CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Josep Prat i Enric Agustí declararan el 26 de novembre com a imputats en el cas de les presumptes irregularitats en les subcontractacions d’Innova, destapades a partir de l’acomiadament d’un treballador

Dijous, 21 novembre, 2013

Josep Prat, ex president de l'ICS i ex director del holding Innova, i Enric Agustí, director de l'Hospital Sant Joan de Reus, declararan el 26 de novembre als Jutjats de Reus com a imputats pel cas de les subcontractacions d'Innova, després que les declaracions previstes pel 3 d'octubre haguessin estat de nou aplaçades, segons notificació rebuda pels serveis jurídics del sindicat el 2 d'octubre. Josep Prat declararà el 26 de novembre al jutjat nº2 a les 9.30h i Enric Agustí a les 12h.

Ambdós estaven citats en qualitat d'imputats, juntament amb Gómez Rebollo, ex Cap d'Obres i Infraestructures d'Innova, qui si que va declarar el passat 24 de setembre, tal com estava previst. És la segona vegada que les declaracions de Prat i Agustí eren aplaçades, en el que des de CGT entenem com a maniobres dilatòries per allargar el procés. Tots ells estan implicats en el procediment que investiga les irregularitats denunciades per l'ex treballador d'Innova Xavier Monforte, que al ser descobertes per ell haurien provocat el seu acomiadament, cas que porten els serveis jurídics de la CGT.

Cal destacar que després de les declaracions de Gómez Rebollo, el jutge del jutjat nº2 de Reus va decidir practicar noves diligències d'investigació i augmentar el nombre d'imputats.

Pel que fa a les noves diligències sol·licitades, el jutge ha sol·licitat informació sobre com es van dur a terme els contractes entre Innova i Jacint Solana Vives i Xavier Ferrer Tafalla (posteriorment entre Innova i Atoms) i sobre les retribucions que perceben els enginyers industrials i arquitectes tècnics que realitzen les mateixes funcions a l'Ajuntament.

Pel que fa a noves imputacions en el cas, el jutge ha acordat imputar en el cas a Jacint Solana Pallejà, pare de Jacint Solana Vives, degut a la seva posició en relació al Centre de Menors instal·lat en un xalet de la seva propietat i l'elevada facturació existent a Innova i organismes dependents, citant-lo a declarar en condició d'imputat el 13 de desembre a les 12h.

El cas Atoms parteix de la denúncia de l'ex treballador d'Innova, Xavier Monforte, el qual va asenyalar l'existència d'un possible tràfic d'influències per part dels seus alts càrrecs. Segons va denunciar Monforte el juny del 2012, se l'hauria desplaçat de les seves tasques per adjudicar-les a una empresa externa, Atoms, empresa de la qual eren titulars Jacint Solana Vives i Xavier Ferrer Tafalla.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus va reprendre la seva activitat el 24 de setembre, en relació al cas Atoms, que estudia el presumpte tràfic d'influències a Innova. El jutge d'instrucció va citar a declarar a les 12h en qualitat d'imputat l'aleshores cap d'infraestructures d'Innova, José Vicente Gómez Rebollo, qui com a Cap d'Obres i Infraestructures d'Innova era qui estava per sobre de Solana i Ferrer i qui certificava les obres.

Tal i com es va anunciar el passat 13 juny, l'ex president de l'ICS i ex responsable del hòlding Innova, Josep Prat, que era qui signava en representació d'Innova els contractes amb Atoms, també haurà de respondre en qualitat d'imputat pel cas, mentre que l'Enric Agustí ho està perquè ell va signar el contracte de lloguer del CRAE (com a responsable de Ginsa) amb Jacint Solana Pallejà. Per aquest motiu, Prat i l'aleshores director general de l'Hospital Sant Joan, Enric Agustí, estaven citats a declarar com a imputats el 3 d'octubre, però les seves declaracions han estat de nou postposades per al proper 26 de novembre, a dos quarts de 10 del matí, i a les 12 del migdia, respectivament.

Després d'escoltar les declaracions efectuades el 13 de juny per Jacint Solana Vives i Xavier Ferrer Tafalla, titulars de l'empresa Atoms SL, en qualitat d'imputats, el titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Reus va decidir, a petició del Ministeri Fiscal i dels advocats de Xavier Monforte (els serveis jurídics de la CGT) citar a Josep Prat com a imputat per presumptes irregularitats detectades en les subcontractacions d'Innova a l'empresa Atoms i suspendre la seva declaració prevista pel 14 de juny en la que l'ex director d'INNOVA havia de comparèixer només com a testimoni.

Les seves citacions se sumen a la de la segona tinent d'alcalde, Teresa Gomis, que el passat mes de març va prestar declaració en qualitat de testimoni pel mateix afer. Llavors, Gomis va "negar" qualsevol tracte de favor vers la societat Atoms i va escudar-se en les decisions de l'anterior govern local.

Cal recordar que Xavier Monforte va treballar per l’Ajuntament de Reus durant 15 anys, primer en una empresa contractada per l'Ajuntament per realitzar tasques de manteniment en les escoles públiques de Reus, tot i que després va ser subrogat per Innova. No obstant, el seu cap directe en el hòlding era Jacint Solana, propietari juntament amb Xavier Ferré de l’empresa Atoms SL, que feia les mateixes tasques d’assessorament en diversos equipaments públics i que a la seva vegada havien estat realitzades a través de l’empresa Construccions Solana, propietat també de Jacint Solana i el seu pare.

