CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Joves cabrejades “assalten” el Mataró Park en una acció de suport a la vaga del 29-S

Dissabte, 25 setembre, 2010

Un grup de joves maresmenques han irromput al Mataró Park el 25 de setembre armats amb un carretó i 500 w de so per denunciar la precarietat entre les joves.

Som treballadores, estudiants, cooperativistes, aturades de per vida i nouvingudes.

Tenim feines de temporada i temporals, treballem sense contracte, cobrem en negre i ens és difícil establir lligams amb la resta de companyes, que van i vénen de l'empresa on no s'hi estan més d'uns mesos; perquè les nostres titulacions, les que tenim la sort de tenir-ne, estan devaluades, fet que ens aboca al treball precari; perquè treballem per nosaltres mateixes i sense ningú per sobre nostre, però no podem fer com si res davant d'un repartiment tant desigual de la riquesa; perquè formem part de les gairebé cinc milions de persones aturades a tot l'Estat o perquè ja tenim prou feina escaquejant-nos dels controls de la policia a les portes de les estacions de tren, que ens demana una documentació que no tenim i que per no tenir-la ens envia a centres d'internament on tot està permès contra nosaltres.

Actualment a l'Estat Espanyol menys d'un 7% de la població activa està sindicada i d'aquest percentatge, l'afiliació al sector dels serveis, que representa a 2.180.600 treballadores de les 3.188.900 que composen el total de la població activa del principat segons dades de la Generalitat, la sindicació és marginal. Segons un informe de l'OCDE, el 44% de les joves universitàries té una feina per sota de les seves qualificacions i una taxa d'atur que gairebé arriba al 10%. Les aturades ja som un 20% a tot l'Estat.

Les dades parlen per si soles!

Però no ens sentim part d'alguna cosa només per la precarietat de les nostres situacions, també ens uneix un conflicte intern: El fet d'acceptar una Vaga General marcada per les centrals sindicals oficials, CCOO i UGT, que han boicotejat les mobilitzacions de les plantilles de Roca, Nissan, Seat, Frape i Delphi per evitar el desgast dels partits polítics que actualment són al Govern; que aquesta aturada arribi tan tard, després de desfer el teixit industrial del principat tot permetent i signant la destrucció de milers de llocs de treball; i responsables, sobretot, de convertir una vaga en un esdeveniment folklòric i gairebé buit de significat.

Per nosaltres, aquesta Vaga General no és res més que una oportunitat per trobar-nos amb aquelles persones i col·lectius que considerem afins. És una excusa per trobar-nos amb vosaltres. Ja no ens val allò de “quants més serem, més riurem o més força tindrem”. Volem ser només aquelles disposades a mullar-se per canviar les coses, perquè entenem que tots els partits amb representació parlamentària i els sindicats majoritaris són part del problema.

No ens sentim cridades només a aturar una Reforma Laboral, volem anar molt més enllà!

Perquè no es crida als milions de dones que estan al capdavant de les nostres families i que mai cobraran pel treball que fan a casa. Perquè no es crida als milions de persones migrades que viuen i treballen a Catalunya. Perquè no es crida als milions que estudien a les universitats i que un sistema educatiu orientat als designis del mercat abocarà al fracàs professional un cop acabin els seus estudis. I perquè tampoc es crida a les milions de pensionistes condemnades a la precarietat un cop ja deixen de ser considerades com a rentables segons aquesta manera d'entendre l'economia. Perquè no volem triar entre “atur o precarietat”.

Perquè aquesta Vaga General no té en compte totes aquestes persones i tampoc ens porta enlloc si ens donem la mà i ens acomiadem fins la propera gran cita. Perquè nosaltres ens preguntem i us preguntem, quina ha de ser la nostra Vaga General? Quina és la vostra Vaga General?

Per a nosaltres una nova vaga és crear una cooperativa de treball o de consum. Per a nosaltres una nova vaga és un nou sindicat social que aturi els desnonaments. Per a nosaltres una nova vaga és una organització de treballadores domèstiques. Per a nosaltres una nova vaga és deixar de consumir mercaderies supèrflues. Per a nosaltres una nova vaga és una assemblea local on responguem als abusos empresarials de casa. Per a nosaltres una nova vaga és deixar de mirar la televisió. Per a nosaltres una nova vaga és una organització que ens defensi als “sense-papers”. Per a nosaltres una nova vaga és deixar de pagar juntes els lloguers i les hipoteques. Per a nosaltres una nova vaga és lluitar pel transport públic i gratuït. Per a nosaltres una nova vaga és...

Quina és la vostra vaga?

Parlem-ne a l'assemblea oberta de demà diumenge 26 de setembre a les 18:00 h. a la plaça Santa Anna de Mataró!