no accepten que la vida sigui dirigida pels interessos d’una minoria i s'ignorin els de tota la resta. Persones amb una vida pròpia, però que destinen part del seu temps vital a canviar una realitat imposada, injusta i despietada, on es valoren més el beneficis econòmics que la dignitat humana.

Cadascú a la seva manera, amb les seves ideologies o formes de pensar, amb els seus problemes i lluites, però amb un objectiu comú: crear una xarxa per funcionar com alternativa a les formes verticals de fer política amb les que ens trobem i aconseguir unir a totes en una mateixa lluita, sense diferencies, en un únic NOSALTRES i sota un únic paraigües.

Per aquest motiu es llença aquesta proposta oberta, de visibilització i acció de les diferents alternatives al sistema polític i gestió oficial que tindrà el punt culminant el 5 de maig fent assemblees populars a 8 barris de Barcelona (informa't del que es farà al teu barri), el 6 de maig assemblea conjunta a la Plç del sol i el 12 de maig a la rambla del raval s'organitzen una fira de col.lectius, mercat d'intercanvi, espectacles, manifestació i camió concert!

Adreçada a tots/es aquells/es, que estiguin farts/es de les mentides amb que ens bombardegen els que es fan dir 'polítics'. Els quals mentre duri la campanya electoral solucionaran tots els problemes del món mundial i quan acabi, seguirem tenint el mateix! Seguirem sortint al carrer i observant que els problemes segueixen al mateix lloc, llegirem el diari i veurem que no ha canviat res. Per això et convidem a que t'uneixis a les jornades, no importa com siguis, d'on siguis, com et vesteixis, no importa res, només compta que tinguis il·lusió per construir una altre manera de fer les coses, una altre manera d'escoltar els problemes de la societat, una altra forma d'oferir una solució justa, igualitària i sostenible als problemes que ens afecten.

Perquè hi ha gent que pensa que pot capturar la vida, domesticar-la i tancar-la entre quatre parets cada vegada més petites i més cares. Però a la vida no se la pot tancar, és incontenible, sempre explota i surt al carrer, pren els espais i es manifesta en tota plenitud. I provoca que també la gent surti al carrer, que intercanvï paraules, experiències i fins i tot, als mercats d'intercanvi, tota mena d'estris! I crea centres socials on abans hi havien runes y abandó. I cooperatives de consum. Espais on la gent no necessita cap paper per poder estar-s'hi. I on la cultura no es queda al televisor i va al carrer a fer el pallasso i a tocar la guitarra, en bicicleta, en patins, o corre. I fa skate allà on pot. Fins hi tot pinta graffitis, i genera els seus propis mitjans de comunicació. La vida no hi cap als transgènics, i fa reciclatge, i de tant en tant planta un hort.

Això ja ha començat...estigues atenta i PASSA L'ARANYA!!!

ENFORTEIX LA XARXA!

www.solesnopodem.org