CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jornades: Serveis públics, guanys privats, recuperem els serveis públics!

Divendres, 5 desembre, 2008

Serveis públics, guanys privats.

Recuperem els serveis públics

12 i 13 desembre 2008, Casa del Mar, Albareda 1, 08004 Barcelona, Metro: L3 (Drassanes), L2 (Paral·lel), Bus: 20, 36, 57, 64, 157

Organitza: DSP (Dret i Defensa dels Serveis Públics)

Programa

- Divendres 12 de desembre

18:30 a 18:45 Presentació de les jornades

18:45 a 20:45 Ponència i debat

"El context polític i econòmic del procés de privatització dels serveis socials i públics. La privatització del sistema de pensions"

Seminari d'economia crítica Taifa – Miren Etxezarreta

- Dissabte 13 de desembre

9:30 a 11:30

Seminari

"Procés de privatització dels serveis sanitaris públics a Catalunya"

CATAC-CTS/IAC, Associació Catalana de Defensa de la Sanitat Pública (ACDSP), Federació d'Associacions de Veïns/es (FAVB), ATTAC Catalunya.

· Privatització de la gestió pública en sanitat: Roger B. Landoni

· La participació oficial, la real i la que necessitem. Experiència de les Associacions de Veïns/es: Marcela Güell

· Participació ciutadana en la sanitat pública catalana: Olga Fernández Quiroga i Albert Ferris

· Presentació de la proposta de creació d'un observatori dels Governs Territorials de Salut (GTS) i del procés de privatització en general: Ramón Serna

Seminari

"Els acords de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) i l'Acord General sobre el Comerç de Serveis (AGCS), en el marc de la UE"

ATTAC Catalunya: Joan Garcia i Arcadi Oliveras

Taller

"Reivindicació de la ciutat com a servei públic"

LA CIUTAT POSSIBLE (LCP): Josep M. Jiménez, Pilar Paricio, Maria de la Fuente (http://www.lacp.eu/ – grupolacp (at) gmail.com)

11:30 – 12 h. Pausa

12 h. a 14 h.

Taller

"L'educació en temps de privatització"

Rosa Cañadell (USTEC–STEs), Emili Cortavitarte (CGT)

Taller

"Propostes de treball contra la privatització de la sanitat"

CATAC-CTS/IAC, Associació Catalana de Defensa de la Sanitat Pública (ACDSP), Federació d'Associacions de Veïns/es (FAVB), ATTAC Catalunya.

Taller

"Resistències contra la privatització. Experiències de lluites sindicals"

Presentador i moderador: Julio del Álamo (CGT)

Juan Manuel Martín (CGT–Sanitat), Pere Liron (CGT–Ensenyament), Roman Rustichelli (CGT-Autobusos), Faustino Mondragón (ACTUB – Autobusos), Antonio Cano (CGT–Parcs i Jardins)

14 h. a 15:30 Pausa per a dinar

15:30 h. a 18:30

Conclusions i debat

"Conclusions, perspectives i propostes d'actuacions: resums dels tallers, i debat i discussió sobre propostes d'acció"

Mesa moderada per membres de l'assemblea organitzadora de les jornades.

18:30 a 19:30

Ponència i debat

"Reflexió crítica per avançar cap a una concepció democràtica i utòpica de lo públic i lo privat"

Membres de la Mesa Cívica pels drets socials

>>> Inscripció gratuïta (Tiquet dinar optatiu 12 €)

PER LA DEFENSA I LA RECUPERACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS

Els serveis públics i socials es van conquerir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d’interès social. D’accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen els drets més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials. La provisió dels serveis públics s’ha de desenvolupar en base a les necessitats de tothom, i no en la seva capacitat de pagament segons les lleis del mercat. Els drets socials no han de ser liberalitzats ni privatitzats.

Estem patint una ofensiva neoliberal, per part de tots els sectors governamentals, en contra dels Serveis Públics, tots ells estan aplicant polítiques de privatització i de liquidació de l’Estat del Benestar. En aquest sentit els dirigents econòmics i polítics estan instant al Govern
de l’Estat a privatitzar tot el que pogués ésser controlat per empreses privades. Estem en contra de la disminució de la despesa pública social, i a favor del seu augment significatiu, amb gestió i execució directa.

Denunciem que aquesta ofensiva es porta també des d’institucions internacionals i especialment de la Unió Europea, de la qual la directiva Bolkenstein de liberalització de serveis i el mateix Tractat de Reforma de la UE (Lisboa, desembre de 2007), són un exemple d’imposició antidemocràtica d’un model econòmic neoliberal.

Davant aquesta ofensiva es fa necessari recolzar les lluites socials unificar les accions per tal que no es quedin aïllades en cada sector, i es faci possible la participació de tota la ciutadania. Cal una acció de denúncia dels processos de privatització, que sovint només coneix de manera conscient el sector més directament afectat.

Cal posar en evidència que l’ofensiva privatitzadora, a més a més dels sectors socials bàsics com la sanitat, l’educació i el sistema de pensions, s’estén també al territori i la distribució de l’aigua, transports urbans i ferrocarril, mitjans de comunicació, energia i telecomunicacions i altres sectors ja privatitzats. Fets que darrerament els mitjans de comunicació presenten com inevitables i part de la ciutadania també.

Només si els ciutadans i ciutadanes estem informats i actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d’uns Serveis Públics controlats democràticament per part de la ciutadania.

Volem uns serveis no únicament «públics», sinó també gestionats amb la participació dels usuaris i usuàries, treballadors i treballadores, deslliurats de la tutela dels buròcrates i/o tecnòcrates. Volem també
uns serveis públics que respectin plenament els drets laborals dels que hi treballen, tant en salaris com en condicions de treball, i denunciem que les externalitzacions i subcontractacions perjudiquen tant a treballadors/es com a usuaris/es.

Les organitzacions i col·lectius que conformem aquesta coordinadora ens hem proposat iniciar una unitat d’acció ciutadana, començant per unes jornades: «SERVEIS PÚBLICS, GUANYS PRIVATS: RECUPEREM ELS SERVEIS PÚBLICS!», a celebrar el mes de desembre de 2008.

UNITAT D’ACCIÓ EN LA DIVERSITAT, LLUITEM CONTRA LES PRIVATITZACIONS

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE, UN ALTRE ORDRE ECONÒMIC ÉS NECESSARI!

COORDINADORA CIUTADANA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS I CONTRA LES PRIVATITZACIONS

FAVB, CGT-Transports, CGT-TV3, CGT-Parcs i Jardins, SU-Metro, CATAC-CTS/IAC, COBAS, ACDSP, Mesa Cívica, Ecoconcern, Xarxa Contra Tancaments, P.C.P.C., L.I., P.H., Seminari Taifa, Entesa per la República,
ATTAC-Catalunya, CGT-Pius Hospital de Valls, CGT-Ensenyament, Revolta Global, Salut Global.

dretserveispublics.blogspot.com/

Ens podeu contactar a l’adreça electrònica:
dretserveis(arroba)gmail.com

Attached documents