CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades internacionals a Barcelona de l’1 al 4 d’octubre, per a la lliure circulació de les persones

Diumenge, 27 setembre, 2009

jpg_cartel1.jpg

Jornades internacionals per a la lliure circulació de les persones, contra els CIE i contra les fronteres.

Barcelona, 1-4 Octubre de 2009. Espai Obert (C/ Violant d'Hongría 71, Sants, Metro Badal)

Dijous 1 d'octubre: Introduccions

Divendres dia 2: Las lluites a les fronteres

Dissabte dia 3: Les lluites dins i fora dels CIE

Diumenge 4: Valoracions

Projeccions + distri oberta + exposicions

L'existència de les fronteres implica la necessitat de transgredir-les. És important qüestionar l'espai des del qual es parla, l'Europa fortalesa, fundada i refundada sobre segles de la política colonialista. L'Europa Fortalesa redefineix la repressió de manera selectiva, perseguint i penalitzant la lliure circulació de les persones, convertint a uns en productors sota control i a uns altres en il·legals, perseguits i empresonats; construeix fronts de guerra i territoris militaritzats; desenvolupa tecnologies de control social cada vegada més sofisticades; incentiva la figura de l'enemic interior controlat, perseguit, eliminat, deportat; criminalitza actes de solidaritat amb les persones sense papers; i crea una xarxa de centres d'internament per a estrangers que, amb la complicitat i col·laboració dels països d'origen dels immigrants, comença molt abans d'arribar a les fronteres europees i s'estén per tota la Unió Europea. Les formes de control avui convergeixen cap a un model únic cada cop més repressiu i totalitari, i sentim la urgència de compartir experiències de lluita des de baix en diferents països.

La definició de l'altre és fonamental per a la gestió de la guerra capitalista, és l'enemic necessari, terrorista de torn, figura imprescindible per al traçat de la frontera que avui se'ns intenta imposar sota el signe d'aquesta Europa fortalesa. L'altre és transformat en mercaderia que gestionen institucions i empresaris. Els mateixos que exploten a immigrants, formen a carcellers mentre els mitjans de comunicació massiva no deixen d'emetre missatges d'un racisme encobert i políticament correcte, que la població accepta sota el discurs del multiculturalisme i quan no, sota la por a la inseguretat, creant la figura del ciutadà policia que denúncia i col·labora amb la màquina d'expulsions.

Aquest sistema imposa unes condicions que deixa a les persones immigrants i recluses dels lager sense altra sortida que enfrontaments i rebel·lions. A Ceuta i Melilla centenars de “sense papers” s'han unit per a assaltar les fronteres de l'Estat espanyol. A Lampedusa (Itàlia), a Vincennes (França), a Patras (Grècia), a Steenokkerzeel (Bèlgica) i en molts altres llocs han estat els presos qui s'han amotinat per a cremar els seus propis mòduls. Arran d'aquests fets, companys amb i sense “papers”, ens hem mobilitzat al voltant de les fronteres i les presons per a immigrants, portant a terme accions, campanyes i lluites des de baix en diferents països.

Per això sentim la urgència de compartir experiències de lluita i hem decidit convocar unes jornades internacionals de xerrades i debats. Us convidem a compartir les vostres idees, tàctiques i experiències, i a debatre propostes d'estratègies futures durant els dies 1-4 d'octubre. Aquestes jornades de xerrades i debats es centren en les lluites al voltant dels punts més conflictius de les fronteres, escenaris quotidians de la guerra contra l'Europa Fortalesa, i en la resistència dins els CIE i la solidaritat activa des de fora. També ens sembla important tractar el tema de les fronteres Sud i Est d'Europa, atès que són les entrades principals, escenari quotidià de la guerra contra l'Europa Fortalesa. Si bé no pensem tractar en profunditat els temes de la regularització ni del treball, ja que depenen de la situació jurídica de cada país, disposem del blog antilager.entodaspartes.net per a penjar documents que complementin les jornades. Us convidem a que ens envieu informació, experiències, relats i crítiques a través d'escrits o imatges.

És una oportunitat de compartir experiències i perspectives per a futures accions i campanyes. Quines tàctiques han funcionat en diferents llocs? Quines empreses s'enriqueixen a través del sistema de fronteres, presons i controls? Com es poden conectar les diferents lluites?

Les jornades es portaran a terme a l'Espai Obert de Barcelona i entre tots autogestionarem la infraestructura (cuina col·lectiva, allotjament i interpretació simultània). Si voleu participar en les jornades, per favor posar-vos en contacte amb nosaltres com més aviat millor.

Per a participar en les jornades i/o enviar-nos informació:

antilager@riseup.net

antilager.entodaspartes.net