No obstant, Atoms SL, que té la seu social a la Riera de Miró, utilitzava un espai de l’edifici consistorial. Afegir a més, que a causa de la seva feina a Innova Xavier Monforte va tenir coneixement de que a l’any 2010, la Fundació Sagessa va llogar dos habitatges al C/ Llagostera, propietat també de l'empresa constructora de Solana, per tant d’ubicar-hi un centre de menors, quan aquest estava realitzant tasques d’assessorament per a Innova. Aquests fets van portar al treballador a interposar una denúncia penal per presumptes irregularitats en les subcontractacions d’Innova i també davant la possible existència d’incompatibilitats de càrrecs públics amb ocupacions a l’empresa privada, denúncia que se suma als procediments ja existents en els Jutjats de Reus referents a presumptes il·legalitats en el funcionament del hòlding municipal.

En un primer moment l’empresa el va acomiadar per "raons disciplinàries" (mai per una reducció de les feines a realitzar), tot i que posteriorment el Jutjat Social de Reus va reconèixer la improcedència de l’acomiadament. Des de la CGT defensem la nul·litat de l'acomiadament d'aquest treballador.

En relació amb el tema, també volem destacar que el passat 24 de setembre vam tenir la sorpresa d'assabentar-nos de que l'Ajuntament de Reus havia decidit personar-se en el cas per tal d'accedir a tota la informació. Que l'Ajuntament de Reus es personi ara de forma oportunista en el cas Atoms no ho podem interpretar d'altra forma que com una operació de rentat d'imatge. Que ara es personin en el procés que s'ha obert a partir de les denúncies del treballador acomiadat, a qui l'actual equip municipal de govern va tenir l'oportunitat de readmetre en el seu moment en ser declarat l'acomiadament com a improcedent, és una burla i una autèntica mostra de cinisme. El que haurien de fer, en primer lloc, és readmetre el treballador acomiadat, a partir de la denúncia del qual s'està destapant tota una trama de corrupteles diverses dins l'entramat d'Innova i l'Ajuntament de Reus.

Un cop s’hagin produït les diverses declaracions dels imputats, des de la CGT farem un comunicat amb la nostra valoració sobre el contingut de les declaracions i les actuacions judicials.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

>>> Per a més informació sobre el cas podeu anar als enllaços següents:

L'Ajuntament de Reus es persona en el cas Atoms per accedir a tota la informació
http://reusdigital.cat/noticies/lajuntament-de-reus-es-persona-en-el-cas-atoms-accedir-tota-la-informacio

Josep Prat i Enric Agustí declararan, el 3 d'octubre, per les subcontractacions d'Innova
Ambdós estan citats en qualitat d'imputats, juntament amb Gómez Rebollo
http://reusdigital.cat/noticies/josep-prat-i-enric-agusti-declararan-el-3-doctubre-les-subcontractacions-dinnova

El juez imputa a Prat en el caso de las subcontrataciones de Innova.
La decisión suspende su comparecencia prevista para mañana como testigo. La fecha de su declaración se conocerá en los próximos días.
http://www.diaridetarragona.com/noticia.php?id=2328

Imputen l'exgerent d'Innova, Josep Prat, en les diligències per la suposada contractació irregular de l'empresa Atoms
http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2013/06/imputen_l_exgerent_d_innova_josep_prat_en_les_diligencies_per_la_suposada_contractacio_irregular_d_30130.php

Josep Prat de testimoni a imputat, en el cas per les possibles irregularitats en les contractacions d’INNOVA
http://pobleviu.cat/2013/06/13/josep-prat-de-testimoni-a-imputat/

Un juez imputa de nuevo a Josep Prat por irregularidades del ‘caso Innova’
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/06/14/catalunya/1371165158_235825.html

Prat rep una altra imputació per les subcontractacions d'Innova
http://reusdigital.cat/noticies/prat-rep-una-altra-imputacio-les-subcontractacions-dinnova

El jutge decideix imputar a Prat per noves irregularitats a Innova.
En aquest cas, per una presumpta contractació irregular, també hi estan imputats Jacint Solana i Xavier Ferré, de l'empresa ATOMS.
http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/1473/jutge/decideix/imputar/prat/noves/irregularitats/innova

Josep Prat declara mañana como testigo por las subcontrataciones de Innova.
Las diligencias previas se han iniciado a raíz de la denuncia por presunto despido improcedente de uno de sus empleados.
http://www.diaridetarragona.com/noticia.php?id=2272

El jutjat reactiva el cas Atoms i cita a declarar els propietaris de l'empresa com a imputats i a Josep Prat com a testimoni.
S'investiguen presumptes irregularitats en les subcontractacions d'Innova, a partir de la denúncia d'un treballador acomiadat.
http://www.nwrevistadereus.cat/vida-municipal/El-jutjat-reactiva-el-cas-Atoms-i-cita-a-declarar-els-propietaris-de-l%27empresa-com-a-imputats-i-a-Josep-Prat-com-a-testimoni/1111/

Josep Prat testificarà divendres per noves irregularitats a Innova.
Jacint Solana i Xavier Ferré, de l'empresa ATOMS, imputats per un presumpte cas de contractació irregular per part d'Innova.
http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/1451/josep/prat/testificara/divendres/noves/irregularitats/innova

L’acomiadament d’un treballador d’Innova destapa un possible cas de tràfic d’influències, incompatibilitats i irregularitats en el holding municipal reusenc.
El treballador reclama la nul·litat del seu acomiadament, darrere del qual s’amaguen interessos privats.
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7312

El jutge, a petició de la CGT, ha cridat a declarar el 21 de març a la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Reus, per irregularitats en les subcontractacions d’Innova
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article8836