CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades per a revolucionar la societat, del 19 al 22 de Juliol a Ruesta

Dissabte, 19 maig, 2007

Amb aquestes Jornades, coordinades per la Secretaria d'Acció Social del Comitè Confederal, la CGT pretén realitzar una trobada de militants de la CGT i de diferents moviments socials, amb la finalitat de debatre i aprendre col·lectivament sobre el caràcter transformador i revolucionari de l'acció sindical i social en el món actual, posant en pràctica mitjans i metodologies per a la intervenció i la lluita pels drets socials, al mateix temps que s'oferix un espai obert i a l'aire lliure per a l'expressió cultural alternativa. Aquest any no s'organitza la trobada Tinto de Verano, i aquestes jornades passarien a omplir el seu espai.

Objectius:

Reflexionar i debatre sobre el caràcter transformador i revolucionari dels moviments socials actuals, atenent als següents eixos (entre parentesi els encarregats de la coordinació dels eixos):
- Lluites de les persones immigrants (Àrea Confederal d'Immigració)
- Lluites per una vivenda digna i per la defensa del territori (Baladre i CGT)
- Lluites antimilitaristes (Secretaria Acció Social CGT)
- Lluites feministes: dependència i cures (Secretaria de la Dona CGT)
- Lluites sindicals contra la precarietat i les privatitzaciuons (Secretaria Acció Sindical CGT)
- Economia social (Xarxa d'Economia Solidaria)
- Zapatisme i Democracia Directa (Comissió Confederal Solidaritat Chiapas CGT)

Posar en pràctica mitjans i metodologies per a la intervenció social, seguint els següents eixos metodològics:
- Comunicació i informació crítica (Gabinet de Premsa CGT)
- Creació i denúncia (Secretaria Acció Social CGT)
- Dinamitzar, desobeir i participar (Secretaria Formació CGT)
- Acció Directa en acció

Oferir espais i temps per a l'expressió cultural alternativa: teatre, música, exposició, marató documental,...

Seguint els tres obcetius assenyalats, hi haurà tres tipus d'activitats: seminaris, tallers i actes culturals. Es desenvoluparan diferents seminaris de debat pels matins, dijous, divendres i dissabte, de 2 a 4 hores de durada; tallers pràctics i participatius per la tarda, dijous, divendres i dissabte, de 2 a 4 hores de durada; i activitats creatives i culturals a la posta del sol, tenint com fons el paisatge del Prepirineu que ens oferix el poble en rehabilitació de Ruesta, cedit a la CGT. El diumenge a mig matí hi haurà una sessió plenària per posar en comú allò tractat a tallers i seminaris, i fer una avaluació general de les jornades.

Logística

La hosteleria de Ruesta s'encarregarà d'esmorzars, dinars i sopars, així com de l'abastiment d'aigua potable. S'intentarà tenir servei de guarderia.

Per a l'organització de les Jornades, contactar amb la Secretaria d'Acció Social del Comitè Confederal de la CGT: sp-a.social@cgt.es

Per a inscriure's i reservar, contactar amb: jornadasruesta@cgt.org.es

Els preus per a les Jornades (pensió completa en camping) són de 70 € els 4 dies, i de 45 € el cap de setmana. El menors de 4 anys gratis, i els de 4 a 12 anys, 30 € els 4 dies, i 20 € el cap de setmana.

Secretaria d'Acció Social del Comitè Confederal CGT

Informació sobre el poble de Ruesta:
- http://www.ruesta.com/